Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki
posiłki 1373 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
2015.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-205/15/KO
∟w zakresie ustalenia stawki podatku dla dań przygotowywanych na miejscu i sprzedawanych na wynos lub z dostawa bezpośrednio do kupującego.
2015.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/4510-166/15/KK
∟Czy w związku z tym kosztu wynajmu lokalu oraz posiłków i napojów mogą być kosztem uzyskania przychodów?
2015.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/4512-81/15-2/BJ
∟posiłki, stawka podatku 5%.
2015.05.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-199/15-4/JC
∟Czy wydatki na artykuły spożywcze i usługi gastronomiczne nabywane przez Spółkę podczas spotkań promocyjnych mogą zostać zaliczone do kosztów uzyskania przychodu na podstawie przepisów art. 15 ust. 1 w związku z art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych (Dz.U.2014.851 j.t), (dalej: „Ustawa CIT”)?
2015.05.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-223/15-2/JC
∟1) Czy prawidłowe jest stanowisko Spółki, zgodnie z którym koszty spotkań biznesowych ponoszone przez Spółkę w ramach pierwszego przypadku (tj. koszty spotkań biznesowych z udziałem Pracowników Spółki), w tym również koszty poniesione na ewentualną konsumpcję w ramach tych spotkań, będą w pełni stanowiły koszty uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 updop?
2) Czy prawidłowe jest stanowisko Spółki, zgodnie z którym koszty spotkań biznesowych ponoszone przez Spółkę w ramach drugiego przypadku (tj. wydatki na spotkania biznesowe uwzględnione w wynagrodzeniu Agenta), w tym również wydatki poniesione na ewentualną konsumpcję w ramach tych spotkań, będą w pełni stanowiły koszty uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 updop?
3) Czy prawidłowe jest stanowisko Spółki, zgodnie z którym koszty spotkań biznesowych ponoszone przez Spółkę w ramach trzeciego przypadku (tj. zwrot kosztów poniesionych przez Agenta w imieniu i na rzecz Spółki, związanych ze spotkaniami biznesowymi), w tym również wydatki na ewentualną konsumpcję w ramach tych spotkań, będą w pełni stanowiły koszty uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 updop?
2015.05.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/4512-1-246/15-4/AS
∟Podatek od towarów i usług w zakresie ustalenia stawki podatku dla sprzedaży posiłków na wynos.
2015.05.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-123/15-2/AD
∟Czy dokonywana przez Wnioskodawcę sprzedaż dań i posiłków w sposób wskazany w opisie stanu faktycznego i zdarzenia przyszłego powinna być uznana za dostawę towarów (gotowych dań i posiłków) i jako taka korzystać z obniżonej stawki VAT w wysokości 5%?
2015.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-83/15-4/PRP
∟w zakresie uznania za dostawę towarów sprzedaży gotowych do spożycia posiłków oraz zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 5% przy ich sprzedaży
2015.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-158/15-2/JSz
∟Zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 5% przy sprzedaży posiłków na wynos i z dowozem.
2015.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-189/15-2/JC
∟Czy nabywane przez Spółkę usługi gastronomiczne i cateringowe oraz zakup artykułów spożywczych i napojów na potrzeby świadczonych usług, o których mowa w przedstawionym stanie faktycznym mogą być zaliczone do kosztów uzyskania przychodów?
2015.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-151/15-7/AW
∟stawka podatku VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i dań
2015.04.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-391/13-5/15-S/GG
∟Czy wydatki poczynione przez Wnioskodawcę na opisaną powyżej kompleksową usługę organizacji konferencji dedykowanej dla potencjalnych klientów/kontrahentów odbywającej się poza obszarem UE będą stanowić po jego stronie w całości koszty uzyskania przychodu jako wydatki o charakterze szkoleniowo-reklamowym?
2015.04.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-56/15/BS
∟Stawka podatku przy dostawie produktów do spożycia na miejscu
2015.04.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB4/4510-9/15/AM
∟wydatki ponoszone na nabycie artykułów spożywczych, usług cateringowych/gastronomicznych mogą stanowić koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych (pytanie nr 1-8).
2015.04.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB4/4510-10/15/AM
∟Wydatki ponoszone na nabycie artykułów spożywczych, usług cateringowych/gastronomicznych mogą stanowić koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych (pytanie nr 1-8).
2015.04.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-51/15-4/BH
∟godnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami dostawa będących przedmiotem zapytania dań gotowych wymienionych przykładowo we wniosku, sprzedawanych przez Wnioskodawcę, jako towar w postaci gotowych posiłków i dań, sklasyfikowanych przez Zainteresowanego w grupowaniu 10.85.1 PKWiU, podlega opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 5%, na mocy art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z poz. 28 załącznika nr 10 do ustawy.
2015.04.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-24/15/ICz
∟Stawka podatku dla dostawy gotowych posiłków.
2015.04.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-45/15-4/MN
∟Zwolnienie z obowiązku ewidencjonowania obrotu za pomocą kas rejestrujących – dostawa towarów, dań gotowych.
2015.04.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1310/14/RSz
∟czy w przedstawionym zdarzeniu przyszłym sprzedaż wymienionych we wniosku Produktów, stanowi dostawę towarów w rozumienia art. 7 ust. 1 Ustawy o VAT oraz zastosowania właściwej stawki podatku VAT przy ich sprzedaży
2015.03.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-154/15-2/MN
∟Uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków. Stawka podatku.
2015.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1219/14-3/ISZ
∟VAT - w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedaży gotowych posiłków i napoi
2015.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-103/15-2/JC
∟Czy wydatki ponoszone przez Wnioskodawcę w związku ze spotkaniami z klientami poza siedzibą Spółki zarówno w miejscowości, w której znajduje się ta siedziba jak i poza miejscowością, w tym za granicą, na usługi gastronomiczne (posiłki i napoje w restauracjach) stanowią koszt uzyskania przychodów w rozumieniu art. 15 ust. 1 Ustawy CIT?
2015.03.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-32/15-2/SJ
∟Podatek od towarów i usług w zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży posiłków i napojów w lokalach za dostawę towarów.
2015.03.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/4510-31/15/KK
∟Zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów wydatków na nabycie artykułów spożywczych oraz usług cateringowych i gastronomicznych, zużywanych podczas spotkań pracowników i kontrahentów Spółki, posiedzeń Zarządu Spółki.
2015.03.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/4510-30/15/KK
∟Zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów wydatków na nabycie artykułów spożywczych oraz usług cateringowych i gastronomicznych, zużywanych podczas spotkań pracowników i kontrahentów Spółki, posiedzeń Zarządu Spółki.
2015.03.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1207/14/WN
∟- stawka podatku dla usług montażu technik osłonowych zewnętrznych, takich jak żaluzje fasadowe wyposażone w napędy elektryczne,
- stawka podatku dla usług montażu pozostałych technik osłonowych zewnętrznych oraz dla usług montażu technik osłonowych wewnętrznych.
2015.03.11 - Minister Finansów - PT8.8101.41.2015/PBD/185
∟uznanie sprzedaży produktu na miejscu jako świadczenie złożone, uznanie czynności za usługę restauracyjną oraz określenie opodatkowania podatkiem od towarów i usług świadczenia obejmującego dostawę produktów do spożycia na miejscu wraz z wykonaniem czynności dodatkowych
2015.03.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1258/14/RSz
∟zastosowanie 5% stawki podatku VAT dla gotowych posiłków i dań (wymienionych we wniosku) sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1, w okolicznościach wskazanych we wniosku
2015.02.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1119/14/KO
∟w zakresie ustalenia czy sprzedaż dań na wagę oraz dań typu fast-food stanowi dostawę towarów oraz w zakresie stawki VAT dla sprzedawanych dań
2015.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1230/14/JJ
∟Określenie stawki podatku VAT przy sprzedaży kanapek, świeżych sałatek oraz ciastek typu herbatnik, zakwalifikowanych do grupowania PKWiU 10.85.1.
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.