Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki

 

posiłki 1373 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

2015.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-205/15/KO
     ∟w zakresie ustalenia stawki podatku dla dań przygotowywanych na miejscu i sprzedawanych na wynos lub z dostawa bezpośrednio do kupującego.

2015.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/4510-166/15/KK
     ∟Czy w związku z tym kosztu wynajmu lokalu oraz posiłków i napojów mogą być kosztem uzyskania przychodów?

2015.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/4512-81/15-2/BJ
     ∟posiłki, stawka podatku 5%.

2015.05.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-199/15-4/JC
     ∟Czy wydatki na artykuły spożywcze i usługi gastronomiczne nabywane przez Spółkę podczas spotkań promocyjnych mogą zostać zaliczone do kosztów uzyskania przychodu na podstawie przepisów art. 15 ust. 1 w związku z art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych (Dz.U.2014.851 j.t), (dalej: „Ustawa CIT”)?

2015.05.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-223/15-2/JC
     ∟1) Czy prawidłowe jest stanowisko Spółki, zgodnie z którym koszty spotkań biznesowych ponoszone przez Spółkę w ramach pierwszego przypadku (tj. koszty spotkań biznesowych z udziałem Pracowników Spółki), w tym również koszty poniesione na ewentualną konsumpcję w ramach tych spotkań, będą w pełni stanowiły koszty uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 updop? 2) Czy prawidłowe jest stanowisko Spółki, zgodnie z którym koszty spotkań biznesowych ponoszone przez Spółkę w ramach drugiego przypadku (tj. wydatki na spotkania biznesowe uwzględnione w wynagrodzeniu Agenta), w tym również wydatki poniesione na ewentualną konsumpcję w ramach tych spotkań, będą w pełni stanowiły koszty uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 updop? 3) Czy prawidłowe jest stanowisko Spółki, zgodnie z którym koszty spotkań biznesowych ponoszone przez Spółkę w ramach trzeciego przypadku (tj. zwrot kosztów poniesionych przez Agenta w imieniu i na rzecz Spółki, związanych ze spotkaniami biznesowymi), w tym również wydatki na ewentualną konsumpcję w ramach tych spotkań, będą w pełni stanowiły koszty uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 updop?

2015.05.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/4512-1-246/15-4/AS
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie ustalenia stawki podatku dla sprzedaży posiłków na wynos.

2015.05.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-123/15-2/AD
     ∟Czy dokonywana przez Wnioskodawcę sprzedaż dań i posiłków w sposób wskazany w opisie stanu faktycznego i zdarzenia przyszłego powinna być uznana za dostawę towarów (gotowych dań i posiłków) i jako taka korzystać z obniżonej stawki VAT w wysokości 5%?

2015.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-83/15-4/PRP
     ∟w zakresie uznania za dostawę towarów sprzedaży gotowych do spożycia posiłków oraz zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 5% przy ich sprzedaży

2015.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-158/15-2/JSz
     ∟Zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 5% przy sprzedaży posiłków na wynos i z dowozem.

2015.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-189/15-2/JC
     ∟Czy nabywane przez Spółkę usługi gastronomiczne i cateringowe oraz zakup artykułów spożywczych i napojów na potrzeby świadczonych usług, o których mowa w przedstawionym stanie faktycznym mogą być zaliczone do kosztów uzyskania przychodów?

2015.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-151/15-7/AW
     ∟stawka podatku VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i dań

2015.04.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-391/13-5/15-S/GG
     ∟Czy wydatki poczynione przez Wnioskodawcę na opisaną powyżej kompleksową usługę organizacji konferencji dedykowanej dla potencjalnych klientów/kontrahentów odbywającej się poza obszarem UE będą stanowić po jego stronie w całości koszty uzyskania przychodu jako wydatki o charakterze szkoleniowo-reklamowym?

2015.04.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-56/15/BS
     ∟Stawka podatku przy dostawie produktów do spożycia na miejscu

2015.04.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB4/4510-9/15/AM
     ∟wydatki ponoszone na nabycie artykułów spożywczych, usług cateringowych/gastronomicznych mogą stanowić koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych (pytanie nr 1-8).

2015.04.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB4/4510-10/15/AM
     ∟Wydatki ponoszone na nabycie artykułów spożywczych, usług cateringowych/gastronomicznych mogą stanowić koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych (pytanie nr 1-8).

2015.04.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-51/15-4/BH
     ∟godnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami dostawa będących przedmiotem zapytania dań gotowych wymienionych przykładowo we wniosku, sprzedawanych przez Wnioskodawcę, jako towar w postaci gotowych posiłków i dań, sklasyfikowanych przez Zainteresowanego w grupowaniu 10.85.1 PKWiU, podlega opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 5%, na mocy art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z poz. 28 załącznika nr 10 do ustawy. 

2015.04.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-24/15/ICz
     ∟Stawka podatku dla dostawy gotowych posiłków.

2015.04.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-45/15-4/MN
     ∟Zwolnienie z obowiązku ewidencjonowania obrotu za pomocą kas rejestrujących – dostawa towarów, dań gotowych.

2015.04.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1310/14/RSz
     ∟czy w przedstawionym zdarzeniu przyszłym sprzedaż wymienionych we wniosku Produktów, stanowi dostawę towarów w rozumienia art. 7 ust. 1 Ustawy o VAT oraz zastosowania właściwej stawki podatku VAT przy ich sprzedaży

2015.03.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-154/15-2/MN
     ∟Uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków. Stawka podatku.

2015.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1219/14-3/ISZ
     ∟VAT - w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i napoi

2015.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-103/15-2/JC
     ∟Czy wydatki ponoszone przez Wnioskodawcę w związku ze spotkaniami z klientami poza siedzibą Spółki zarówno w miejscowości, w której znajduje się ta siedziba jak i poza miejscowością, w tym za granicą, na usługi gastronomiczne (posiłki i napoje w restauracjach) stanowią koszt uzyskania przychodów w rozumieniu art. 15 ust. 1 Ustawy CIT?

2015.03.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-32/15-2/SJ
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży posiłków i napojów w lokalach za dostawę towarów.

2015.03.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/4510-31/15/KK
     ∟Zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów wydatków na nabycie artykułów spożywczych oraz usług cateringowych i gastronomicznych, zużywanych podczas spotkań pracowników i kontrahentów Spółki, posiedzeń Zarządu Spółki.

2015.03.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/4510-30/15/KK
     ∟Zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów wydatków na nabycie artykułów spożywczych oraz usług cateringowych i gastronomicznych, zużywanych podczas spotkań pracowników i kontrahentów Spółki, posiedzeń Zarządu Spółki.

2015.03.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1207/14/WN
     ∟- stawka podatku dla usług montażu technik osłonowych zewnętrznych, takich jak żaluzje fasadowe wyposażone w napędy elektryczne, - stawka podatku dla usług montażu pozostałych technik osłonowych zewnętrznych oraz dla usług montażu technik osłonowych wewnętrznych.

2015.03.11 - Minister Finansów - PT8.8101.41.2015/PBD/185
     ∟uznanie sprzedaży produktu na miejscu jako świadczenie złożone, uznanie czynności za usługę restauracyjną oraz określenie opodatkowania podatkiem od towarów i usług świadczenia obejmującego dostawę produktów do spożycia na miejscu wraz z wykonaniem czynności dodatkowych

2015.03.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1258/14/RSz
     ∟zastosowanie 5% stawki podatku VAT dla gotowych posiłków i dań (wymienionych we wniosku) sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1, w okolicznościach wskazanych we wniosku

2015.02.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1119/14/KO
     ∟w zakresie ustalenia czy sprzedaż dań na wagę oraz dań typu fast-food stanowi dostawę towarów oraz w zakresie stawki VAT dla sprzedawanych dań

2015.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1230/14/JJ
     ∟Określenie stawki podatku VAT przy sprzedaży kanapek, świeżych sałatek oraz ciastek typu herbatnik, zakwalifikowanych do grupowania PKWiU 10.85.1.

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj