Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: napoje
napoje 602 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
2016.09.09 - Minister Finansów - DD6.8221.100.2016.MNX
∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na drobny poczęstunek podawany podczas spotkań z kontrahentami w biurze Spółki oraz wydatków na posiłki w trakcie spotkań z kontrahentami w restauracji.
2016.09.07 - Minister Finansów - DD6.8221.99.2016.MNX
∟Czy rzeczywiście wydatki poniesione w związku z organizacją spotkań z kontrahentami (w tym wydatki na nabycie drobnego poczęstunku, napojów, zapłata za posiłek w restauracji), nie stanowią kosztów uzyskania przychodów dla Spółki?
2016.09.02 - Minister Finansów - DD6.8221.96.2016.MNX
∟Czy wydatki poniesione przez Spółkę na zakup artykułów spożywczych przeznaczonych na drobny poczęstunek (kanapki, wyroby cukiernicze, słodycze, napoje bezalkoholowe) oraz wydatki na zakup posiłków w restauracji w związku ze spotkaniem zorganizowanym przez Spółkę z kontrahentem stanowią koszty uzyskania przychodów?
2016.09.02 - Minister Finansów - DD6.8221.95.2016.MNX
∟Czy wydatki poniesione przez Spółkę na zakup artykułów spożywczych przeznaczonych na drobny poczęstunek (kanapki, wyroby cukiernicze, słodycze, napoje bezalkoholowe) oraz wydatki na zakup posiłków w restauracji w związku ze spotkaniem zorganizowanym przez Spółkę z kontrahentem stanowią koszty uzyskania przychodów?
2016.09.02 - Minister Finansów - DD6.8221.89.2016.MNX
∟1. Czy wymienione w opisie stanu faktycznego wydatki na posiłki, usługi gastronomiczne, cateringowe itp. na spotkaniach z kontrahentami oraz innymi interesariuszami Spółki w siedzibie Spółki będą stanowić koszty uzyskania przychodu?2. Czy wymienione w opisie stanu faktycznego wydatki na posiłki, usługi gastronomiczne, cateringowe itp. na spotkaniach z kontrahentami oraz innymi interesariuszami Spółki zorganizowane poza siedzibą Spółki z uwagi na brak możliwości zorganizowania spotkania w siedzibie, przez wzgląd (w szczególności) na ww. przyczyny, będą stanowić koszty uzyskania przychodu?
2016.08.31 - Minister Finansów - DD6.8221.88.2016.MNX
∟Czy wydatki na poczęstunek klientów w firmie, lunch lub kolację w restauracji, jeżeli mieszczą się w zwykłych ramach gościnności, tzn. nie są okazałe i wystawne, można zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów?
2016.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-580/16-4/IGo
∟Stawka podatku VAT na sprzedaż soków i koktajli w stoiskach znajdujących się w galeriach handlowych.
2016.08.30 - Minister Finansów - DD6.8221.93.2016.MNX
∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z organizacją spotkań z kontrahentami.
2016.08.30 - Minister Finansów - DD6.8221.92.2016.MNX
∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z organizacją spotkań z kontrahentami.
2016.08.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-611/16-5/BC
∟Czy ww. wydatki stanowią koszty uzyskania przychodów wg ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2016.08.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.229.2016.2.MK
∟stawka podatku VAT dla świadczonych usług oraz dokumentowanie fakturą tych usług.
2016.08.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-934/13/16-S/AKr
∟Stawka podatku dla sprzedawanych napoi.
2016.07.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP2.4512.337.2016.1.KT
∟stawki podatku VAT dla dostawy koktajli
2016.06.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-328/16-2/JL
∟Stawka właściwa dla dostarczanych towarów.
2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-253/16/BS
∟Stawka podatku przy sprzedaży gotowych posiłków i dań sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1 oraz napojów niegazowanych sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0, stawka podatku przy sprzedaży napojów gazowanych.
2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-252/16/EA
∟1. Czy wyżej wymienione wydawane „na wynos” zapakowane dania oraz zamawiane telefonicznie przez klienta z dowozem do konkretnego miejsca stanowią w świetle obecnie obowiązujących przepisów dostawę gotowych posiłków, dla których właściwa jest stawka podatku VAT 5%.
2. Czy sprzedaż soków oraz napojów, które posiadają udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynoszący nie mniej niż 20% składu surowcowego, na zasadach przedstawionych w opisie stanu faktycznego stanowi dostawę towarów w rozumieniu art. 7 ust. 1 ustawy o VAT, a tym samym właściwą stawką VAT dla dostawy tych towarów będzie 5%.
2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-250/16/IK
∟Dostawa gotowych dań i posiłków oraz napojów.
2016.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-107/16-4/JO
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży soków owocowych, smoothies, koktajli owocowych, gofrów, rurek z bitą śmietaną, deserów lodowych, ciast gotowych, koktajli extra oraz kawy.
2016.06.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-327/16-3/AO
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla czynności sprzedaży gotowych dań, zarówno z przeznaczeniem do konsumpcji na miejscu, jak i na wynos, realizowana w strefie „food court” oraz w lokalach Wnioskodawcy oraz stawki podatku dla czynności sprzedaży napojów tj. samodzielnie przyrządzanej lemoniady, soków wyciskanych z owoców i/lub warzyw, kompotu.
2016.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-172/16-4/MR
∟Stawki podatku VAT do ewidencjonowania sprzedaży gotowych dań oraz napojów.
2016.05.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-268/16-5/KC
∟W zakresie ustalenia stawki podatku dla napojów: sojowego, ryżowego i migdałowego, sklasyfikowanych wg PKWiU do grupowania 11.07.19.0, tj. pozostałe napoje bezalkoholowe
2016.04.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-206/12/16-S/JG
∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z zakupem artykułów spożywczych w celu zapewnienia poczęstunku kontrahentom w czasie wizyt na terenie siedziby Spółki, zakupem drobnych artykułów spożywczych oraz zamówienia cateringu w przypadku organizowania nieodpłatnych szkoleń dotyczących działalności Spółki, organizacją odpłatnych szkoleń, w tym wydatki na poczęstunek, catering, kolację, nocleg (które są wliczone w cenę szkolenia), organizacją spotkań z kontrahentami w celach biznesowych poza biurem Spółki (zapłata za poczęstunek w restauracji).
2016.04.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/4512-1-48/16-4/JN
∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania obciążenia kontrahenta kosztami związanymi z produkcją piwa w przypadku rezygnacji przez kontrahenta z jego zakupu.
2016.04.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/4512-1-33/16-5/PR
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla napoju owocowego zawierającego w swoim składzie aloes.
2016.04.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-64/16-2/AM
∟Ponoszone przez Wnioskodawcę wydatki na zakup dla siebie odpowiednich ubrań, obuwia oraz dodatków do ubrań nie mogą stanowić koszt uzyskania przychodu, gdyż wydatki te mają charakter wydatków osobistych. Odnosząc się natomiast do możliwości zaliczenia przez Wnioskodawcę do kosztów uzyskania przychodów prowadzonej działalności gospodarczej wydatki poniesione na zakup ubrań, obuwia oraz zakupu dodatków do ubrań dla modeli i aktorów (w przypadku sesji zdjęciowych, reklam, filmów) wskazać należy, że wydatki ww. mogą być uznane jako koszty uzyskania przychodów w prowadzonej przez Wnioskodawcę Firmie pod warunkiem spełnienia kryteriów wynikających z art. 22 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych
2016.03.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.31.2016.1.JM
∟Stawka podatku VAT w wysokości 5%.
2016.03.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-907/15-4/AW
∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania czynności sprzedaży gotowych dań, zarówno z przeznaczeniem do konsumpcji na miejscu, jak i na wynos, realizowana w strefie „food court” oraz w lokalach Wnioskodawcy oraz sprzedaży napojów tj. samodzielnie przyrządzanej lemoniady, soków wyciskanych z owoców i/lub warzyw, kompotu.
2016.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-875/15-4/AW
∟Podatek od towarów i usług w zakresie kwalifikacji czynności wykonywanych przez Wnioskodawcę oraz stawek podatku z tytułu sprzedaży posiłków, napojów i soków.
2016.03.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-1/4510-64/16/NL
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z nabyciem posiłków i napoi ponoszonych podczas podróży służbowych pracowników i współpracowników
2016.03.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-1/4510-281/15/NL
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z nabyciem posiłków i napoi ponoszonych podczas podróży służbowych pracowników i współpracowników
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.