Interpretacje podatkowe do PKD 10.85.Z
-
48/481753 - interpretacji podatkowych
do PKD 10.85.Z -
1 2
2016.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/4511-347/15-2/KJ
∟(...) działalności przedsiębiorstwa jest PKD: 10.11.Z – przetwarzanie i konserwacja mięsa z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD to m.in.: 10.12.Z, 10.13.Z, 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W skład przedsiębiorstwa wchodzą w szczególności: nieruchomości, ruchome środki trwałe, w tym środki transportu (...)
2016.02.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/4512-865/15/JP
∟(...) przedsiębiorstwa Wspólnika jest PKD: 10.11.Z – przetwarzanie i konserwacja mięsa z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD m.in. to: 10.12.Z, 10.13.Z., 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W skład przedsiębiorstwa Wspólnika wchodzą w szczególności: nieruchomości, ruchome środki trwałe, w tym środki (...)
2015.11.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/4512-629/15/JP
∟(...) działalności przedsiębiorstwa jest PKD: 10.1 l. Z – przetwarzanie i konserwacja mięsa z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD m.in. to: 10.12.Z, 10.13.Z, 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W skład przedsiębiorstwa wchodzą w szczególności: nieruchomości, ruchome środki trwałe, w tym środki transportu (...)
2015.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/4511-469/15-5/MD
∟(...) przedmiotem dzialalnosci przedsiebiorstwa jest PKD: 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja miesa, z wylaczeniem miesa z drobiu. Pozostale PKD to m.in.: 10.12.Z, 10.13.Z., 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W sklad przedsiebiorstwa wchodza w szczegolnosci: nieruchomosci, ruchome srodki trwale, w tym srodki transportu (samochody osobowe (...)
2015.10.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-1/4511-593/15/AJ
∟(...) przedsiębiorcy)PKD : 10.12.Z - przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiuPKD : 10.13.Z - Produkcja wyrobów z mięsa, wyłączając wyroby z mięsa drobiowegoPKD : 10.85.Z -Wytwarzanie gotowych posiłków i dańPKD : 46.32.Z - Sprzedaż hurtowa mięsa i wyrobów z mięsaPKD : 47.22.Z - Sprzedaż detaliczna mięsa i wyrobów z mięsa (...)
2015.10.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-1/4511-401/15/AJ
∟(...) przedsiębiorcy)PKD : 10.12.Z - przetwarzanie i konserwowanie mięsa z drobiuPKD : 10.13.Z - Produkcja wyrobów z mięsa, wyłączając wyroby z mięsa drobiowegoPKD : 10.85.Z -Wytwarzanie gotowych posiłków i dańPKD : 46.32.Z - Sprzedaż hurtowa mięsa i wyrobów z mięsaPKD : 47.22.Z - Sprzedaż detaliczna mięsa i wyrobów z mięsa (...)
2015.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-418/15/KO
∟(...) W świetle powyższego gotowe do spożycia sałatki, kanapki, ciastka oraz zupy przygotowane w opisany sposób, należy sklasyfikować jako gotowe posiłki i dania do grupy 10.85.Z w klasyfikacji PKWiU. Pismem z 30 czerwca 2015 r. Wnioskodawca uzupełnił zdarzenie przyszłe następująco:W odpowiedzi na Państwa pismo z dnia 19 czerwca 2015 r. (...)
2015.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB2/4511-90/15-2/KR
∟(...) Y. Wykonywana działalność gospodarcza jest działalnością gastronomiczną. Wykonywana działalność gospodarcza (kody PKD) 56.10.A, 10.61.Z, 10.62.Z, 10.71.Z, 10.73.Z, 10.85.Z, 10.89.Z, 47.11.Z, 47.19.Z, 47.24.Z, 47.25.Z, 47.26.Z, 47.29.Z, 47.78.Z. 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 70.21.Z, 70.22.Z, 71.20.A, 73.11.Z, 90.01.Z, 90.02.Z, 90.04.Z, (...)
2015.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB2/4511-90/15-3/KR
∟(...) Y. Wykonywana działalność gospodarcza jest działalnością gastronomiczną. Wykonywana działalność gospodarcza (kody PKD) 56.10.A, 10.61.Z, 10.62.Z, 10.71.Z, 10.73.Z, 10.85.Z, 10.89.Z, 47.11.Z, 47.19.Z, 47.24.Z, 47.25.Z, 47.26.Z, 47.29.Z, 47.78.Z. 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 70.21.Z, 70.22.Z, 71.20.A, 73.11.Z, 90.01.Z, 90.02.Z, 90.04.Z, (...)
2015.04.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-93/15-2/JS
∟(...) Wykonywana działalność gospodarcza jest działalnością gastronomiczną. Wykonywana działalność gospodarcza (kody PKD) 56.10.A, 10.61.Z, 10.62.Z, 10.71.Z, 10.73.Z, 10.85.Z, 10.89.Z, 47.11.Z, 47.19.Z, 47.24.Z, 47.25.Z, 47.26.Z, 47.29.Z, 47.78.Z, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 70.21.Z, 70.22.Z, 71.20.A, 73.11.Z, 90.01.Z, 90.02.Z, 90.04.Z, (...)
2015.04.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1311/14/ES
∟(...) kondycji fizycznej, dodatkowo Wnioskodawca prowadzi działalność w zakresie: PKD 85.51.Z Pozaszkolne, formy edukacji sportowej oraz zajęć sportowych i rekreacji, PKD: 10.85.Z wytwarzanie gotowych posiłków i dań, PKD: 56.30.Z Przygotowanie i podawanie napojów. Od stycznia 2015 r. Wnioskodawca zamierza prowadzić siłownię. Osoby (...)
2015.04.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/4512-284/15/ES
∟(...) kondycji fizycznej, dodatkowo wnioskodawca prowadzi działalność w zakresie: PKD 85.51.Z Pozaszkolne, formy edukacji sportowej oraz zajęć sportowych i rekreacji, PKD: 10.85.Z wytwarzanie gotowych posiłków i dań, PKD: 56.30.Z Przygotowanie i podawanie napojów. Od stycznia 2015 r. Wnioskodawca zamierza prowadzić siłownię. Osoby (...)
2012.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-745/12-2/RD
∟(...) „wynajem i zarządzanie nieruchomościami własnymi lub dzierżawionymi”. Wykonywana działalność gospodarcza jest sklasyfikowana zgodnie z kodami PKD jako: 68.20.Z, 10.85.Z, 46.90.Z, 47.11.Z, 70.22.Z.Wnioskodawca opodatkowany jest na zasadach ogólnych, prowadzi podatkową księgę przychodów i rozchodów oraz jest czynnym podatnikiem (...)
2012.08.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-899/12-2/EC
∟(...) „wynajem i zarządzanie nieruchomościami własnymi lub dzierżawionymi”. Wykonywana działalność gospodarcza jest sklasyfikowana zgodnie z kodami PKD jako: 68.20.Z, 10.85.Z, 46.90.Z, 47.11.Z, 70.22.Z.Wnioskodawca opodatkowany jest na zasadach ogólnych, prowadzi podatkową księgę przychodów i rozchodów oraz jest czynnym podatnikiem (...)
2012.02.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1219/11/IK
∟(...) z Polską Klasyfikacją Działalności następująco: 56.10.A 56.10.B, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 10.11.Z, 10.12.Z, 10.13.Z, 10.31.Z, 10.32.Z, 10.39.Z, 10.51.Z, 10.71.Z, 10.85.Z 10.89.Z oraz działalność agentów i pozostałą sprzedaż określoną zgodnie z PKD następująco: 46.18.Z, 47.42.Z, 46.52, 45.11.Z, 45.19.Z, 47.91.Z, 77.11.Z, (...)
2012.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/1/415-1136/11/AB
∟(...) zgodnie z Polską Klasyfikacją Działalności następująco: 56.10A 56.10B, 56.21Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 10.11.Z, 10.12.Z, 10.13.Z, 10.31.Z, 10.32.Z, 10.39Z, 10.51.Z, 10.71.Z, 10.85.Z, 10.89.Z, działalność agentów i pozostałą sprzedaż określoną zgodnie z PKD następująco: 46.18.Z, 47.42.Z, 46.52.Z, 45.11.Z, 45.19.Z, 47.91.Z, 77.11.Z, (...)
2011.05.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-185/11-2/BD
∟(...) z roku 2008 (zasięgając informacji w GUS) Wnioskodawczyni ustaliła, iż wytwarzane przez nią sałatki i galarety, zgodnie z objaśnieniami PKD 2007 należą do podklasy 10.85.Z – wytwarzanie gotowych posiłków i dań, a kanapki do podklasy 10.89.Z – produkcja pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowanych.W (...)
2010.01.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-1161/09-4/AA
∟(...) gastronomiczna, 56.21.Z - przygotowanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering), 56.10.A - restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne, 10.85.Z - wytwarzanie gotowych posiłków i dań.Działalność jest wykonywana na terenie kraju. Wymieniona działalność została rozpoczęta w związku z otrzymaną (...)
1 2
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.