Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: artykuły spożywcze

 

artykuły spożywcze 736 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

2014.05.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-207/14/AP
     ∟Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki poniesione na nabycie usług gastronomicznych w związku ze spotkaniami handlowców Spółki z kontrahentami? Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki poniesione na nabycie usług gastronomicznych w przypadku wizyty w siedzibie Spółki lub w zakładzie produkcyjnym osób prowadzących szkolenia, wykonujących czynności kontrolne, audytorskie i inne czynności związane z funkcjonowaniem Spółki?

2014.05.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-206/14/AP
     ∟Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki poniesione na nabycie usług gastronomicznych w związku ze spotkaniami handlowców Spółki z kontrahentami? Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki poniesione na nabycie usług gastronomicznych w przypadku wizyty w siedzibie Spółki lub w zakładzie produkcyjnym osób prowadzących szkolenia, wykonujących czynności kontrolne, audytorskie i inne czynności związane z funkcjonowaniem Spółki?

2014.05.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP4/443-53/14/EK
     ∟zwolnienie od akcyzy alkoholu etylowego używanego jako środka do celów spożywczych przy produkcji masy czekoladowej i krówkowej oraz przy pakowaniu tych wyrobów

2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-368/14-4/ISZ
     ∟w zakresie określenia stawki podatku dla sprzedawanego soku z pokrzywy

2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-163/14-2/AM
     ∟Czy opisane wydatki na zakup usług gastronomicznych stanowią koszt uzyskania przychodów?

2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-155/14-2/AM
     ∟Czy Spółka będzie miała prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki poniesione w celu świadczenia usług serwisowych, takie jak wydatki na usługi gastronomiczne i cateringowe, wydatki na przekazywane gadżety oraz wydatki na nieodpłatne świadczenia pieniężne, jeżeli wydatki te (powiększone o marżę) będą następnie doliczane do wynagrodzenia należnego Spółce z tytułu świadczenia usług na rzecz spółki zagranicznej?

2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-151/14-2/AM
     ∟Czy Spółka może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki ponoszone na organizację opisanych w stanie faktycznym szkoleń i konferencji, w szczególności wydatki na: transport, wynajem sal, obsługę techniczną, wynagrodzenie osób prowadzących szkolenie/konferencję, nocleg, gastronomię/catering, za wyjątkiem wydatków związanych z wydarzeniami kulturalno-sportowymi (np. biletami do teatru, biletami do muzeum)?

2014.05.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-307/14-3/AK
     ∟Czy Spółka postąpi prawidłowo opodatkowując sprzedaż suplementu diety w płynie 5% stawką VAT?

2014.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-362/14-3/IGo
     ∟Opodatkowanie oraz prawa do odliczenia VAT nieodpłatnych czynności dokonywanych na rzecz pracowników i kontrahentów.

2014.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-362/14-2/IGo
     ∟Opodatkowanie oraz prawa do odliczenia VAT nieodpłatnych czynności dokonywanych na rzecz pracowników i kontrahentów.

2014.04.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-197/14-3/MP
     ∟stawka podatku dla dostawy wody źródlanej

2014.04.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-118/14-2/MK
     ∟Czy wydatki na lunch (obiad, kolację) z kontrahentami ponoszone na spotkaniu odbywanym w celach biznesowych w siedzibie spółki, jak również poza siedzibą spółki stanowią koszty uzyskania przychodu przy ustalaniu podstawy opodatkowania podatkiem dochodowym od osób prawnych?Czy wydatki na drobny poczęstunek (ciastka, słone paluszki, kanapki) oraz napoje (kawa, herbata, soki, woda mineralna) dla kontrahentów w siedzibie spółki są kosztami uzyskania przychodu przy ustalaniu podstawy opodatkowania podatkiem dochodowym od osób prawnych?

2014.04.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-117/14-2/MK
     ∟Czy wydatki na lunch (obiad, kolację) z kontrahentami ponoszone na spotkaniu odbywanym w celach biznesowych w siedzibie spółki, jak również poza siedzibą spółki stanowią koszty uzyskania przychodu przy ustalaniu podstawy opodatkowania podatkiem dochodowym od osób prawnych? Czy wydatki na drobny poczęstunek (ciastka, słone paluszki, kanapki) oraz napoje (kawa, herbata, soki, woda mineralna) dla kontrahentów w siedzibie spółki są kosztami uzyskania przychodu przy ustalaniu podstawy opodatkowania podatkiem dochodowym od osób prawnych?

2014.04.07 - Minister Finansów - DD10/033/204/ZDA/14/RD-21673
     ∟W ocenie Wnioskodawcy w stanie sprawy, wydatki Wnioskodawcy na drobny poczęstunek w postaci napoi i słodyczy dostępny dla kontrahentów Wnioskodawcy podczas spotkań biznesowych, jako nie poniesione w celu reprezentacji Wnioskodawcy, o ile pozostają w związku z przychodami Wnioskodawcy, stanowią dla Wnioskodawcy koszty uzyskania przychodu, czy takie stanowisko Wnioskodawcy jest prawidłowe?

2014.03.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-6/14-4/KS
     ∟1. Czy cele statutowe Stowarzyszenia mieszczą się w dyspozycji przepisu art. 17 ust. 1 pkt 4 ustawy o podatku dochodowym od osób prawych, a więc czy dochody uzyskane przez Stowarzyszenie i przekazane na cele statutowe będą korzystały ze zwolnienia na podstawie art. 17 ust. 1 pkt 4 ww. ustawy? 2. Czy koszty ponoszone na zakup artykułów i usług gastronomicznych, alkoholu, usług cateringowych stanowią koszty uzyskania przychodów dla działalności finansowanej z dochodu, który nie podlega zwolnieniu z mocy art. 17 ust. 1 pkt 4? 3. Czy wydatkowanie dochodów zwolnionych z opodatkowania na zakup artykułów i usług gastronomicznych, alkoholu, usług cateringowych powoduje, że dochód jest nadal zwolniony z opodatkowania?

2014.03.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-26/14-2/KS
     ∟1. Czy koszty usług gastronomicznych, wynikające z przeprowadzenia przez przedstawicieli Wnioskodawcy spotkań z lekarzami i farmaceutami, w restauracjach, kawiarniach i innych lokalach gastronomicznych mogą stanowić koszty uzyskania przychodów? 2. Czy koszty poniesione na zakup zużywanych artykułów spożywczych, napojów i usług cateringowych. w trakcie spotkań przedstawicieli Wnioskodawcy z lekarzami i farmaceutami, mogą stanowić koszty uzyskania przychodów? Powyższe pytania nie dotyczą zakupu napojów alkoholowych.

2014.03.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-9/14-4/AD
     ∟Czy przyjęta przez Wnioskodawcę stawka 5% na soki wydane podczas przyjęcia do posiłku jest prawidłowa?

2014.03.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-135/14-2/MP
     ∟stawka podatku dla towarów do spożycia „na miejscu” i „na wynos”;

2014.03.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-1/14-2/KS
     ∟Czy w świetle wyżej opisanego stanu faktycznego, mając na uwadze przepisy art. 15 ust. 1 w związku z art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych (updop), ze szczególnym uwzględnieniem Interpretacji Ogólnej Ministra Finansów z dnia 25 listopada 2013 r., sygn. DD6/033/127/SOH/2013/RD-120521, wydatki Spółki obejmujące zakup artykułów spożywczych i usług cateringowych lub skromne posiłki podawane w siedzibie Spółki albo w pobliskiej restauracji podczas spotkań programistów i grafików, będących podwykonawcami Spółki, na poszczególnych etapach procesu produkcyjnego gier komputerowych metodą technik zwinnych oraz dewelopmentu horyzontalnego, stanowią dla Spółki koszt uzyskania przychodu, jako ściśle związane z działalnością gospodarczą Spółki, oraz zmierzające do osiągnięcie przychodu?

2014.03.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-1756/13/MS
     ∟Czy nabywane przez Spółkę usługi gastronomiczne i cateringowe oraz zakup artykułów spożywczych i napojów na potrzeby świadczonych usług, o których mowa w przedstawionym stanie faktycznym mogą być zaliczone do kosztów uzyskania przychodów?

2014.03.14 - Minister Finansów - DD10/033/127/ZDA/14/RWPD-12175
     ∟Czy wydatki ponoszone w związku z organizacją spotkań w restauracji z inwestorem, inspektorem nadzoru budowlanego, członkami komisji odbioru technicznego, kontrahentami stanowią koszty uzyskania przychodu dla Spółki?

2014.03.12 - Minister Finansów - DD9/033/54/SEW/2014/RWPD-3668
     ∟O ile poniesione koszty nie służą reprezentacji, to nie podlegają wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.

2014.03.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-501/13-2/IR
     ∟Zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup artykułów spożywczych związanych z organizacją spotkań promocyjnych.

2014.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-253/14/PC
     ∟Czy ww. wydatki stanowią koszty bezpośrednie ?

2014.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-1671/13/PC
     ∟Czy wydatki ponoszone na ww. posiłki w restauracjach stanowią koszty uzyskania przychodu?

2014.03.05 - Minister Finansów - DD9/033/207/SEW/2014/RD-14537
     ∟Czy wydatki związane z zakupem art. spożywczych dla klientów oraz skromne usługi gastronomiczne będą stanowić koszt uzyskania przychodu, co za tym idzie Wnioskodawca będzie mógł odliczać VAT naliczony od faktur dokumentujących dane wydatki?

2014.03.05 - Minister Finansów - DD9/033/206/SEW/2014/RD-14537
     ∟Czy wydatki na drobny poczęstunek (drobne artykuły spożywcze, kawa, herbata, mleczko do kawy, woda, napoje bezalkoholowe) dla kontrahentów, Wnioskodawca może traktować jako koszty uzyskania przychodów podatku dochodowego od osób fizycznych?

2014.02.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1308/13-4/KOM
     ∟stawka podatku VAT dla bagietek, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni

2014.02.19 - Minister Finansów - DD9/033/155/SEW/2014/RWPD-17033
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na zakup poczęstunku dla kontrahentów organizowanych w restauracji

2014.02.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1309/13-2/KOM
     ∟Stawka podatku VAT dla wyrobów piekarniczych i ciastkarskich, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 i 45 dni

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj