Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki

 

posiłki 1373 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

2014.10.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1113/14-2/AW
     ∟stawka VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i dań – 5%, art. 41 ust. 2A

2014.10.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1112/14-3/AW
     ∟stawka VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i dań – 5%, art. 41 ust. 2A

2014.10.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1112/14-2/AW
     ∟stawka VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i dań – 5%, art. 41 ust. 2A

2014.10.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-508/14-4/JM
     ∟Stawka podatku dla sprzedaży posiłków na wynos.

2014.10.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-814/14-2/JC
     ∟Czy wydatki na nabycie usług gastronomicznych (obiady, lunche biznesowe, kolacje) oraz poczęstunki, napoje itp. ponoszone przez Spółkę w bezpośrednim związku i w trakcie typowych spotkań biznesowych z kontrahentami lub potencjalnymi klientami, prowadzonych (organizowanych) w lokalach zewnętrznych (restauracjach itp.) lub w siedzibie Spółki, mogą stanowić koszt uzyskania przychodu dla Spółki?

2014.10.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-624/14/RSz
     ∟zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 5% dla wymienionych we wniosku gotowych posiłków

2014.10.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-612/14/RSz
     ∟zastosowanie 5% stawki podatku VAT dla gotowych posiłków i dań na wynos (wymienionych we wniosku) sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1

2014.09.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-324/14/KK
     ∟Zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów wydatków na nabycie artykułów spożywczych oraz usług cateringowych i gastronomicznych, zużywanych podczas spotkań pracowników i kontrahentów Spółki, posiedzeń Zarządu i Rady Nadzorczej Spółki.

2014.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-308/14-2/JG
     ∟Koszty uzyskania przychodów.

2014.09.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-671/14-2/KS
     ∟Czy wydatki poniesione na nabycie posiłków spożywanych w trakcie spotkań biznesowych w lokalach gastronomicznych z potencjalnymi klientami stanowią w całości koszty uzyskania przychodu?

2014.09.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-870/14-3/IGo
     ∟Stawki podatku VAT przy sprzedaży nachos.

2014.09.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-870/14-2/IGo
     ∟Stawki podatku VAT przy sprzedaży nachos.

2014.09.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-856/14-3/AW
     ∟Stawka podatku VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i dań - 5 %, na mocy wyżej powołanego art. 41 ust. 2a w zw. z art. 146a pkt 2 ustawy

2014.09.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-856/14-2/AW
     ∟stawka podatku VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i dań - 5 %, na mocy wyżej powołanego art. 41 ust. 2a w zw. z art. 146a pkt 2 ustawy

2014.09.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-571/14-2/KBr
     ∟opodatkowanie podatkiem VAT świadczenia Wnioskodawcy obejmującego dostawę towarów wymienionych w poz. 7 załącznika Rozporządzenia

2014.09.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-570/14-2/KBr
     ∟opodatkowanie podatkiem VAT świadczenia Wnioskodawcy obejmującego dostawę towarów wymienionych w poz. 7 załącznika Rozporządzenia

2014.09.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-663/14-3/JSK
     ∟Czy dania i posiłki wydawane klientom na wynos i dostarczane do konkretnego miejsca stanowią w świetle obecnie obowiązujących przepisów dostawę gotowych posiłków i dań, dla których właściwa jest 5% stawka podatku?

2014.08.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-592/14-2/AO
     ∟w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedaży wyrobów mięsnych pieczonych, mrożonych poddanych obróbce cieplnej

2014.08.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-503/14-2/AO
     ∟w zakresie opodatkowania podatkiem od towarów i usług świadczenia obejmującego dostawę produktu do spożycia na miejscu wraz z wykonaniem czynności dodatkowych

2014.08.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-503/14-3/AO
     ∟w zakresie opodatkowania podatkiem od towarów i usług świadczenia obejmującego dostawę produktu do spożycia na miejscu wraz z wykonaniem czynności dodatkowych

2014.08.19 - Minister Finansów - DD10/033/326/MZO/13/RWPD-139466
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów i posiłków spożywanych podczas spotkań z kontrahentami poza siedzibą firmy; możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów alkoholowych spożywanych podczas spotkań z kontrahentami poza siedzibą firmy

2014.08.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-523/14-4/AD
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie uznania za podatnika VAT, opodatkowania podatkiem VAT świadczonych usług oraz możliwości skorzystania przez Zainteresowanego ze zwolnienia od podatku VAT.

2014.08.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-266/14-2/KS
     ∟Czy wydatki na usługi gastronomiczne – koszty posiłków w restauracjach – ponoszone w związku z organizacją spotkań z kontrahentami zaliczane są do kosztów uzyskania przychodu wskazanych w artykule 15 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych z dnia 15 lutego 1992 r. w zw. z art. 16 ust. 1 pkt 28 tej ustawy?

2014.08.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-565/14-5/AD
     ∟Czy prawidłowy jest pogląd Spółki, że sprzedaż dotycząca organizowanych imprez, tj. chrzcin, komunii, imprez firmowych i urodzinek dla dzieci korzystać będzie z opodatkowania podatkiem VAT właściwego dla gastronomii?

2014.08.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-565/14-4/AD
     ∟Czy prawidłowe jest stanowisko Spółki, że sprzedaż w zakresie półkolonii podlegać będzie zwolnieniu z VAT?

2014.08.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-243/14-2/JG
     ∟Koszty uzyskania przychodów.

2014.08.05 - Minister Finansów - DD10/033/36/MZB/14/RWPD-8081/14
     ∟Kwota podatku VAT nie podlegająca odliczeniu od zakupu usługi gastronomicznej na podstawie art. 88 ust. 1 pkt 4 ustawy o VAT, stanowi koszt uzyskania przychodu w myśl art. 16 ust. 1 pkt 46 lit. a tiret drugie updop.

2014.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-398/14/RSz
     ∟w zakresie opodatkowania sprzedaży posiłków dla uczniów szkoły oraz wliczania tej sprzedaży do obrotów określonych w art. 113 ust. 1 ustawy o VAT

2014.07.30 - Minister Finansów - DD10/033/308/MZB/13/PK3-1767/12
     ∟z zakresu podatku dochodowego od osób prawnych dotyczące możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych podczas spotkań z kontrahentami w siedzibie Spółki oraz poza jej siedzibą

2014.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-441/14-4/IR
     ∟W zakresie zastosowania stawki podatku VAT dla sprzedaży gotowych posiłków „na wynos” oraz z dowozem do klienta.

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj