Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki

 

posiłki 1373 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

2016.08.30 - Minister Finansów - DD6.8221.92.2016.MNX
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z organizacją spotkań z kontrahentami.

2016.08.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-485/16-4/KOM
     ∟Opodatkowanie obniżoną stawką podatku VAT w wysokości 5% sprzedaży sushi na wynos i z dostawą.

2016.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-384/16-4/JO
     ∟uznanie sprzedaży Towarów z przeznaczeniem do konsumpcji w lokalu, na wynos lub z dowozem do klienta za dostawę towarów, stawki podatku VAT dla sprzedaży Produktów w postaci makaronów, sałatek, pizzy, lasagne, cannelloni, kotletów wieprzowych i drobiowych oraz podstawa opodatkowania dla dostawy Towarów wraz z ich dowozem

2016.08.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-326/16-1/JJ
     ∟zastosowanie właściwej stawki podatku VAT dla usługi wynajmu kabin toaletowych, kontenerów, pisuarów, umywalek, pryszniców wraz z wywozem nieczystości płynnych oraz dla usługi zabezpieczenia sanitarnego imprezy okolicznościowej

2016.08.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-428/16-3/EA
     ∟Interpretacja przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów m.in. w zakresie uznania sprzedaży „Towarów nabytych” za dostawę towarów oraz włączenia do podstawy opodatkowania kosztów transportu w związku ze sprzedażą „Towarów”.

2016.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-371/16-4/AO
     ∟brak opodatkowania obniżoną stawką podatku VAT w wysokości 5% sprzedawanych gotowych posiłków

2016.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB2/4511-1–785/16-2/MKA
     ∟Obowiązki płatnika – świadczenia z ZFŚS

2016.07.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/4512-230/16/EJ
     ∟stawka VAT dla robót budowlano-montażowych i infrastruktury towarzyszącej, zwolnienie od podatku usług świadczonych przez dom pomocy społecznej dla pensjonariuszy, usługi medyczne i gastronomiczne dla pensjonariuszy i osób z zewnątrz

2016.07.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-3/4510-433/16/TS
     ∟Czy wydatki ponoszone przez Spółkę na nabycie artykułów spożywczych oraz usług cateringowych zużywanych w trakcie posiedzeń Zarządu Spółki i narad pracowniczych, mogą stanowić koszty uzyskania przychodów.

2016.06.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-328/16-2/JL
     ∟Stawka właściwa dla dostarczanych towarów.

2016.06.24 - Minister Finansów - PT1.050.3.2016.156
     ∟Stawka podatku od towarów i usług, sprzedaż posiłków i dań przez placówki gastronomiczne.

2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-198/16/AB
     ∟Stawka podatku VAT przy sprzedaży posiłków przygotowywanych na miejscu i sprzedawanych „na miejscu” oraz przygotowywanych na miejscu i dostarczanych bezpośrednio do kupującego.

2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-253/16/BS
     ∟Stawka podatku przy sprzedaży gotowych posiłków i dań sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1 oraz napojów niegazowanych sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0, stawka podatku przy sprzedaży napojów gazowanych.

2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-252/16/EA
     ∟1. Czy wyżej wymienione wydawane „na wynos” zapakowane dania oraz zamawiane telefonicznie przez klienta z dowozem do konkretnego miejsca stanowią w świetle obecnie obowiązujących przepisów dostawę gotowych posiłków, dla których właściwa jest stawka podatku VAT 5%. 2. Czy sprzedaż soków oraz napojów, które posiadają udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynoszący nie mniej niż 20% składu surowcowego, na zasadach przedstawionych w opisie stanu faktycznego stanowi dostawę towarów w rozumieniu art. 7 ust. 1 ustawy o VAT, a tym samym właściwą stawką VAT dla dostawy tych towarów będzie 5%.

2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-250/16/IK
     ∟Dostawa gotowych dań i posiłków oraz napojów.

2016.06.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-327/16-3/AO
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla czynności sprzedaży gotowych dań, zarówno z przeznaczeniem do konsumpcji na miejscu, jak i na wynos, realizowana w strefie „food court” oraz w lokalach Wnioskodawcy oraz stawki podatku dla czynności sprzedaży napojów tj. samodzielnie przyrządzanej lemoniady, soków wyciskanych z owoców i/lub warzyw, kompotu.

2016.06.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-217/16/JJ
     ∟- określenie stawki podatku od towarów i usług dla wynajmu toru gokartowego wraz z udostępnieniem pojazdu (gokarta) celem odbycia jazdy oraz celem odbycia szkolenia w zakresie jazdy gokartem dla dzieci lub dorosłych obejmująca również odpłatny wynajem sprzętu sportowego umożliwiającego ww. jazdy lub szkolenia, sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 93.11.10.0, - określenie stawki podatku od towarów i usług dla świadczonych usług gastronomicznych w punkcie gastronomicznym znajdującym się na terenie hali wyposażonej w tor gokartowy, - określenie stawki podatku od towarów i usług przy sprzedaży sprzętu sportowego przeznaczonego do jazdy gokartem prowadzonej w sklepie mieszczącym się na terenie hali wyposażonej w tor gokartowy,

2016.06.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-251/16/EA
     ∟Interpretacja przepisów prawa podatkowego dotycząca podatku od towarów i usług w zakresie określenia stawki podatku przy sprzedaży lodów, deserów lodowych, koktajli mlecznych oraz dodatków.

2016.06.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-248/16/RH
     ∟Stawka podatku przy sprzedaży kanapek, wrapów, sałatek i ciastek sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1.

2016.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-172/16-4/MR
     ∟Stawki podatku VAT do ewidencjonowania sprzedaży gotowych dań oraz napojów.

2016.05.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/4512-137/16/JP
     ∟zwolnienie od podatku VAT usług wyżywienia uczniów oraz brak zwolnienia od podatku VAT usług uczestnictwa dzieci niebędących uczniami szkoły prowadzonej przez Wnioskodawcę w zajęciach pozaszkolnych na terenie szkoły

2016.05.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-129/16/EA
     ∟Interpretacja przepisów prawa podatkowego w sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie określenia stawki podatku dla sprzedaży opisanych we wniosku Produktów.

2016.05.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/4510-1-105/16-2/AK
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z organizacją „Z”, Prezentacji indywidualnych i Spotkań transakcyjnych z wyłączeniem tej części wydatków dotyczących kosztów posiłków dla kontrahentów.

2016.05.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-124/16-4/JK
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.

2016.05.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-123/16-4/MR
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku na posiłki gotowe.

2016.05.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-82/16/RSz
     ∟stawka podatku VAT dla sprzedaży wymienionych we wniosku produktów zaklasyfikowanych do grupowania PKWiU 10.85.1 oznaczonych we wniosku nr 2, 7, 8, 9

2016.05.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-60/16/WN
     ∟stawka podatku VAT dla sprzedaży wymienionych we wniosku produktów zaklasyfikowanych do grupowania PKWiU 10.85.1 oznaczonych we wniosku nr 2, 7, 8, 9

2016.04.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-206/12/16-S/JG
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z zakupem artykułów spożywczych w celu zapewnienia poczęstunku kontrahentom w czasie wizyt na terenie siedziby Spółki, zakupem drobnych artykułów spożywczych oraz zamówienia cateringu w przypadku organizowania nieodpłatnych szkoleń dotyczących działalności Spółki, organizacją odpłatnych szkoleń, w tym wydatki na poczęstunek, catering, kolację, nocleg (które są wliczone w cenę szkolenia), organizacją spotkań z kontrahentami w celach biznesowych poza biurem Spółki (zapłata za poczęstunek w restauracji).

2016.04.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-2-2/4511-209/16/MMa
     ∟Czy koszty posiłków, transportu i zakwaterowania, ponoszone za Pracowników w związku ze spotkaniami biznesowymi, odbywanymi z Klientami, Dostawcami i Audytorami stanowią przychód pracownika w rozumieniu art. 12 ust. 1 ustawy, opodatkowany podatkiem dochodowym od osób fizycznych? (pytanie oznaczone we wniosku nr 2)

2016.04.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-119/16-2/EW
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy posiłków do szpitali/pacjentów.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj