Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.29.19.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.29.19.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


29/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.29.19.0 -

1

2019.11.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.612.2019.2.EA
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Należy (...)

2019.09.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-2.4012.446.2019.2.MN
     ∟(...) napojów, drinków, koktajli z materiałów powierzonych od klientów – głównie na przyjęciach weselnych, imprezach firmowych itp., świadcząc usługi według PKWiU 56.29.19.0 pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, Wnioskodawca jest zobowiązany ewidencjonować na kasie rejestrującej. (...)

2019.07.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-1.4011.227.2019.2.MM
     ∟(...) posiłków, w tym obsługa serwisowa obejmująca dbanie o porządek oraz uprzątnięcie terenu po zakończeniu pikniku - które zostało sklasyfikowane do symbolu PKWiU 56.29.19.0 - pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą umowę z klientem;dowożenie na hotelowe stołówki zarówno gotowych posiłków (...)

2019.03.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.957.2018.2.WN
     ∟(...) umowa współpracy, której przedmiotem są usługi w zakresie żywienia. W związku z czym zdaniem Wnioskodawcy dla nabywanych usług właściwym symbolem PKWiU będzie 56.29.19.0 tj. Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę. Wnioskodawca zwraca również uwagę na Postanowienie NSA z 2017-10-23 (...)

2018.10.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.593.2018.1.JP
     ∟(...) mimo, że Wnioskodawca głównie takie usługi świadczy. Wnioskodawca uważa, że usługi zgodnie z PKWiU 56.10.19.0 pozostałe usługi podawania posiłków oraz PKWiU 56.29.19.0 pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umową spełniałyby rolę wiodącą co przesądza o zastosowaniu obniżonej stawki (...)

2018.10.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3-1.4011.371.2018.1.IM
     ∟(...) dodaje, że jako osoba świadcząca usługi gastronomiczne nie przygotowuje napojów, w tym napojów z zawartością alkoholu. Symbol PKWiU wykonywanej usługi to 56.29.19.0 - pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umową. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie. Czy (...)

2018.08.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.500.2018.1.KT
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Podkreślenia (...)

2018.05.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.205.2018.1.EA
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Zatem w celu (...)

2018.05.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.65.2018.2.WN
     ∟(...) usług. Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 4 września 2015 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) (Dz.U. 2015 poz. 1676 z późn. zm.) pod symbolem 56.29.19.0 klasyfikuje pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę. Natomiast pod symbolem 56.21.19.0 są sklasyfikowane usługi (...)

2018.04.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.164.2018.1.KOM
     ∟(...) dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Biorąc pod (...)

2018.04.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.85.2018.2.EA
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych,56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę,56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Według (...)

2017.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.967.2016.1.EA
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Zgodnie z (...)

2017.02.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP1.4512.1083.2016.2.MP
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych,56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę,56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Podatnik jest (...)

2016.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.720.2016.1.IK
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Na opisaną we (...)

2016.11.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-605/16-4/JŻ
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Z opisu sprawy (...)

2015.12.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1018/15-2/MMa
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Należy wskazać, (...)

2015.10.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-741/15-2/MT
     ∟(...) rodzaje usług. Rozporządzenie Rady Ministrów w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług z dnia 29 października 2008 (Dz. U. nr 207, poz. 1293 ze zm.) pod symbolem 56.29.19.0 klasyfikuje pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę. Natomiast pod symbolem 56.21.19.0 są sklasyfikowane usługi (...)

2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-375/15/BW
     ∟(...) z nich to usługa gastronomiczna ujęta w rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) w podklasie 56.29.19.0 - pozostaje usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę - druga to usługa przygotowywania i podawaniu napojów objęta podklasą (...)

2015.07.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-414/15-2/AS
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0- usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 - pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0- usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego (...)

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-915/14/BS
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Ustawa o (...)

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-912/14/KM
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów.Z (...)

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-911/14/DM
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z (...)

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-816/14/MS
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z (...)

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-914/14/AJ
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z (...)

2014.01.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-820/13-4/AK
     ∟(...) usług w oparciu o obowiązujący cennik. Kod PKWiUzakwaterowanie - 55.90.19.0 - pozostałe usługi związane z zakwaterowaniem gdzie indziej nie sklasyfikowane,wyżywienie - 56.29.19.0 - pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę,usługi upiększające - 93.02.23.00 pedicure, manicure, kosmetyczne, (...)

2013.12.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-684/13-4/JM
     ∟(...) Szkolno-Wychowawczego przez Bursę X Nr 1 w X należą do grupy – sekcja I, „Usługi związane z zakwaterowaniem i usługi gastronomiczne”, oznaczone symbolem PKWiU 56.29.19.0 (Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę). Usługi żywienia uczniów korzystających z pomocy społecznej, (...)

2013.07.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-347/13/RSz
     ∟(...) rodzaje usług:zakwaterowanie uczestników i trenerów (PKWiU 55.10.10.0 lub 55.20.19.0),wyżywienie uczestników i trenerów (PKWiU 56.21.19.0 lub 56.10.11.0 lub 56.29.19.0),wynajem sali przystosowanej do prowadzenia szkoleń (PKWiU 68.20.12.0). W celu realizacji umowy Spółka zawiera umowy z innymi podmiotami na świadczenie (...)

2011.10.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-324/11-4/AW
     ∟(...) sklasyfikował je pod symbolem PKWiU 56.29.20.0. Natomiast usługi świadczone w oparciu o zawartą z odbiorcą umowę Wnioskodawca przyporządkował do grupowania 56.29.19.0 PKWiU. Wnioskodawca ma wątpliwość, czy powinien zastosować różne stawki podatku od towarów i usług do czynności polegających na sprzedaży posiłków (...)

2011.09.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-758/11/UH
     ∟(...) jako posiłek profilaktyczny w prowadzonych przez siebie stołówkach.Firma od której Wnioskodawca kupuje posiłki wystawia mu fakturę na posiłki profilaktyczne PKWiU 56.29.19.0 (Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone zgodnie z zawartą z klientem umową). W związku z powyższym zadano następujące pytanie: Czy z faktur (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj