Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: gastronomia

 

gastronomia 257 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9

2015.12.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-478/15-4/PRP
     ∟uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na wydaniu produktu żywnościowego wraz z wykonaniem czynności dodatkowych za usługę gastronomiczną stawki podatku VAT dla opisanych we wniosku czynności stalenia podstawy opodatkowania dla świadczenia usług polegających na podaniu zestawu: składającego się z towaru opodatkowanego stawką VAT w wysokości 8% i napoju opodatkowanego stawką podatku VAT w wysokości 23% składającego się z towaru opodatkowanego stawką VAT w wysokości 8% i napoju opodatkowanego stawką podatku VAT w wysokości 8%

2015.11.23 - Minister Finansów - PT8.8101.44.2015/PBD/188
     ∟Ustalenia czy opisane we wniosku świadczenie stanowi świadczenie usług restauracyjnych, - Stawka podatku VAT do opisanych czynności oraz - Ustalenia podstawy opodatkowania dla przedmiotowych czynności.

2015.11.23 - Minister Finansów - DD10/033/185/ZDA/14/RD-21135
     ∟Czy wydatki związane z zakupem art. spożywczych przekazane na poczęstunek dla kontrahentów Spółki oraz uczestników szkoleń będą stanowiły koszt uzyskania przychodów?

2015.11.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/4512-1-610/15-2/TK
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie prawa do zastosowania 5% stawki podatku dla sprzedaży posiłków w systemie „na wagę”

2015.10.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-869/15-2/AK
     ∟Zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z organizacją: a) części merytorycznej Szkolenia; b) części kulturalnej Szkolenia.

2015.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-612/15/RSz
     ∟czy sprzedaż Produktów w Punktach sprzedaży zlokalizowanych w centrach handlowych, mieszczących się w ramach food courtów oraz w samodzielnych lokalach, stanowi dostawę towarów w rozumienia art. 7 ust. 1 Ustawy o VAT oraz zastosowanie właściwej stawki podatku VAT przy ich sprzedaży

2015.10.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-797/15/BS
     ∟Czy Wnioskodawca prawidłowo zamierza ustalić podstawę opodatkowania wyodrębniając, zakup kawy ze stawką 23% oraz usługę jej podania z zastosowaniem stawki 8%?

2015.10.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-506/15-4/JK
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie uznania sprzedaży posiłków za dostawę towarów oraz stawki podatku dla tych czynności

2015.09.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/4512-1-229/15-2/BA
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku przy sprzedaży gotowych wyrobów gastronomicznych

2015.09.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-748/15-2/AK
     ∟Zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów innych niż koszty bezpośrednio związane z przychodami, potrącalnych w dacie ich poniesienia, wydatków na zakup drobnych produktów spożywczych udostępnianych kontrahentom i pracownikom w siedzibie Wnioskodawcy, a także kosztów usług związanych z tymi produktami, w tym kosztów utrzymania i serwisu urządzeń do ich dystrybucji.

2015.08.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-985/12/15-15/S/KG/IZ
     ∟Dotyczy uznania za dostawę towarów sprzedaży kawy w systemie wysp oraz lodziarni firmowych zlokalizowanych na terenie galerii handlowych lub arteriach komunikacyjnych oraz opodatkowania sprzedaży kawy stawką w wysokości 5%.

2015.08.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-985/12/15-14/S/KG/IZ
     ∟Dotyczy uznania za dostawę towarów sprzedaży kawy w systemie wysp oraz lodziarni firmowych zlokalizowanych na terenie galerii handlowych lub arteriach komunikacyjnych oraz opodatkowania sprzedaży kawy stawką w wysokości 5%.

2015.08.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-615/15-2/AK
     ∟Zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na: 1. zakup kart przedpłaconych, 2. organizację spotkań szkoleniowo-integracyjnych dla pracowników i menadżerów, 3. organizację spotkań związanych z obchodami długotrwałej współpracy z danym kontrahentem, w których uczestniczą pracownicy i kontrahenci, 4. organizację spotkań dla managementu, 5. organizację spotkań z okazji jubileuszu zatrudnienia pracowników, 6. organizację szkoleń, 7. organizację konkursu pod nazwą „A.", 8. zakup materiałów oznaczonych logo Spółki, 9. organizację spotkań roboczych, 10. organizację spotkań z dziennikarzami, 11. nagranie filmu, 12. organizację turnieju piłkarskiego dla pracowników, 13. udział drużyny piłkarskiej złożonej z pracowników Wnioskodawcy w turnieju piłkarskim.

2015.08.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-673/15-3/DK
     ∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na spotkania biznesowe.

2015.08.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-673/15-2/DK
     ∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na spotkania biznesowe.

2015.08.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-672/15-3/DK
     ∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na spotkania biznesowe

2015.08.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-672/15-2/DK
     ∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na spotkania biznesowe.

2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-375/15/BW
     ∟Stawka podatku VAT dla wymienionych we wniosku usług związanych z wyżywieniem

2015.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-418/15/KO
     ∟Czy sprzedaż kanapek, świeżych sałatek, ciastek oraz zup stanowi dostawę towarów oraz jaką stawką VAT zastosować dla sprzedawanych towarów?

2015.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-366/15/KO
     ∟Czy sprzedaż gotowych posiłków i dań oraz mięsa i wyrobów z mięsa stanowi dostawę towarów oraz jaką stawkę VAT zastosować dla sprzedawanych produktów?

2015.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-359/15/IK
     ∟1. Czy w przypadku, gdy klient zamówi danie oraz napój do tego dania i taka transakcja zostanie potwierdzona jednym paragonem fiskalnym, to Wnioskodawca może zastosować obniżoną stawkę podatku VAT w wysokości 8% do dania oraz podstawową stawkę podatku VAT w wysokości 23% do napoju, czy też Wnioskodawca jest zobowiązany objąć zarówno danie, jak i napój jedną stawką tego podatku w wysokości 23% ? 2. Czy w przypadku, gdy klient zamówi odrębnie danie oraz odrębnie napój i takie transakcje zostaną potwierdzone odrębnymi paragonami fiskalnymi, to Wnioskodawca może zastosować obniżoną stawkę podatku VAT w wysokości 8% do dania oraz podstawową stawkę podatku VAT w wysokości 23% do napoju, czy też Wnioskodawca jest zobowiązany objąć zarówno danie, jak i napój jedną stawką tego podatku w wysokości 23%? 3. Czy w przypadku, gdy stanowisko I. w odniesieniu do pytań wskazanych powyżej w pkt 1 i 2 zostanie uznane przez organ interpretacyjny za nieprawidłowe, Wnioskodawca jest zobowiązany do dokonania stosownej korekty w zakresie podatku VAT?

2015.07.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-340/15-4/AD
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.

2015.06.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-297/15-2/ISZ
     ∟W zakresie uznania sprzedaży zestawu promocyjnego za dostawę poszczególnych produktów wchodzących w skład tego zestawu

2015.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-319/15/KO
     ∟Czy sprzedaż wskazanych we wniosku produktów należy traktować jako świadczenie usług gastronomicznych czy też jako dostawę gotowych posiłków i dań opodatkowanych 5% stawką VAT.

2015.06.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/4512-180/15-6/ALN
     ∟Brak zwolnienia z obowiązku ewidencjonowania przy zastosowaniu kasy rejestrującej.

2015.06.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-200/15/JJ
     ∟opodatkowanie sprzedaży obiadów dla uczniów oraz pracowników szkoły: nauczycieli, administracji i obsługi.

2015.05.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-211/15/KO
     ∟w zakresie ustalenia stawki, podstawy opodatkowania oraz czy świadczenie złożone podlega opodatkowaniu i czy stanowi ono usługę restauracyjną.

2015.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB1/4511-415/15/PSZ
     ∟Czy rozszerzenie przez męża działalności gospodarczej nie będzie powodowało utraty przez Panią prawa do opodatkowania w formie karty podatkowej?

2015.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-210/15/IK
     ∟w zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz w zakresie zastosowania stawki podatku VAT i ustalenia podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

2015.05.06 - Minister Finansów - PT8.8101.39.2015/BLI/183
     ∟uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych (wraz z wykonaniem szeregu czynności na rzecz klienta) za usługę restauracyjną/gastronomiczną; określenie prawidłowej stawki podatku; określenie podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj