Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: gastronomia
gastronomia 257 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
2015.12.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-478/15-4/PRP
∟uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na wydaniu produktu żywnościowego wraz z wykonaniem czynności dodatkowych za usługę gastronomiczną
stawki podatku VAT dla opisanych we wniosku czynności
stalenia podstawy opodatkowania dla świadczenia usług polegających na podaniu zestawu:
składającego się z towaru opodatkowanego stawką VAT w wysokości 8% i napoju opodatkowanego stawką podatku VAT w wysokości 23%
składającego się z towaru opodatkowanego stawką VAT w wysokości 8% i napoju opodatkowanego stawką podatku VAT w wysokości 8%
2015.11.23 - Minister Finansów - PT8.8101.44.2015/PBD/188
∟Ustalenia czy opisane we wniosku świadczenie stanowi świadczenie usług restauracyjnych, - Stawka podatku VAT do opisanych czynności oraz - Ustalenia podstawy opodatkowania dla przedmiotowych czynności.
2015.11.23 - Minister Finansów - DD10/033/185/ZDA/14/RD-21135
∟Czy wydatki związane z zakupem art. spożywczych przekazane na poczęstunek dla kontrahentów Spółki oraz uczestników szkoleń będą stanowiły koszt uzyskania przychodów?
2015.11.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/4512-1-610/15-2/TK
∟Podatek od towarów i usług w zakresie prawa do zastosowania 5% stawki podatku dla sprzedaży posiłków w systemie „na wagę”
2015.10.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-869/15-2/AK
∟Zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z organizacją:
a) części merytorycznej Szkolenia;
b) części kulturalnej Szkolenia.
2015.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-612/15/RSz
∟czy sprzedaż Produktów w Punktach sprzedaży zlokalizowanych w centrach handlowych, mieszczących się w ramach food courtów oraz w samodzielnych lokalach, stanowi dostawę towarów w rozumienia art. 7 ust. 1 Ustawy o VAT oraz zastosowanie właściwej stawki podatku VAT przy ich sprzedaży
2015.10.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-797/15/BS
∟Czy Wnioskodawca prawidłowo zamierza ustalić podstawę opodatkowania wyodrębniając, zakup kawy ze stawką 23% oraz usługę jej podania z zastosowaniem stawki 8%?
2015.10.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-506/15-4/JK
∟Podatek od towarów i usług w zakresie uznania sprzedaży posiłków za dostawę towarów oraz stawki podatku dla tych czynności
2015.09.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/4512-1-229/15-2/BA
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku przy sprzedaży gotowych wyrobów gastronomicznych
2015.09.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-748/15-2/AK
∟Zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów innych niż koszty bezpośrednio związane z przychodami, potrącalnych w dacie ich poniesienia, wydatków na zakup drobnych produktów spożywczych udostępnianych kontrahentom i pracownikom w siedzibie Wnioskodawcy, a także kosztów usług związanych z tymi produktami, w tym kosztów utrzymania i serwisu urządzeń do ich dystrybucji.
2015.08.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-985/12/15-15/S/KG/IZ
∟Dotyczy uznania za dostawę towarów sprzedaży kawy w systemie wysp oraz lodziarni firmowych zlokalizowanych na terenie galerii handlowych lub arteriach komunikacyjnych oraz opodatkowania sprzedaży kawy stawką w wysokości 5%.
2015.08.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-985/12/15-14/S/KG/IZ
∟Dotyczy uznania za dostawę towarów sprzedaży kawy w systemie wysp oraz lodziarni firmowych zlokalizowanych na terenie galerii handlowych lub arteriach komunikacyjnych oraz opodatkowania sprzedaży kawy stawką w wysokości 5%.
2015.08.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-615/15-2/AK
∟Zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na:
1. zakup kart przedpłaconych,
2. organizację spotkań szkoleniowo-integracyjnych dla pracowników i menadżerów,
3. organizację spotkań związanych z obchodami długotrwałej współpracy z danym kontrahentem, w których uczestniczą pracownicy i kontrahenci,
4. organizację spotkań dla managementu,
5. organizację spotkań z okazji jubileuszu zatrudnienia pracowników,
6. organizację szkoleń,
7. organizację konkursu pod nazwą „A.",
8. zakup materiałów oznaczonych logo Spółki,
9. organizację spotkań roboczych,
10. organizację spotkań z dziennikarzami,
11. nagranie filmu,
12. organizację turnieju piłkarskiego dla pracowników,
13. udział drużyny piłkarskiej złożonej z pracowników Wnioskodawcy w turnieju piłkarskim.
2015.08.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-673/15-3/DK
∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na spotkania biznesowe.
2015.08.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-673/15-2/DK
∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na spotkania biznesowe.
2015.08.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-672/15-3/DK
∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na spotkania biznesowe
2015.08.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-672/15-2/DK
∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na spotkania biznesowe.
2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-375/15/BW
∟Stawka podatku VAT dla wymienionych we wniosku usług związanych z wyżywieniem
2015.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-418/15/KO
∟Czy sprzedaż kanapek, świeżych sałatek, ciastek oraz zup stanowi dostawę towarów oraz jaką stawką VAT zastosować dla sprzedawanych towarów?
2015.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-366/15/KO
∟Czy sprzedaż gotowych posiłków i dań oraz mięsa i wyrobów z mięsa stanowi dostawę towarów oraz jaką stawkę VAT zastosować dla sprzedawanych produktów?
2015.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-359/15/IK
∟1. Czy w przypadku, gdy klient zamówi danie oraz napój do tego dania i taka transakcja zostanie potwierdzona jednym paragonem fiskalnym, to Wnioskodawca może zastosować obniżoną stawkę podatku VAT w wysokości 8% do dania oraz podstawową stawkę podatku VAT w wysokości 23% do napoju, czy też Wnioskodawca jest zobowiązany objąć zarówno danie, jak i napój jedną stawką tego podatku w wysokości 23% ?
2. Czy w przypadku, gdy klient zamówi odrębnie danie oraz odrębnie napój i takie transakcje zostaną potwierdzone odrębnymi paragonami fiskalnymi, to Wnioskodawca może zastosować obniżoną stawkę podatku VAT w wysokości 8% do dania oraz podstawową stawkę podatku VAT w wysokości 23% do napoju, czy też Wnioskodawca jest zobowiązany objąć zarówno danie, jak i napój jedną stawką tego podatku w wysokości 23%?
3. Czy w przypadku, gdy stanowisko I. w odniesieniu do pytań wskazanych powyżej w pkt 1 i 2 zostanie uznane przez organ interpretacyjny za nieprawidłowe, Wnioskodawca jest zobowiązany do dokonania stosownej korekty w zakresie podatku VAT?
2015.07.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-340/15-4/AD
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.
2015.06.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-297/15-2/ISZ
∟W zakresie uznania sprzedaży zestawu promocyjnego za dostawę poszczególnych produktów wchodzących w skład tego zestawu
2015.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-319/15/KO
∟Czy sprzedaż wskazanych we wniosku produktów należy traktować jako świadczenie usług gastronomicznych czy też jako dostawę gotowych posiłków i dań opodatkowanych 5% stawką VAT.
2015.06.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/4512-180/15-6/ALN
∟Brak zwolnienia z obowiązku ewidencjonowania przy zastosowaniu kasy rejestrującej.
2015.06.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-200/15/JJ
∟opodatkowanie sprzedaży obiadów dla uczniów oraz pracowników szkoły: nauczycieli, administracji i obsługi.
2015.05.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-211/15/KO
∟w zakresie ustalenia stawki, podstawy opodatkowania oraz czy świadczenie złożone podlega opodatkowaniu i czy stanowi ono usługę restauracyjną.
2015.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB1/4511-415/15/PSZ
∟Czy rozszerzenie przez męża działalności gospodarczej nie będzie powodowało utraty przez Panią prawa do opodatkowania w formie karty podatkowej?
2015.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-210/15/IK
∟w zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz w zakresie zastosowania stawki podatku VAT i ustalenia podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.
2015.05.06 - Minister Finansów - PT8.8101.39.2015/BLI/183
∟uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych (wraz z wykonaniem szeregu czynności na rzecz klienta) za usługę restauracyjną/gastronomiczną; określenie prawidłowej stawki podatku; określenie podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.