Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki

 

posiłki 1373 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

2016.04.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-118/16-2/AO
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy posiłków do szpitali/pacjentów.

2016.04.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-105/16-2/EW
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania sprzedaży dań i posiłków.

2016.04.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-503/14/16-7/S/AO
     ∟w zakresie uznania sprzedaży produktu na miejscu wraz z wykonaniem czynności dodatkowych za świadczenie złożone, uznania tej czynności za usługę restauracyjną oraz określenia opodatkowania podatkiem od towarów i usług świadczenia obejmującego dostawę produktu do spożycia na miejscu wraz z wykonaniem czynności dodatkowych.

2016.04.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/4512-243/16/AW
     ∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego za usługi gastronomiczne i kateringowe dotyczące kosztów poniesionych w związku z rozmowami biznesowymi z kontrahentami

2016.03.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-102/16-4/KR
     ∟Określenie wysokości stawki podatku VAT dla wskazanych produktów.

2016.03.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-19/16-4/OA
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania czynności sprzedaży gotowych posiłków i dań, stawką 5%.

2016.03.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-920/15-2/OA
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie uznania sprzedaży Produktów (gotowych posiłków i dań) za dostawę towarów opodatkowanych stawką podatku VAT w wysokości 5%.

2016.03.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.31.2016.1.JM
     ∟Stawka podatku VAT w wysokości 5%.

2016.03.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-907/15-4/AW
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania czynności sprzedaży gotowych dań, zarówno z przeznaczeniem do konsumpcji na miejscu, jak i na wynos, realizowana w strefie „food court” oraz w lokalach Wnioskodawcy oraz sprzedaży napojów tj. samodzielnie przyrządzanej lemoniady, soków wyciskanych z owoców i/lub warzyw, kompotu.

2016.03.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1338/14/16-S/EK/BJ
     ∟Czy, na gruncie przedstawionego stanu faktycznego, sprzedaż Produktów przez Wnioskodawcę w opisanych warunkach należy traktować jako dostawę towarów opodatkowaną stawką podatku VAT w wysokości 5%, w oparciu o art. 41 ust. 2a ustawy o VAT w związku z pozycją nr 28, 30 i 31 załącznika nr 10 tej ustawy, czy też jako świadczenie usług gastronomicznych?

2016.03.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-1046/15/JJ
     ∟stawka podatku VAT dla sprzedaży na wynos gotowych posiłków (pizza, dania obiadowe, sałatki przygotowane wcześniej w lokalu)

2016.03.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-1/4510-64/16/NL
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z nabyciem posiłków i napoi ponoszonych podczas podróży służbowych pracowników i współpracowników

2016.03.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-1/4510-281/15/NL
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z nabyciem posiłków i napoi ponoszonych podczas podróży służbowych pracowników i współpracowników

2016.03.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.16.2016.2.MK
     ∟Czy sprzedaż kanapek, świeżych sałatek, ciastek oraz sezonowo zup klasyfikowanych do grupowania PKWiU 10.85.1, jako gotowe posiłki i dania, na zasadach opisanych w stanie faktycznym stanowi dostawę towarów, dla których właściwa jest 5% stawka podatku VAT – zgodnie z art. 41 ust. 2a ustawy o podatku od towarów i usług?

2016.03.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-95/16-3/BC
     ∟2. Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki związane z wewnętrznymi spotkaniami w swym biurze z pracownikami i współpracownikami, poniesione na zakup napoi, przekąsek i słodyczy ? 3. Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki związane z nabyciem artykułów spożywczych, która stanowią napoje lub służą do przygotowania napojów przez pracowników i współpracowników w biurze Spółki ? 4. Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki związane z nabyciem posiłków i napoi, celem spożycia przez pracowników i współpracowników Spółki w trakcie podróży o charakterze służbowym ? 5. Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki związane z nabyciem posiłków i napoi, serwowanych do spożycia przez pracowników i współpracowników Spółki w trakcie imprez integracyjnych, w tym związanych ze świętami, takimi jak Boże Narodzenie i Wielkanoc ?

2016.02.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-72/16-2/ISZ
     ∟w zakresie stawki podatku dla sprzedaży dań i posiłków

2016.02.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-33/16-3/AO
     ∟w zakresie uznania sprzedaży Towarów z przeznaczeniem do konsumpcji w lokalu, na wynos lub z dowozem do klienta za dostawę towarów, stawki podatku VAT dla sprzedaży Produktów w postaci kanapek, świeżych sałatek i wrapów oraz podstawy opodatkowania dla dostawy Towarów wraz z ich dowozem

2016.02.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-33/16-2/AO
     ∟W zakresie uznania sprzedaży Towarów z przeznaczeniem do konsumpcji w lokalu, na wynos lub z dowozem do klienta za dostawę towarów, stawki podatku VAT dla sprzedaży Produktów w postaci kanapek, świeżych sałatek i wrapów oraz podstawy opodatkowania dla dostawy Towarów wraz z ich dowozem.

2016.02.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.49.2016.1.OS
     ∟Stawka podatku dla sprzedaży gotowych posiłków i dań.

2016.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1208/15-4/DG
     ∟W zakresie zwolnienia od podatku VAT usług sprzedaży posiłków wytworzonych przez uczniów w ramach praktycznej nauki zawodu na rzecz uczniów, nauczycieli i pracowników niepedagogicznych Szkoły oraz w zakresie możliwości skorzystania ze zwolnienia podmiotowego wskazanego w art. 113 ust. 1 ustawy.

2016.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/4510-704/15/MK
     ∟Czy wydatki na zakup artykułów spożywczych, opisanych w stanie faktycznym stanowią dla Spółki koszt uzyskania przychodu (zwany dalej KUP) na mocy art. 15 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

2016.02.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-831/15-5/AD
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie zwolnienia z obowiązku ewidencjonowania obrotu na kasie rejestrującej.

2016.02.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-831/15-4/AD
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie możliwości zastosowania zwolnienia od podatku VAT do świadczonych usług.

2016.02.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/4510-1-528/15-4/JG
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie kosztów uzyskania przychodów.

2016.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-82/16-2/MJ
     ∟- uznanie za dostawę towarów sprzedaży gotowych posiłków i dań; - stawka podatku VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i dań; - opodatkowanie dostawy towarów wraz z usługą dowozu;

2016.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1137/15/EA
     ∟Sposób opodatkowania Produktów.

2016.02.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/4512-532/15-3/JM
     ∟Dostawa posiłków profilaktycznych podlega opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 5%.

2016.02.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-940/15/RSz
     ∟stawka podatku VAT do sprzedaży opisanych we wniosku produktów przygotowanych do spożycia na miejscu i „na wynos”

2016.01.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-1186/15-7/BC
     ∟Czy wydatek jaki Spółka ponosi w związku z organizacją spotkania opisanego w niniejszym wniosku może być zaliczony do podatkowych kosztów uzyskania przychodu?

2016.01.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1033/15/EA
     ∟Stawka podatku dla sprzedaży gotowych posiłków oraz soków i koktajli.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj