Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki
posiłki 1373 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
2012.03.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1801/11/BM
∟Zwolnienie od podatku od towarów i usług sprzedaży posiłków w stołówce szkolnej uczniom i pracownikom Wnioskodawcy oraz uczniom i pracownikom innych jednostek budżetowych, a także obowiązku rejestracji Wnioskodawcy jako podatnika VAT.
2012.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1653/11/BJ
∟Zwolnienia od podatku usług sprzedaży posiłków na rzecz pracowników pedagogicznych.
2012.03.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-578/11-2/JG
∟Czy prawidłowe jest stanowisko Spółki, zgodnie z którym wydatki na organizację powyżej opisanych spotkań biznesowych z Odbiorcami w restauracjach stanowią koszty uzyskania przychodów na gruncie ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2012.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1530/11-3/KT
∟Posiłki sprzedawane „na wynos” lub zamówione z dostawą do klienta, traktowane jako towar w postaci gotowych posiłków i dań sklasyfikowanych w grupowaniu 10.85.1 PKWiU, podlegają opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 5 %.
2012.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - ILPB3/423-562/11-3/MM
∟Czy przepis art. 15 ust. 1 w zw. z art. 16 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych należy interpretować w ten sposób, że opisane w stanie faktycznym wydatki na zakup Kart dla pracowników stanowią dla Spółki koszt uzyskania przychodów?
2012.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - ILPB3/423-562/11-2/MM
∟Czy przepis art. 15 ust. 1 w zw. z art. 16 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych należy interpretować w ten sposób, że opisane w stanie faktycznym wydatki na zakup Kart dla pracowników stanowią dla Spółki koszt uzyskania przychodów?
2012.02.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - ILPB3/423-561/11-3/EK
∟Czy przepis art. 15 ust. 1 w zw. z art. 16 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych należy interpretować w ten sposób, że opisane w stanie faktycznym wydatki na zakup usług gastronomicznych dla pracowników stanowią dla Spółki koszt uzyskania przychodów?
2012.02.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - ILPB3/423-561/11-2/EK
∟Czy przepis art. 15 ust. 1 w zw. z art. 16 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych należy interpretować w ten sposób, że opisane w stanie faktycznym wydatki na zakup usług gastronomicznych dla pracowników stanowią dla Spółki koszt uzyskania przychodów?
2012.02.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-613/11/PST
∟Czy wydatki na zakup produktów spożywczych serwowanych w siedzibie spółki pracownikom, osobom należącym do organów spółki, kontrahentom stanowią koszty uzyskania przychodów czy mają może znamiona reprezentacji?
2012.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1225/11/BW
∟Czy przy wskazanym stanie faktycznym, stawka podatku VAT towaru o wyższej wartości tj. sosu do makaronu może być stosowana do całego zestawu?
2012.02.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1633/11/TS
∟Stawka podatku przy sprzedaży gotowych posiłków na stacjach benzynowych
2012.02.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1623/11/TS
∟stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków na stacjach benzynowych
2012.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1588/11/BJ
∟Usługi stołówkowe oraz złożenie korekty deklaracji VAT-7.
2012.02.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1608/11/BJ
∟zwolnienia od podatku usług sprzedaży obiadów przez stołówkę szkolną
2012.02.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1571/11-4/EN
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.
2012.02.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1179/11/UH
∟Zwolnienie od podatku VAT usług sprzedaży obiadów przez stołówkę szkolną nauczycielom i pracownikom niepedagogicznym szkoły.
2012.02.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1565/11/MS
∟opodatkowanie nieodpłatnego przekazania towarów i nieodpłatnego świadczenia usług
2012.01.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-608/11/PST
∟Czy wydatki ponoszone na zakup m.in. kawy, herbaty, soków, wody mineralnej, ciasteki słodyczy podawanych w siedzibie Banku pracownikom, kontrahentom, osobom wchodzącym w skład organów Banku stanowią koszty uzyskania przychodu Banku?
2012.01.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBII/1/415-896/11/BD
∟Czy podatnik ma obowiązek naliczenia i odprowadzenia podatku dochodowego od osób fizycznych w przypadku:a) wydania posiłku regeneracyjnego grupie pracowników w stosunku do których na pracodawcy ciążą zobowiązania wynikające z art. 232 Kodeksu pracy i rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. zwane tam posiłkami profilaktycznymi? b) wydania posiłku regeneracyjnego grupie pracowników w stosunku do których na pracodawcy nie ciążą zobowiązania wynikające z art. 232 Kodeksu pracy i rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. zwane tam posiłkami profilaktycznymi?
2012.01.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1424b/11/AT
∟Zakres podatku od towarów i usług, dotyczącej odliczenia podatku naliczonego, wynikającego z faktur dokumentujących nabycie usług gastronomicznych.
2012.01.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1424a/11/AT
∟Zakres podatku od towarów i usług, dotyczącej opodatkowania i udokumentowania nieodpłatnego świadczenia usług.
2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-3/AW
∟Stawka podatku na sprzedaż posiłków i napojów na wynos (call center).
2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-2/AW
∟Stawka podatku na sprzedaż posiłków i napojów na wynos (call center).
2012.01.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1380b/11/KM
∟Zakres braku opodatkowania nieodpłatnego ich przekazania pracownikom i kontrahentom.
2012.01.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1380a/11/KM
∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego z faktur dokumentujących zakup towarów zużywanych podczas spotkań biznesowych i szkoleń.
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku na sprzedaż posiłków i napojów w ramach strefy gastronomicznej w centrum handlowym (food court).
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku na sprzedaż posiłków i napojów w ramach strefy gastronomicznej w centrum handlowym (food court).
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-1195/11/MS
∟Czy koszt zakupionych usług cateringowym stanowi koszt uzyskania przychodu dla Spółki?
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1406/11-6/ISZ
∟w zakresie stawki podatku dla dostawy pizzy
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku na sprzedaż posiłków i napojów na wynos (carry-out).
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.