Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: gastronomia

 

gastronomia 257 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9

2017.06.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.165.2017.1.EA
     ∟Czy Wnioskodawca przy sprzedaży towarów, o których mowa w stanie faktycznym ma prawo do zastosowania 5% stawki podatku od towarów i usług?

2017.05.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.53.2017.2.JG
     ∟w zakresie możliwości odzyskania podatku naliczonego w związku z realizacja projektu

2017.04.25 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.24.2017.1.EK
     ∟W zakresie rozliczenia podatku VAT należnego z tytułu dokonania płatności przez Bank za kawy i herbaty nabywane przez klienta od Operatora.

2017.04.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP3-3.4011.24.2017.1.JM
     ∟Drobne artykuły spożywcze (kawa, herbata) nieodpłatnie udostępnione przez Bank, które każdy pracownik i zaproszony gość Banku może swobodnie wziąć do konsumpcji na miejscu wedle własnego uznania i potrzeb, nie stanowią dla nich nieodpłatnego świadczenia, podlegającego opodatkowaniu podatkiem dochodowym. Powyższe artykuły nie mają charakteru osobistego. Przychód nie powstanie w sytuacji, gdy niemożliwym jest zindywidualizowanie wartości świadczenia przypadającego na konkretną osobę. Zatem Wnioskodawca nie ma obowiązku doliczania wartości tych wydatków do przychodów pracowników i zaproszonych gości. Po stronie Wnioskodawcy nie wystąpią obowiązki płatnika, tj. obliczenia, poboru i odprowadzenia zaliczki na podatek oraz obowiązki informacyjne, tj. wystawienia odpowiedniej informacji o dochodach pracowników i zaproszonych gości.

2017.04.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 2461-IBPP1.4512.982.2016.2.AW
     ∟Brak prawa do odliczenia podatku VAT naliczonego z faktur zakupu usług gastronomicznych nabywanych przez Wnioskodawcę w celu ich dalszej odsprzedaży, w ramach usług zakwaterowania

2017.03.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 1462-IPPB5.4510.1106.2016.1.BC
     ∟w zakresie zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z organizacją spotkań działowych pracowników Spółki a także spotkań integracyjnych wszystkich pracowników Spółki

2017.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.967.2016.1.EA
     ∟Czy Wnioskodawca prawidłowo dokonuje opodatkowania świadczonych usług wg stawki 8%, czy też powinien świadczoną usługę zakwalifikować jako dostarczanie gotowych dań i opodatkować sprzedaż jako dostawę gotowych dań i posiłków przy zastosowaniu stawki 5%?

2016.12.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP1.4512.740.2016.2.AZb
     ∟opodatkowanie właściwą stawką podatku sprzedaży Zestawu (piwo i popcorn) oraz ustalenie podstawy opodatkowania dla sprzedaży produktów w zestawie promocyjnym

2016.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP1.4512.679.2016.2.AZb
     ∟opodatkowanie właściwą stawką podatku sprzedaży Zestawu nr 1 (kanapka i napój bezalkoholowy gazowany) oraz Zestawu nr 2 (kanapka i napój alkoholowy)

2016.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.720.2016.1.IK
     ∟Stawka podatku dla świadczonych usług organizacji imprez okolicznościowych.

2016.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.680.16.1.MS
     ∟Czy przy sprzedaży towarów, o których mowa w stanie faktycznym ma Pani prawo do zastosowania 5% stawki podatku od towarów i usług?

2016.11.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPB-1-1.4511.496.2016.2.AT
     ∟w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów prowadzonej działalności gospodarczej, wskazanych we wniosku wydatków ponoszonych w związku z odbywaniem spotkań z kontrahentami

2016.11.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4513-4/16-4/BH
     ∟ Czy ustawą o podatku od sprzedaży detalicznej objęta jest dostawa hot-dogów i „produktów z pieca”?

2016.11.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP2.4513.7.2016.1.BH
     ∟w zakresie opodatkowania przychodu ze sprzedaży produktów gastronomicznych do bezpośredniej konsumpcji (na rzecz konsumenta)

2016.10.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.386.2016.3.JM
     ∟Stawka podatku dla sprzedaży lodów.

2016.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-500/16-2/BW
     ∟- Czy Wnioskodawca ma możliwość zastosowania obniżonej stawki podatku VAT 8% dla dostawy przygotowanych we własnym zakresie produktów (ciastek, popcornu, porcji oliwek)? - Opodatkowanie podatkiem VAT gratisów wydawanych do ww. produktów.

2016.06.24 - Minister Finansów - PT1.050.3.2016.156
     ∟Stawka podatku od towarów i usług, sprzedaż posiłków i dań przez placówki gastronomiczne.

2016.05.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-129/16/EA
     ∟Interpretacja przepisów prawa podatkowego w sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie określenia stawki podatku dla sprzedaży opisanych we wniosku Produktów.

2016.05.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/4510-1-105/16-2/AK
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z organizacją „Z”, Prezentacji indywidualnych i Spotkań transakcyjnych z wyłączeniem tej części wydatków dotyczących kosztów posiłków dla kontrahentów.

2016.04.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/4511-1-291/16-3/AA
     ∟Zryczałtowany podatek dochodowy od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne w zakresie wysokości stawki ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych.

2016.04.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/4512-243/16/AW
     ∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego za usługi gastronomiczne i kateringowe dotyczące kosztów poniesionych w związku z rozmowami biznesowymi z kontrahentami

2016.03.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1336/14/16-S/BS
     ∟Czy, na gruncie przedstawionego stanu faktycznego, sprzedaż Produktów przez Wnioskodawcę w opisanych wyżej warunkach należy traktować jako dostawę towarów opodatkowaną stawką podatku VAT w wysokości 5%, w oparciu o art. 41 ust. 2a ustawy o VAT w związku z pozycją nr 28, 30 i 31 załącznika nr 10 tej ustawy, czy też jako świadczenie usług gastronomicznych?

2016.03.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.16.2016.2.MK
     ∟Czy sprzedaż kanapek, świeżych sałatek, ciastek oraz sezonowo zup klasyfikowanych do grupowania PKWiU 10.85.1, jako gotowe posiłki i dania, na zasadach opisanych w stanie faktycznym stanowi dostawę towarów, dla których właściwa jest 5% stawka podatku VAT – zgodnie z art. 41 ust. 2a ustawy o podatku od towarów i usług?

2016.02.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1339/14/16-S/BS
     ∟Czy, na gruncie przedstawionego stanu faktycznego, sprzedaż Produktów przez Wnioskodawcę w opisanych wyżej warunkach należy traktować jako dostawę towarów opodatkowaną stawką podatku VAT w wysokości 5%, w oparciu o art. 41 ust. 2a ustawy o VAT w związku z pozycją nr 28, 30 i 31 załącznika nr 10 tej ustawy, czy też jako świadczenie usług gastronomicznych?

2016.02.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1337/14/16-S/BS
     ∟Czy, na gruncie przedstawionego stanu faktycznego, sprzedaż Produktów przez Wnioskodawcę w opisanych wyżej warunkach należy traktować jako dostawę towarów opodatkowaną stawką podatku VAT w wysokości 5%, w oparciu o art. 41 ust. 2a ustawy o VAT w związku z pozycją nr 28, 30 i 31 załącznika nr 10 tej ustawy, czy też jako świadczenie usług gastronomicznych?

2016.01.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-946/15/EK
     ∟Stawka podatku VAT dla wymienionych we wniosku produktów.

2016.01.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/4512-862/15/AW
     ∟Zwolnienie od podatku posiłków we własnej stołówce szkolnej sprzedawanych na rzecz uczniów, nauczycieli oraz pracowników administracji i obsługi na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 24 i pkt 26 ustawy o VAT

2016.01.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-1195/15-2/MK
     ∟W zakresie możliwości zastosowania stawki podatku w wysokości 5% dla sprzedaży gotowych posiłków i dań oraz mięsa i wyrobów z mięsa.

2016.01.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/4512-777/15/AW
     ∟Zwolnienie od podatku posiłków w stołówce szkolnej sprzedawanych na rzecz uczniów i nauczycieli innych szkół

2015.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-862/15/RSz
     ∟zastosowanie 5% stawki podatku VAT dla dostawy gotowych posiłków i dań (wymienionych we wniosku) sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj