Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki
posiłki 1373 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
2011.05.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-362/11-4/JL
∟Usługi zakwaterowania świadczone przez Wnioskodawcę na rzecz uczestników grup zorganizowanych, nie podlegają zwolnieniu od podatku VAT na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 30 lit. a ustawy o VAT.
2011.05.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-350/11/MS
∟Stawka podatku dla usług przygotowania i dostarczania żywności.
2011.05.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-316/11/WN
∟opodatkowanie usług świadczonych na rzecz jednostki budżetowej
2011.05.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-260/11-4/AS
∟zastosowanie stawki podatku VAT w przypadku sprzedaży posiłków profilaktycznych, posiłków sprzedawanych bezpośrednio odbiorcom indywidualnym dokonującym zakupu w punktach gastronomicznych, usług cateringowych, usług gastronomicznych
2011.05.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-258/11-5/MP
∟Podatek od towarów i usług w zakresie 8% stawki dla sprzedaży posiłków dla dzieci w przedszkolu oraz w zakresie zwolnienia w związku z jedną usługą edukacyjną.
2011.05.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-374/11-2/RS
∟Czy wydatki poniesione przez przedstawicieli handlowych związane z wyjazdami, których konieczność wynika z ich obowiązków z racji zatrudnienia, będą stanowić dla Spółki koszt uzyskania przychodu na gruncie ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2011.05.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-267/11-4/RS
∟Czy wydatki ponoszone przez Spółkę na organizowanie wyjazdów dla dotychczasowych lub potencjalnie przyszłych klientów stanowią koszt uzyskania przychodów zgodnie z art. 15 ust. 1 ustawy o PDOP?
2011.05.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-238/11-4/RS
∟Czy wydatki opisane w stanie faktycznym wniosku ponoszone przez Spółkę w związku z organizacją spotkań roboczych i reprezentacyjnych są przez Spółkę prawidłowo rozliczane dla celów podatku dochodowego od osób prawnych (dalej: podatku CIT) w świetle definicji kosztów uzyskania przychodów zamieszczonej w art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych (dalej: ustawa o CIT)?
2011.05.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-348/11/BW
∟Opodatkowanie obiadów klasyfikowanych w PKWiU z 2008 roku do symbolu 10.85.1 – Gotowe posiłki i dania
2011.05.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-252/11/MS
∟Czy usługi w zakresie prowadzenia stołówki należy traktować jako ściśle związane z usługami w zakresie opieki medycznej podlegające zwolnieniu z VAT, czy też jako usług związane z wyżywieniem – opodatkowane 8% stawką VAT?
2011.05.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-77/11/MK
∟Czy wydatki na zakup wody, kawy, herbaty, ciastek itp. podawanych w czasie spotkań z kontrahentami stanowią dla Spółki koszt uzyskania przychodu?
2011.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-111/11-6/ISN
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży soków owocowych i innych napojów bezalkoholowych zawierających tłuszcz mlekowy dostarczanych na zamówienie.
2011.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-111/11-5/ISN
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży soków owocowych i innych napojów bezalkoholowych zawierających tłuszcz mlekowy podawanych w lokalu.
2011.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-111/11-4/ISN
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku do sprzedaży posiłków w lokalu oraz dostawy odbiorcom zewnętrznym.
2011.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-244/11-6/MN
∟Opodatkowanie usług stołówkowych i zakwaterowania w internacie.
2011.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-184/11/KM
∟1. Czy kwalifikacja produkcji gotowych posiłków i dań według formy sprzedaży z usługą kelnerską lub jako towar jest prawidłowa?2. Czy prawidłowe jest ustalenie przez spółkę dla swojej produkcji gotowych posiłków i dań, stawki podatku VAT w wysokości 8% dla sprzedaży z usługą kelnerską, a stawki podatku VAT 5% dla sprzedaży produkcji jako towar?
2011.05.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-185/11-2/BD
∟Stawka podatku VAT na sałatki warzywne, galarety wieprzowe i drobiowe oraz sałatki.
2011.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-236/11/MS
∟Opodatkowanie dokonywanej przez Wnioskodawcę sprzedaży produktów gastronomicznych oraz artykułów spożywczych.
2011.04.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-88/11-4/DG
∟Zaliczenie wydatków do kosztów uzyskania przychodów.
2011.04.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-136/11/TS
∟Jaką stawkę podatku VAT należy stosować przy sprzedaży zestawów obiadowych?
2011.04.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-103b/11/MS
∟Czy dla produktu zaklasyfikowanego do grupowania PKWiU 10.85.1 Spółka może stosować 5% stawkę VAT, zgodnie z załącznikiem do ustawy o podatku od towarów i usług?
2011.04.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-103a/11/MS
∟Czy dla produktów sklasyfikowanych do grupowania PKWiU 10.39.17.0 Spółka może stosować 5% stawkę VAT, zgodnie z załącznikiem do ustawy o podatku od towarów i usług?
2011.04.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-55/11-2/EWW
∟Czy stosowanie 5 % stawki VAT od sprzedaży wytworzonych gotowych posiłków i dań o symbolu PKWiU 10.85.11 jest prawidłowe
2011.03.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1155/10/AL
∟Czy podlega opodatkowaniu sprzedaż posiłków (wyprodukowanych przez warsztaty szkolne Wnioskodawcy) dokonywana przez szkołę na rzecz pracowników obcej jednostki?
2011.03.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-42/11-3/EC
∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z organizacją spotkań z kontrahentami w restauracji.
2011.03.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-1929/10/AP
∟Czy Wnioskodawca może zaliczyć do kosztów stanowiących koszty uzyskania przychodu ww. nakłady związane z uczestnictwem w targach, a także z organizacją imprez dla kontrahentów?
2011.03.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-874/10-5/JC
∟1. Czy wydatki ponoszone na organizację szkoleń technicznych adresowanych do dystrybutorów, wykonawców i inwestorów, przykładowo wydatki na zwyczajowy posiłek, w tym na artykuły spożywcze (kawa, herbata, mleko, cukier, słodycze, napoje zimne) oraz wydatki związane z zakwaterowaniem i transportem stanowią koszt uzyskania przychodu w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych z dnia 15 lutego 1992 roku (dalej: ustawa o podatku dochodowym od osób prawnych)?2. Czy wydatki poniesione na zakup artykułów spożywczych, w tym kawy, herbaty, napojów, cukru, mleka, słodyczy, słonych przekąsek itp. w celu zapewnienia zwyczajowego poczęstunku dla dotychczasowych oraz potencjalnych kontrahentów podczas spotkań biznesowych w miejscu wykonywania działalności Spółki mogą być kosztem uzyskania przychodu w rozumienia ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?3. Czy wydatki poniesione na zakap artykułów spożywczych (np. napojów, słodyczy) w celu zapewnienia zwyczajowego poczęstunku dla dotychczasowych oraz potencjalnych kontrahentów podczas spotkań biznesowych poza miejscem wykonywania działalności Spółki (na placu budowy, bądź w siedzibie kontrahenta) mogą być kosztem uzyskania przychodu w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2011.03.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB2/415-1110/10/MU
∟Zaliczenie do przychodu pracownika wartości posiłków sfinansowanych przez pracodawcę.
2011.03.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB1/415-1129/10/AK
∟Czy wydatki na zakup gotowych posiłków lub produktów spożywczych, z których są przygotowywane we własnym zakresie, sfinansowane w całości ze środków obrotowych firmy stanowią koszty uzyskania przychodów?
2011.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1201/10/AP
∟Czy otrzymana dotacja przedmiotowa do posiłków sprzedawanych w barze wegetariańskim podlega opodatkowaniu podatkiem od towarów i usług, na podstawie art. 29 ust. 1 ustawy?
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.