Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: catering

 

catering 501 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

2013.07.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-167b/13/MK
     ∟Czy wydatki na zakup drobnych artykułów spożywczych podawanych podczas spotkań (m.in. kawa, herbata, cukier, mleko, śmietanka, napoje bezalkoholowe, słodycze, ciastka) z kontrahentami dotychczasowymi i przyszłymi oraz w czasie wewnętrznych spotkań i narad pracowniczych można zaliczać do kosztów uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowych od osób prawnych?

2013.06.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-252/13-6/HW
     ∟Czy Wnioskodawcy przysługuje prawo do obniżenia podatku należnego o kwotę podatku naliczonego w związku z zakupem posiłków w firmie zewnętrznej, o której mowa wyżej?

2013.06.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-107/13/MK
     ∟Czy koszty związane z organizacją jubileuszu można zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów?

2013.06.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-237a/13/RS
     ∟Czy prawidłowym będzie nie naliczenie przez Spółkę podatku należnego od otrzymanej dotacji stosownie do art. 29 ust. 1 ustawy o podatku od towarów i usług? Czy prawidłowym będzie odliczanie przez Spółkę podatku naliczonego z faktur VAT za inne refundowane dotacją wydatki związane ze szkoleniami (np. wynajem sali lub catering) stosownie do art. 86 ust. 1 ww. ustawy?

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-105/13/MS
     ∟Wnioskodawcy przysługuje prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego wynikającego z faktur dokumentujących nabycie artykułów spożywczych i usług cateringowych wykorzystywanych jako poczęstunek dla uczestników organizowanych przez Wnioskodawcę szkoleń.

2013.05.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-240/13-3/IM
     ∟Czy wydatki poniesione w związku z uroczystością jubileuszową, można zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów, zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych (u.p.d.o.f.)?

2013.05.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-239/13-2/IM
     ∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie obowiązków płatnika w związku z organizacją jubileuszu.

2013.05.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-132/13/BW
     ∟Stawka podatku VAT dla dostawy pierników nadziewanych oblewanych, pierników nadziewanych w glazurze, ciastek kruchych

2013.05.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-431/13/JS
     ∟Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów, koszty zakwaterowania i wyżywienia serwowanego w czasie organizowanego szkolenia dla pracowników?

2013.05.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-176/13/JS
     ∟Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów, koszty zakwaterowania i wyżywienia serwowanego w czasie organizowanego szkolenia dla kontrahentów i potencjalnych kontrahentów?

2013.05.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-124/13/AT
     ∟Czy koszty cateringu oraz dojazdów wykładowcy są ściśle związane z usługami szkoleniowymi i mogą korzystać ze zwolnienia.

2013.04.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-307/13-2/MKw
     ∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego od nabywanych usług cateringowych.

2013.04.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-38/13/KO
     ∟w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego z tytułu nabycia usług cateringowych i opodatkowania odsprzedaży usług cateringowych stawką podatku VAT w wysokości 8%

2013.04.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-144/13-3/JB
     ∟określenie stawki ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych właściwej do opodatkowania przychodów uzyskanych ze świadczenia usług cateringowych

2013.04.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-157/13-2/ISZ
     ∟W zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego od nabywanych usług cateringowych

2013.03.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1247/12/BW
     ∟Czy Wnioskodawcy przysługuje prawo do odliczenia podatku VAT z tytułu nabycia usług cateringowych, polegających na dostarczeniu gotowych posiłków na organizowane przez Wnioskodawcę eventy?

2013.02.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-429/12-3/GG
     ∟Czy wydatki ponoszone przez Spółkę na organizację świąt branżowych o charakterze otwartym mogą stanowić koszty uzyskania przychodów i powinny być traktowane jako koszty pośrednie zaliczane w ciężar kosztów w momencie ich poniesienia?

2013.02.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-429/12-2/GG
     ∟Czy wydatki ponoszone przez Spółkę na organizację świąt branżowych o charakterze zamkniętym mogą stanowić koszty uzyskania przychodów i powinny być traktowane jako koszty pośrednie zaliczane w ciężar kosztów w momencie ich poniesienia?

2013.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-1453/12/MS
     ∟Czy zakupywane usługi gastronomiczne stanowią koszty uzyskania przychodu?

2013.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1388/12/TS
     ∟Jaka stawka podatku VAT, 5% czy 8%, będzie miała zastosowanie przy sprzedaży dań gotowych, pakowanych próżniowo i sprzedawanych „na wynos” lub dostarczanych do klienta?

2013.01.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1342a/12/IK
     ∟Czy Spółka ma prawo do odliczenia kwoty VAT wykazanej na fakturach z tytułu nabyć towarów i usług w celu zapewnienia posiłku i napojów podczas opisanych w stanie faktycznym spotkań służbowych?

2013.01.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-356/12-6/IR
     ∟1. Czy Spółka dokonała prawidłowej interpretacji art. 15 ust. 1 i art. 16 ust. 1 pkt 46 lit. a tiret drugi ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych zaliczając do kosztów uzyskania przychodów kwotę brutto z faktury?2. Czy Spółka postąpiła prawidłowo zaliczając do kosztów uzyskania przychodów wartość netto z faktury w oparciu o art. 15 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

2013.01.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1235/12/UH
     ∟Czy od zakupów wyżej wymienionych usług na potrzeby realizowanego projektu przysługuje Wnioskodawcy prawo do odliczenia podatku naliczonego?

2013.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1110/12-2/EK
     ∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego od nabywanych usług cateringowych.

2013.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-413/12-2/JG
     ∟Czy poniesione przez Wnioskodawcę koszty związane z obchodami rocznicy 100-lecia istnienia Szpitala, polegającymi na organizacji konferencji naukowej, w których uczestniczyli zaproszeni pracownicy Szpitala, emeryci - byli pracownicy Szpitala, przedstawiciele władz Uniwersytetu Medycznego (…) (jako jednostki założycielskiej) oraz przedstawiciele władz miasta (…) i województwa (…), stanowią koszty uzyskania przychodów w myśl art. 15 i 16 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

2012.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-991/12-3/JW
     ∟prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego z tytułu nabywanych usług cateringowych

2012.12.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-875/12-2/AS
     ∟uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków z dostawą do klienta i posiłków przeznaczonych do spożycia w lokalu lub poza nim

2012.12.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-1136/12/JS
     ∟Czy Spółka postąpi prawidłowo, zaliczając poniesione w ramach organizacji spotkań dyskusyjnych z mieszkańcami gmin, przedstawicielami samorządów lokalnych oraz mieszkańcami gmin i samorządów lokalnych oraz Radą Naukową Parku Narodowego w ramach realizacji postanowień ustawy z dnia 3 października 2008 r. o udostępnianiu informacji o środowisku i jego ochronie, udziale społeczeństwa w ochronie środowiska oraz o ocenach oddziaływania na środowisko (Dz. U. z 2008 r. Nr 199, poz. 1227 z późn. zm.) koszty cateringu, jako koszt uzyskania przychodu, zgodnie z art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych oraz o zmianie niektórych ustaw regulujących zasady opodatkowania (tj. Dz. U. z 2011 r. Nr 74, poz. 397 z późn. zm.)?

2012.11.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-833/12/KO
     ∟w zakresie opodatkowania odsprzedaży usług cateringowych stawką podatku VAT w wysokości 8%

2012.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-925/12-2/MP
     ∟Wnioskodawcy przysługuje prawo do odliczenia podatku naliczonego w związku z nabywaniem usług cateringowych, pod warunkiem jednak, iż nabyte usługi są wykorzystywane do wykonywania czynności opodatkowanych.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj