Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki

 

posiłki 1373 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

2015.09.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-796/15-2/MP
     ∟Usługi gastronomiczne – świadczenie usług, dostawa towarów, ustalenie podstawy opodatkowania;

2015.08.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-2/4510-168/15/AnK
     ∟możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na organizację imprezy integracyjnej dla pracowników i ich rodzin w dacie ich poniesienia.

2015.08.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-554/15/RSz
     ∟5% stawka podatku VAT dla dostawy kanapek, świeżych sałatek oraz ciastek klasyfikowanych do grupowania PKWiU 10.85.1 jako gotowe posiłki i dania, na zasadach opisanych w stanie faktycznym

2015.08.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-491/15-3/MJ
     ∟Zakres: sprzedaży gotowych posiłków i dań; stawka podatku VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i dań; opodatkowanie dostawy towarów wraz z usługą dowozu;

2015.08.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-538/15-2/KC
     ∟w zakresie stawki podatku dla produktów mieszczących się w grupowaniach wskazanych w poz. 23 i poz. 28 załącznika nr 10 do ustawy

2015.08.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-466/15/RSz
     ∟zwolnienie od podatku od towarów i usług sprzedaży posiłków w stołówce szkolnej dla nauczycieli

2015.08.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-596/15/RSz
     ∟zwolnienie od podatku od towarów i usług sprzedaży posiłków w stołówce szkolnej dla nauczycieli

2015.08.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/4512-1-196/15-2/HW
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie ustalenia właściwej stawki podatku dla sprzedaży kanapek, świeżych sałatek, ciastek oraz sezonowo zup.

2015.08.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-451/15/JJ
     ∟określenie prawidłowej stawki podatku VAT dla sprzedaży lodów w kubeczkach waflowych na wynos

2015.08.07 - Minister Finansów - DD3.8222.2.352.2015.KDJ
     ∟Zaliczenie do przychodu pracownika wartości posiłków sfinansowanych przez pracodawcę.

2015.08.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-466/15-2/JC
     ∟Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki wymienione w punktach 1-7?

2015.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-435/15/BW
     ∟Stawka podatku VAT dla wymienionych we wniosku produktów.

2015.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-3/4510-67/15/IZ
     ∟Czy wydatki związane z organizacją szkolenia: w tym posiłki w trakcie szkolenia oraz posiłek wieczorny w restauracji stanowią w całości koszt uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych?

2015.07.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/4510-241/15/KK
     ∟Czy wydatki na zakup artykułów spożywczych opisanych w stanie faktycznym zużywanych w trakcie pracy przez pracowników oraz w trakcie spotkań z udziałem pracowników na terenie siedziby, stanowią koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

2015.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-418/15/KO
     ∟Czy sprzedaż kanapek, świeżych sałatek, ciastek oraz zup stanowi dostawę towarów oraz jaką stawką VAT zastosować dla sprzedawanych towarów?

2015.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-366/15/KO
     ∟Czy sprzedaż gotowych posiłków i dań oraz mięsa i wyrobów z mięsa stanowi dostawę towarów oraz jaką stawkę VAT zastosować dla sprzedawanych produktów?

2015.07.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-289/15-4/SM
     ∟uznanie za dostawę towarów sprzedaży gotowych do spożycia posiłków oraz zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 5% przy ich sprzedaży

2015.07.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-383/15-2/BS
     ∟Preferencyjna stawka podatku dla świadczonych usług

2015.07.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-340/15-4/AD
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.

2015.07.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/4510-1-166/15-2/KS
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wartości wydatków ponoszonych przez Spółkę w związku z zapewnieniem poczęstunku i posiłków w trakcie spotkań z kontrahentami oraz kwoty niepodlegającego odliczeniu podatku VAT naliczonego z tytułu zakupu usług gastronomicznych.

2015.07.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-317/15-2/IZ
     ∟Dostawa gotowych posiłków i dań (tj. kanapek, świeżych sałatek, ciastek oraz sezonowo zup), sprzedawanych przez Wnioskodawcę w wewnątrz punktu sprzedaży (w lokalu) podlegają opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 5%.

2015.07.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-505/15-2/AK
     ∟Klasyfikacja kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych na organizację spotkań biznesowych.

2015.07.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-3/4510-24/15/MO
     ∟Czy wydatki ponoszone w związku z zapraszaniem kontrahentów na spotkania (w restauracjach, biurze, na konferencjach), które odbywają się w celu załatwienia spraw służbowych i nie mają charakteru uroczystego, a jedynie służą zapewnieniu zwykłego poczęstunku, zwyczajowo przyjętego w takich okolicznościach/spotkaniach biznesowych stanowią koszty uzyskania przychodu Wnioskodawcy będącego wspólnikiem (komplementariuszem) spółki komandytowej? (pytanie oznaczone we wniosku nr 1)

2015.07.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-273/15-4/JC
     ∟1. Czy w przedstawionym stanie faktycznym wskazane wydatki m.in. na nabycie usług gastronomicznych i posiłków dla pracowników oraz kontrahentów, w tym napojów alkoholowych, usług noclegowych, biletów lotniczych, kolejowych, usług transportu (taxi), poniesione w celu świadczenia usług wsparcia sprzedaży na rzecz Spółki i które to wydatki stanowią w całości podstawę kalkulacji wynagrodzenia należnego Oddziałowi z tytułu świadczonych usług stanowią w całości koszt uzyskania przychodów Oddziału? 2. Czy w przedstawionym stanie faktycznym wskazane koszty używania samochodów osobowych niestanowiących składników majątku Oddziału, poniesione w celu świadczenia usług wsparcia sprzedaży na rzecz Spółki i które to wydatki stanowią w całości podstawę wynagrodzenia należnego Oddziałowi z tytułu świadczonych usług stanowią w całości koszt uzyskania przychodów Oddziału? 3. Czy w przedstawionym stanie faktycznym wskazane odpisy amortyzacyjne od wartości początkowej środków trwałych oddanych do nieodpłatnego używania kontrahentom Spółki, które to odpisy stanowią w całości podstawę kalkulacji wynagrodzenia należnego Oddziałowi z tytułu świadczonych usług stanowią w całości koszt uzyskania przychodów Oddziału, w tym także za miesiące, w których składniki te były oddane do nieodpłatnego używania? 4. Czy w przedstawionym stanie faktycznym wskazane rezerwy oraz krótkoterminowe rozliczenia kosztów utworzone przez Oddział w związku ze świadczeniem usług wsparcia sprzedaży na rzecz Spółki, które stanowią w całości podstawę wynagrodzenia należnego Oddziałowi z tytułu świadczonych usług stanowią w całości koszt uzyskania przychodów Oddziału? 5. W przypadku gdy odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest negatywna to czy w przedstawionym stanie faktycznym ma zastosowanie art. 12 ust. 4 pkt 6a ustawy o CIT, innymi słowy, czy Oddział ma prawo nie zaliczyć do przychodów podatkowych część należnego od Spółki wynagrodzenia stanowiącą zwrot wydatków, które nie zostały zaliczone do kosztów podatkowych Oddziału zgodnie z ustawą o CIT?

2015.06.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/4512-1-208/15-4/HW
     ∟Opodatkowanie dostawy posiłków do szpitali.

2015.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-198/15-4/JS
     ∟sprzedaż gotowych posiłków i dań – uznanie za dostawę towarów oraz stawka podatku

2015.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-319/15/KO
     ∟Czy sprzedaż wskazanych we wniosku produktów należy traktować jako świadczenie usług gastronomicznych czy też jako dostawę gotowych posiłków i dań opodatkowanych 5% stawką VAT.

2015.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-280/15-4/SJ
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie ustalenia, czy sprzedaż gotowych dań w systemie na wagę stanowi dostawę towarów oraz w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedawanych posiłków

2015.06.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-313/15-6/JC
     ∟Czy w świetle przedstawionego stanu faktycznego wydatki ponoszone przez Spółkę na nabycie usług oraz artykułów wymienionych w opisie stanu faktycznego, udokumentowanych raportami wydatków i paragonami fiskalnymi, albo odpowiednio biletami mogą stanowić koszt uzyskania przychodów Spółki w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy o CIT, a w konsekwencji Spółka może zaliczać przedmiotowe wydatki do kosztów uzyskania przychodów?

2015.06.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-280/15/BW
     ∟Stawka podatku VAT dla wymienionych we wniosku produktów.

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj