Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki
posiłki 1373 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
2015.09.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-796/15-2/MP
∟Usługi gastronomiczne – świadczenie usług, dostawa towarów, ustalenie podstawy opodatkowania;
2015.08.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-2/4510-168/15/AnK
∟możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na organizację imprezy integracyjnej dla pracowników i ich rodzin w dacie ich poniesienia.
2015.08.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-554/15/RSz
∟5% stawka podatku VAT dla dostawy kanapek, świeżych sałatek oraz ciastek klasyfikowanych do grupowania PKWiU 10.85.1 jako gotowe posiłki i dania, na zasadach opisanych w stanie faktycznym
2015.08.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-491/15-3/MJ
∟Zakres:
sprzedaży gotowych posiłków i dań;
stawka podatku VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i dań;
opodatkowanie dostawy towarów wraz z usługą dowozu;
2015.08.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-538/15-2/KC
∟w zakresie stawki podatku dla produktów mieszczących się w grupowaniach wskazanych w poz. 23 i poz. 28 załącznika nr 10 do ustawy
2015.08.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-466/15/RSz
∟zwolnienie od podatku od towarów i usług sprzedaży posiłków w stołówce szkolnej dla nauczycieli
2015.08.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-596/15/RSz
∟zwolnienie od podatku od towarów i usług sprzedaży posiłków w stołówce szkolnej dla nauczycieli
2015.08.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/4512-1-196/15-2/HW
∟Podatek od towarów i usług w zakresie ustalenia właściwej stawki podatku dla sprzedaży kanapek, świeżych sałatek, ciastek oraz sezonowo zup.
2015.08.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-451/15/JJ
∟określenie prawidłowej stawki podatku VAT dla sprzedaży lodów w kubeczkach waflowych na wynos
2015.08.07 - Minister Finansów - DD3.8222.2.352.2015.KDJ
∟Zaliczenie do przychodu pracownika wartości posiłków sfinansowanych przez pracodawcę.
2015.08.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-466/15-2/JC
∟Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki wymienione w punktach 1-7?
2015.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-435/15/BW
∟Stawka podatku VAT dla wymienionych we wniosku produktów.
2015.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-3/4510-67/15/IZ
∟Czy wydatki związane z organizacją szkolenia: w tym posiłki w trakcie szkolenia oraz posiłek wieczorny w restauracji stanowią w całości koszt uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych?
2015.07.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/4510-241/15/KK
∟Czy wydatki na zakup artykułów spożywczych opisanych w stanie faktycznym zużywanych w trakcie pracy przez pracowników oraz w trakcie spotkań z udziałem pracowników na terenie siedziby, stanowią koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2015.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-418/15/KO
∟Czy sprzedaż kanapek, świeżych sałatek, ciastek oraz zup stanowi dostawę towarów oraz jaką stawką VAT zastosować dla sprzedawanych towarów?
2015.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-366/15/KO
∟Czy sprzedaż gotowych posiłków i dań oraz mięsa i wyrobów z mięsa stanowi dostawę towarów oraz jaką stawkę VAT zastosować dla sprzedawanych produktów?
2015.07.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-289/15-4/SM
∟uznanie za dostawę towarów sprzedaży gotowych do spożycia posiłków oraz zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 5% przy ich sprzedaży
2015.07.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-383/15-2/BS
∟Preferencyjna stawka podatku dla świadczonych usług
2015.07.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-340/15-4/AD
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.
2015.07.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/4510-1-166/15-2/KS
∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wartości wydatków ponoszonych przez Spółkę w związku z zapewnieniem poczęstunku i posiłków w trakcie spotkań z kontrahentami oraz kwoty niepodlegającego odliczeniu podatku VAT naliczonego z tytułu zakupu usług gastronomicznych.
2015.07.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-317/15-2/IZ
∟Dostawa gotowych posiłków i dań (tj. kanapek, świeżych sałatek, ciastek oraz sezonowo zup), sprzedawanych przez Wnioskodawcę w wewnątrz punktu sprzedaży (w lokalu) podlegają opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 5%.
2015.07.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-505/15-2/AK
∟Klasyfikacja kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych na organizację spotkań biznesowych.
2015.07.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-3/4510-24/15/MO
∟Czy wydatki ponoszone w związku z zapraszaniem kontrahentów na spotkania (w restauracjach, biurze, na konferencjach), które odbywają się w celu załatwienia spraw służbowych i nie mają charakteru uroczystego, a jedynie służą zapewnieniu zwykłego poczęstunku, zwyczajowo przyjętego w takich okolicznościach/spotkaniach biznesowych stanowią koszty uzyskania przychodu Wnioskodawcy będącego wspólnikiem (komplementariuszem) spółki komandytowej?
(pytanie oznaczone we wniosku nr 1)
2015.07.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-273/15-4/JC
∟1. Czy w przedstawionym stanie faktycznym wskazane wydatki m.in. na nabycie usług gastronomicznych i posiłków dla pracowników oraz kontrahentów, w tym napojów alkoholowych, usług noclegowych, biletów lotniczych, kolejowych, usług transportu (taxi), poniesione w celu świadczenia usług wsparcia sprzedaży na rzecz Spółki i które to wydatki stanowią w całości podstawę kalkulacji wynagrodzenia należnego Oddziałowi z tytułu świadczonych usług stanowią w całości koszt uzyskania przychodów Oddziału?
2. Czy w przedstawionym stanie faktycznym wskazane koszty używania samochodów osobowych niestanowiących składników majątku Oddziału, poniesione w celu świadczenia usług wsparcia sprzedaży na rzecz Spółki i które to wydatki stanowią w całości podstawę wynagrodzenia należnego Oddziałowi z tytułu świadczonych usług stanowią w całości koszt uzyskania przychodów Oddziału?
3. Czy w przedstawionym stanie faktycznym wskazane odpisy amortyzacyjne od wartości początkowej środków trwałych oddanych do nieodpłatnego używania kontrahentom Spółki, które to odpisy stanowią w całości podstawę kalkulacji wynagrodzenia należnego Oddziałowi z tytułu świadczonych usług stanowią w całości koszt uzyskania przychodów Oddziału, w tym także za miesiące, w których składniki te były oddane do nieodpłatnego używania?
4. Czy w przedstawionym stanie faktycznym wskazane rezerwy oraz krótkoterminowe rozliczenia kosztów utworzone przez Oddział w związku ze świadczeniem usług wsparcia sprzedaży na rzecz Spółki, które stanowią w całości podstawę wynagrodzenia należnego Oddziałowi z tytułu świadczonych usług stanowią w całości koszt uzyskania przychodów Oddziału?
5. W przypadku gdy odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest negatywna to czy w przedstawionym stanie faktycznym ma zastosowanie art. 12 ust. 4 pkt 6a ustawy o CIT, innymi słowy, czy Oddział ma prawo nie zaliczyć do przychodów podatkowych część należnego od Spółki wynagrodzenia stanowiącą zwrot wydatków, które nie zostały zaliczone do kosztów podatkowych Oddziału zgodnie z ustawą o CIT?
2015.06.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/4512-1-208/15-4/HW
∟Opodatkowanie dostawy posiłków do szpitali.
2015.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-198/15-4/JS
∟sprzedaż gotowych posiłków i dań – uznanie za dostawę towarów oraz stawka podatku
2015.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-319/15/KO
∟Czy sprzedaż wskazanych we wniosku produktów należy traktować jako świadczenie usług gastronomicznych czy też jako dostawę gotowych posiłków i dań opodatkowanych 5% stawką VAT.
2015.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-280/15-4/SJ
∟Podatek od towarów i usług w zakresie ustalenia, czy sprzedaż gotowych dań w systemie na wagę stanowi dostawę towarów oraz w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedawanych posiłków
2015.06.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-313/15-6/JC
∟Czy w świetle przedstawionego stanu faktycznego wydatki ponoszone przez Spółkę na nabycie usług oraz artykułów wymienionych w opisie stanu faktycznego, udokumentowanych raportami wydatków i paragonami fiskalnymi, albo odpowiednio biletami mogą stanowić koszt uzyskania przychodów Spółki w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy o CIT, a w konsekwencji Spółka może zaliczać przedmiotowe wydatki do kosztów uzyskania przychodów?
2015.06.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-280/15/BW
∟Stawka podatku VAT dla wymienionych we wniosku produktów.
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.