Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki

 

posiłki 1373 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

2014.12.01 - Minister Finansów - DD10/033/269/MZO/14/RD-26730
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z organizacją konferencji, szkoleń/warsztatów tematycznych oraz spotkań z kontrahentami

2014.11.28 - Minister Finansów - DD6/033/394/MNX/12/RD-109519
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na organizację spotkań biznesowych z kontrahentami w siedzibie Spółki oraz w restauracji lub w lokalach gastronomicznych

2014.11.28 - Minister Finansów - DD6/033/393/MNX/12/RD-109411
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na organizację spotkań biznesowych z kontrahentami w siedzibie Spółki oraz w restauracji

2014.11.28 - Minister Finansów - DD10/033/122/MZB/14/RWPD-12175/14
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup: napojów bezalkoholowych i posiłków spożywanych podczas spotkań z kontrahentami poza siedzibą firmy, napojów alkoholowych spożywanych podczas spotkań z kontrahentami

2014.11.27 - Minister Finansów - DD6/033/389/MNX/12/RD-109319
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na organizację spotkań biznesowych z kontrahentami w siedzibie Spółki oraz w restauracji lub w kawiarni

2014.11.27 - Minister Finansów - DD6/033/364/MNX/12/RD-108797
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na nabycie drobnego poczęstunku, napojów bezalkoholowych oraz zapłaty za posiłek w restauracji, ponoszonych w związku ze spotkaniami z kontrahentami w siedzibie Spółki i w restauracji

2014.11.20 - Minister Finansów - DD6/033/357/MNX/12/RD-106265
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z biznesowymi spotkaniami z kontrahentami, a dotyczące wydatków na nabycie drobnego poczęstunku, napojów bezalkoholowych, zapłaty w restauracji za posiłek obiadowy lub kolację

2014.11.20 - Minister Finansów - DD10/033/306/MZB/13/PK-1764/12
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na: poczęstunek w siedzibie Spółki oraz na posiłki podawane w restauracji (hotelu) podczas spotkań biznesowych z kontrahentami, zakwaterowanie kontrahentów w hotelu

2014.11.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-844/14-2/DG
     ∟W zakresie zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 5% dla wymienionych we wniosku gotowych posiłków sprzedawanych klientom na stacjach paliw.

2014.11.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-833/14/RSz
     ∟zastosowanie 5% stawki podatku VAT dla dostawy gotowych posiłków i dań (wymienionych we wniosku) sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1

2014.11.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-433/14-4/PR
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na dofinansowanie posiłków konsumowanych w godzinach pracy dla pracowników.

2014.11.17 - Minister Finansów - DD6-033-303/KCP/2012/RD-113091/14
     ∟uznanie za koszty uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z organizacją spotkań z kontrahentami zarówno w siedzibie Spółki, jak i poza nią

2014.11.17 - Minister Finansów - DD6-033-302/KCP/2012/RD-113099
     ∟uznanie za koszty uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z organizacją spotkań z kontrahentami zarówno w siedzibie Spółki, jak i poza nią

2014.11.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-888/14-4/AMN
     ∟Czy kwotę uzyskanego przez pracownika spółki przychodu stanowi kwota limitu w wysokości 100 zł udostępnionego pracownikowi do wykorzystania w danym miesiącu, czy kwota faktycznie wykorzystana przez pracownika na zakup posiłków w danym miesiącu i udokumentowana raportem otrzymywanym od placówki gastronomicznej na koniec każdego miesiąca?

2014.11.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-743/14-4/OS
     ∟Ustalenie czy sprzedaż posiłków stanowi dostawę towarów oraz w zakresie stawki VAT dla sprzedawanych przez Spółkę posiłków.

2014.11.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-820/14-4/MM
     ∟opodatkowanie częściowo nieodpłatnego przekazania pracownikom posiłków wydawanych w stołówkach pracowniczych

2014.11.12 - Minister Finansów - DD10/033/301/MZB/13/PK-1759/12
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych podczas spotkań z kontrahentami w siedzibie Spółki oraz poza jej siedzibą

2014.11.06 - Minister Finansów - DD10/033/272/MZO/14/RD-26730
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z organizacją spotkań z kontrahentami

2014.11.06 - Minister Finansów - DD10/033/268/MZO/14/RD-26730
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na nabycie napojów oraz produktów spożywczych przekazanych do spożycia pracownikom oraz klientom

2014.11.04 - Minister Finansów - DD10/033/286/MZO/14/RD-26730
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na konsumpcję realizowaną podczas spotkań z kontrahentami w placówkach gastronomicznych

2014.11.04 - Minister Finansów - DD10/033/285/MZO/14/RD-26730
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na konsumpcję realizowaną podczas spotkań z kontrahentami w placówkach gastronomicznych

2014.10.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-934/14/BS
     ∟podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków.

2014.10.24 - Minister Finansów - DD10/033/37/MZO/14/RWPD-8081
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup usług gastronomicznych w trakcie spotkań biznesowych oraz możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów naliczonego podatku od towarów i usług nie podlegającego odliczeniu od zakupu usług gastronomicznych

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1221/14-3/AW
     ∟stawka VAT dla sprzedaży gotowych posiłków – 5% art. 41 ust. 2A

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1221/14-2/AW
     ∟stawka VAT dla sprzedaży gotowych posiłków – 5% art. 41 ust. 2A

2014.10.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-825/14/AJ
     ∟Czy sprzedaż świeżych sałatek, zup, kanapek/wrapów i tart, sklasyfikowanych do grupowania PKWiU 10.85.1 jako gotowe posiłki i dania, na zasadach opisanych w stanie faktycznym stanowi dostawę towarów, dla których właściwa jest stawka podatku w wysokości 5%? Czy sprzedaż jogurtów z dodatkiem nieprzetworzonych owoców i/lub bakalii, skalsyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.51.52.0 na zasadach opisanych w stanie faktycznym stanowi dostawę towarów, dla których właściwa jest stawka podatku w wysokości 5%? Czy sprzedaż wyciskanych na miejscu soków z owoców i warzyw o zawartości co najmniej 70% surowców klasyfikowanych do grupowania PKWiU 11.07.19.0 na zasadach opisanych w stanie fatycznym stanowi dostawę towarów, dla których właściwa jest stawka podatku w wysokości 5%?

2014.10.10 - Minister Finansów - DD10/033/327/MZO/13/RWPD-139891
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów i posiłków spożywanych podczas spotkań z kontrahentami poza siedzibą firmy; możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów alkoholowych spożywanych podczas spotkań z kontrahentami poza siedzibą firmy

2014.10.10 - Minister Finansów - DD10/033/288/MZO/14/RD-26730
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup posiłków i napojów bezalkoholowych spożywanych podczas spotkań z przedstawicielami kontrahentów w lokalu gastronomicznym; możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów alkoholowych spożywanych podczas spotkań z przedstawicielami kontrahentów w lokalu gastronomicznym

2014.10.10 - Minister Finansów - DD10/033/287/MZO/14/RD-26730
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup posiłków i napojów bezalkoholowych spożywanych podczas spotkań z przedstawicielami kontrahentów w lokalu gastronomicznym; możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów alkoholowych spożywanych podczas spotkań z przedstawicielami kontrahentów w lokalu gastronomicznym

2014.10.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1113/14-3/AW
     ∟stawka VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i dań – 5%,

8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj