Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: catering
catering 501 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
2011.12.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-575/11-6/JN
∟Możliwość pomniejszenia podatku VAT należnego o podatek naliczony zawarty w fakturach dokumentujących nabycie usług cateringowych oraz pozostałych towarów i usług związanych z organizacja i przeprowadzeniem Dni Otwartych.
2011.12.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1404/11-2/PR
∟prawo do odliczenia podatku naliczonego od zakupu usług cateringowych.
2011.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1288/11/KO
∟w zakresie opodatkowania świadczonych usług cateringowych
2011.12.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1249/11-2/KT
∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego z faktur dokumentujących nabycie usług cateringowych
2011.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1065/11-3/JO
∟prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego, związanego z zakupem usługi cateringowej, gastronomicznych oraz usług noclegowych
2011.12.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-945/11/ASz
∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego przy zakupie usług cateringowych.
2011.11.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1024/11-3/IZ/KOM
∟Dotyczy sprzedaży posiłków typu „fast food” w lokalach należących do Wnioskodawcy, jak i posiłków z dostawą do klienta po wcześniejszym ich zamówieniu przez niego telefonicznie lub przez internet, stanowi dostawę towarów, a nie świadczenie usług.
2011.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-229/11-3/PM
∟Czy koszty związane z organizacją Dni Otwartych według programu przedstawionego powyżej (rubryka nr 68) należy uznać za koszty uzyskania przychodu?
2011.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-980/11-2/RS
∟Czy koszty poniesione przez Wydawnictwo w związku z zakupem usług gastronomicznych i produktów spożywczych spożytych podczas opisanych w stanie faktycznym spotkań stanowią koszty uzyskania przychodów na gruncie ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2011.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-979/11-2/RS
∟Czy koszty poniesione przez Wydawnictwo w związku z zakupem usług gastronomicznych i produktów spożywczych spożytych podczas opisanych w stanie faktycznym spotkań stanowią koszty uzyskania przychodów na gruncie ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2011.11.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1136/11-5/AWa
∟Czy w przypadku odliczenia podatku VAT z tytułu nabycia usług cateringu, Spółka ma obowiązek do naliczenia i zapłaty tego podatku i wystawiania z tego tytułu faktury wewnętrznej?
2011.11.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1136/11-4/AWa
∟Czy Spółka ma prawo do odliczenia podatku VAT z tytułu nabycia usług cateringu?
2011.11.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-810/11-2/AM
∟Czy wydatki na usługi gastronomiczne, cateringowe oraz artykuły spożywcze ponoszone przez Spółkę w celu świadczenia usług reklamowych mogą być zaliczone przez Spółkę do kosztów uzyskania przychodów na gruncie przepisów ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych, jeżeli wydatki te (powiększone o marżę) są doliczane do wynagrodzenia należnego Spółce za świadczenie usług reklamowych na rzecz zagranicznego zleceniodawcy?
2011.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-514/11-4/JS
∟Prawo do obniżenia podatku należnego o kwotę podatku naliczonego przy nabyciu usług cateringowych
2011.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-514/11-3/JS
∟Prawo do obniżenia podatku należnego o kwotę podatku naliczonego przy nabyciu usług cateringowych
2011.11.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-901/11/BW
∟Jaką stawkę VAT zastosować do działalności polegającej na sprzedaży gotowych posiłków na wynos?
2011.11.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-916/11/BW
∟1. Czy na lody własnej produkcji sprzedawane na gałki i z automatu stosować należy 5% stawkę podatku VAT? (pytanie oznaczone we wniosku nr 1)?2. Czy na soki cytrusowe (koncentraty soków opodatkowane stawką 5%) można również stosować stawkę podatku VAT 5%? (pytanie oznaczone we wniosku Nr 3)?
2011.11.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-218/11-2/PM
∟Czy koszt wyliczony statystycznie na pracowników stanowi koszt uzyskania przychodu?
2011.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/443-80/11-4/IB
∟Nieodpłatne zużycie artykułów spożywczych tj. posiłków dostarczanych w formie cateringu, zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 1 ustawy, nie podlega opodatkowaniu podatkiem od towarów i usług, bowiem nie służy ono zaspokojeniu celów osobistych pracowników i związane jest wyłącznie z prowadzoną działalnością gospodarczą. Natomiast przekazanie usług gastronomicznych w ramach kompleksowej usługi, na cele działalności gospodarczej prowadzonej przez Wnioskodawcę, nie podlegają opodatkowaniu na podstawie art. 8 ust. 2 ustawy.
2011.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/443-80/11-2/IB
∟Wnioskodawca ma prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego, związanego z zakupem usługi cateringowej, o ile usługa ta spełnia kryteria uznania jej za usługę cateringową i nie zachodzą przesłanki wykluczające to prawo określone w art. 88 ustawy.
2011.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1101/11-2/KT
∟Opodatkowanie nieodpłatnego przekazania pracownikom usług cateringowych oraz prawo do odliczenia podatku z tytułu nabycia tych usług.
2011.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-898/11-2/RS
∟Czy prawidłowe jest stanowisko Wnioskodawcy, iż w stanie faktycznym przedstawionym we Wniosku, wydatki poniesione przez Wnioskodawcę w związku z nabywaniem Usług Cateringowych od podmiotów trzecich będą stanowiły dla Wnioskodawcy koszty uzyskania przychodu podatku CIT?
2011.10.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-921/11-2/KG
∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego z tytułu zakupu usługi cateringowej
2011.10.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-1067/11/BJ
∟Zakres prawa do odliczenia podatku naliczonego z tytułu nabycia usług cateringowych.
2011.10.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1218/11/LSz
∟Nabyte usługi stołówkowe i cateringowe służą Wnioskodawcy do wykonywania czynności opodatkowanych, Wnioskodawcy przysługuje prawo do odliczenia podatku naliczonego w związku z nabywaniem tych usług.
2011.10.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1073/11/IK
∟Odliczenia podatku naliczonego z tytułu planowanego nabycia usług cateringowych.
2011.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-1082/11/AF
∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego z tytułu nabycia usług cateringowych.
2011.10.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-963/11-5/BD
∟Opodatkowanie nieodpłatnego przekazania artykułów spożywczych oraz usług gastronomicznych i cateringowych.
2011.10.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-963/11-4/BD
∟Opodatkowanie nieodpłatnego przekazania artykułów spożywczych oraz usług gastronomicznych i cateringowych.
2011.10.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-990/11/IK
∟Czy Wnioskodawca ma prawo do odliczenia podatku naliczonego w związku z nabyciem usług cateringowych?
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.