Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.10.11.0
-
84/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.10.11.0 -
2013.04.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-307/13-2/MKw
∟(...) są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył również, że ustawa nie definiuje ani usług gastronomicznych ani usług cateringowych i że należy rozważyć, (...)
2013.01.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1094/12/RSz
∟(...) przygotowywania i podawania napojów. Przy czym, w klasyfikacji tej ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach,56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych,56.21.19.0 (...)
2013.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1110/12-2/EK
∟(...) są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKW1U 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani usług cateringowych i że należy rozważyć, czy (...)
2012.11.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-833/12/KO
∟(...) „Usługi związane z wyżywieniem”; w grupowaniu 56.10 – „Usługi restauracji i pozostałych placówek gastronomicznych”, w ramach którego mieści się symbol 56.10.11.0 – „Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach”, natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności (...)
2012.09.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-682/12/AW
∟(...) „Usługi związane z wyżywieniem”; w grupowaniu 56.10 – „Usługi restauracji i pozostałych placówek gastronomicznych”, w ramach którego mieści się symbol 56.10.11.0 – „Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach”, natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności (...)
2012.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-541/12-2/RR
∟(...) lokalu gastronomicznym w klasyfikacji: 56.10.13.0 - jako usługę przygotowywania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych - w przypadku braku obsługi kelnerskiej; 56.10.11.0 - jako usługę przygotowywania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych - w przypadku lokali z pełną obsługą kelnerską. Napoje będące (...)
2012.08.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-545/12-4/AD
∟(...) podatnik VAT i dokonuje rozliczeń VAT na zasadach ogólnych. Zakupione usługi dokumentowane są fakturą VAT:usługi hotelowe PKWiU 55.10.10.0,usługi gastronomiczne PKWiU 56.10.11.0,usługi dorożek konnych PKWiU 49.39.35.0,usługi taxi PKWiU 49.39. W związku z wyjazdem poza hotel klienta Spółka nie świadczy usług samodzielnie, tylko (...)
2012.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-619/12/DM
∟(...) - wesela, obejmujące przygotowywanie sali restauracyjnej oraz posiłków i napojów, zapewnienie obsługi kelnerskiej, dodatkowe atrakcje - pokaz sztucznych ogni - PKWiU 56.10.11.0 (usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach),usługi zakwaterowania nowożeńców - PKWiU 55 (usługi związane z zakwaterowaniem),usługi (...)
2012.05.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-357/12-2/MK
∟(...) są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani usług cateringowych i że należy rozważyć, czy (...)
2012.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1688/11-4/AW
∟(...) spotkania. W nadesłanym uzupełnieniu z dnia 07.02.2012r. (data wpływu 10.02.2012r.) Wnioskodawca wskazał, iż:usługi opisane w pkt 1 należy zaklasyfikować wg PKWiU 56.10.11.0 (Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach)usługi opisane w pkt 2 należy zaklasyfikować wg PKWiU 56.10.11.0 (Usługi przygotowywania i (...)
2012.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1493/11/AW
∟(...) „Usługi związane z wyżywieniem”; w grupowaniu 56. 10 – „Usługi restauracji i pozostałych placówek gastronomicznych”, w ramach którego mieści się symbol 56.10.11.0 – „Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach”, natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności (...)
2011.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1187/11-2/KB
∟(...) przez Wnioskodawcę obejmowałby głównie czynności sklasyfikowane w dziale 56 PKWiU, tj. usługi związane z wyżywieniem, w szczególności wskazane w pozycji 56.10.11.0, tj. usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach. Wnioskodawca nie wyklucza również, że zakres świadczonych przez niego usług w związku z (...)
2011.10.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4441-45/11-2/AK
∟(...) z przedmiotową klasyfikacją usługa polegająca na przygotowywaniu posiłków na wynos w restauracji (klient odbiera sam), została sklasyfikowana w grupowaniu PKWiU 56.10.11.0 „Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach”.Spółka posiada również wiele innych klasyfikacji statystycznych odnoszących się do (...)
2011.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1009/11/AL
∟(...) są jako „usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)” (PKWIU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0). Wobec powyższego należy uznać, że zakup usług przygotowania i dostarczania posiłków służący sprzedaży opodatkowanej daje Spółce prawo do odliczenia (...)
2011.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-896/11-2/MP
∟(...) są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)” (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani usług kateringowych i że należy rozważyć, czy (...)
2011.07.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-585/11/AT
∟(...) w Łodzi i zgodnie z zasadami metodycznymi Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) z 28 października 2008 r. imprezy te mieszczą się w grupowaniu PKWiU 56.10.11.0 – usługi przygotowania i podawania posiłków w restauracjach.W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy wyżej wymienione usługi organizacji (...)
2011.06.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-395/11/ICz
∟(...) produktów o zawartości alkoholu pow. 1,2% Pkd 10.85.1. Wnioskodawca stosuje stawkę 8% podatku VAT na usługi z poz. 1, 2 i 3 oraz 5% podatku VAT na usługi z poz. 4 (PKWiU 56.10.11.0). W związku z powyższym zadano następujące pytanie, które dotyczy czynności wymienionych w pkt 4: Czy Spółka prawidłowo stosuje stawkę 5% podatku VAT (...)
2011.04.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-556/11-2/AW
∟(...) są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0).Wobec powyższego należy stwierdzić, że zakup usług przygotowania posiłków regeneracyjnych, służący bezsprzecznie sprzedaży opodatkowanej, daje (...)
2010.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-548/10/RSz
∟(...) z uczczeniem rocznic i świąt państwowych, międzynarodowych, lokalnych, wigilii, imprez noworocznych, wraz z zapewnieniem wyżywienia, napojów zimnych i gorących PKWiU 56.10.11.0, dla VAT 55.30.11-00.00.Organizowanie nieodpłatnych zajęć sportowych prowadzonych przez osoby posiadające odpowiednie kwalifikacje zawodowe (instruktorskie, (...)
2010.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-843/10/RSz
∟(...) z uczczeniem rocznic i świąt państwowych, międzynarodowych, lokalnych, wigilii, imprez noworocznych, wraz z zapewnieniem wyżywienia, napojów zimnych i gorących PKWiU 56.10.11.0, dla VAT 55.30.11-00.00.Organizowanie nieodpłatnych zajęć sportowych prowadzonych przez osoby posiadające odpowiednie kwalifikacje zawodowe (instruktorskie, (...)
2010.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-840/10/RSz
∟(...) z uczczeniem rocznic i świąt państwowych, międzynarodowych, lokalnych, wigilii, imprez noworocznych, wraz z zapewnieniem wyżywienia, napojów zimnych i gorących PKWiU 56.10.11.0, dla VAT 55.30.11-00.00.Organizowanie nieodpłatnych zajęć sportowych prowadzonych przez osoby posiadające odpowiednie kwalifikacje zawodowe (instruktorskie, (...)
2010.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-844/10/RSz
∟(...) z uczczeniem rocznic i świąt państwowych, międzynarodowych, lokalnych, wigilii, imprez noworocznych, wraz z zapewnieniem wyżywienia, napojów zimnych i gorących PKWiU 56.10.11.0, dla VAT 55.30.11-00.00.Organizowanie nieodpłatnych zajęć sportowych prowadzonych przez osoby posiadające odpowiednie kwalifikacje zawodowe (instruktorskie, (...)
2010.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-841/10/RSz
∟(...) z uczczeniem rocznic i świąt państwowych, międzynarodowych, lokalnych, wigilii, imprez noworocznych, wraz z zapewnieniem wyżywienia, napojów zimnych i gorących PKWiU 56.10.11.0, dla VAT 55.30.11-00.00.Organizowanie nieodpłatnych zajęć sportowych prowadzonych przez osoby posiadające odpowiednie kwalifikacje zawodowe (instruktorskie, (...)
2010.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-842/10/RSz
∟(...) z uczczeniem rocznic i świąt państwowych, międzynarodowych, lokalnych, wigilii, imprez noworocznych, wraz z zapewnieniem wyżywienia, napojów zimnych i gorących PKWiU 56.10.11.0, dla VAT 55.30.11-00.00.Organizowanie nieodpłatnych zajęć sportowych prowadzonych przez osoby posiadające odpowiednie kwalifikacje zawodowe (instruktorskie, (...)
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.