Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki

 

posiłki 1373 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

2013.11.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-847/09/13-7/S/JC
     ∟Czy w wyżej opisanym stanie faktycznym wydatki związane z organizacją spotkań (wydatki na zwyczajowy poczęstunek/obiad/napoje) mogą być zaliczane do kosztów uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych (t.j. Dz. U. z 2000 r. nr 54, poz. 654 z późn. zm.)?

2013.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-714/13-4/JN
     ∟Uznanie za dostawę towarów sprzedaży świeżych sałatek, kanapek, zup, tart i deserów oraz zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 5% przy ich sprzedaży.

2013.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-830/13-2/MN
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania sprzedaży dań gotowych.

2013.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-397/13/PST
     ∟Czy wydatki ponoszone przez Spółkę w związku z organizacją spotkań z kontrahentamina usługi gastronomiczne, zakup żywności i napojów, noclegi, nie wychodzące poza ustalone normy i zwyczaje tj. nie posiadające cech wystawności czy wytworności stanowią koszty uzyskania przychodu, o których mowa w art. 15 ust. 1 pdop?

2013.11.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-775/13/KO
     ∟w zakresie zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 5% przy sprzedaży gotowych posiłków i dań

2013.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-925/13-3/MT
     ∟Wydatki ponoszone na jedzenie w związku z organizowaniem spotkań biznesowych będą kosztem reprezentacji, o której mowa w art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych i jako takie nie mogą stanowić kosztów uzyskania przychodów.

2013.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-925/13-2/MT
     ∟Wydatki ponoszone na jedzenie w związku z organizowaniem spotkań biznesowych będą kosztem reprezentacji, o której mowa w art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych i jako takie nie mogą stanowić kosztów uzyskania przychodów.

2013.11.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-932/13-4/MM
     ∟uznanie sprzedaży gotowych posiłków i dań za dostawę towarów oraz zastosowania właściwej stawki podatkowej

2013.10.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-863/13-2/MT
     ∟Czy koszty poniesione przez spółkę, w której Wnioskodawca jest wspólnikiem, związane z wyjazdem szkoleniowym, w którym będą uczestniczyć pracownicy spółki i jej kontrahenci - stanowią koszty uzyskania przychodu, na gruncie podatku dochodowego od osób fizycznych, płaconego przez wspólnika?

2013.10.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-666/13/AMP
     ∟stawka VAT dla sprzedaży dań i posiłków dokonywanej przez Wnioskodawcę w punktach gastronomicznych

2013.10.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-667/13-2/KS
     ∟Czy wydatki poniesione w związku z organizacją spotkań z kontrahentami w restauracji (w tym wydatki na nabycie niewystawnego obiadu, kolacji, innego drobnego poczęstunku, napojów, zapłata za posiłek), stanowią koszty uzyskania przychodów dla spółki, czy też należy je zaliczyć do kosztów reprezentacji o których mowa w art. 16 ust. 1 pkt 28 Ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

2013.10.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-748/13/AP
     ∟Stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków.

2013.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-8/10/13-7/S/JC
     ∟1. Czy wydatki ponoszone w związku ze spotkaniami z kontrahentami w siedzibie Spółki (biurze oraz kantynie), na napoje, słodycze, drobny poczęstunek i posiłki, stanowią dla Spółki koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawych z dnia 15 lutego 1992 r. (dalej: ustawa o CIT)?2. Czy wydatki ponoszone przez Spółkę na zakup posiłków w restauracji, w związku ze spotkaniem biznesowym z kontrahentem, stanowią dla Spółki koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o CIT?

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-6/MR
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania oraz określenia stawki podatku przy sprzedaży posiłków i napojów w punktach gastronomicznych „A”.

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-5/MR
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania oraz określenia stawki podatku przy sprzedaży posiłków i napojów w punktach gastronomicznych typu „wózek z lodami”.

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-4/MR
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania oraz określenia stawki podatku przy sprzedaży posiłków i napojów w punktach gastronomicznych znajdujących się w galeriach handlowych, dysponujących własną salą dla gości.

2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-344/13-2/PR
     ∟Czy wydatki na zakup usług gastronomicznych (obiady, lunche, kolacje, napoje) ponoszone przez Wnioskodawcę na spotkaniach odbywanych z kontrahentami w restauracjach w celach biznesowych stanowią koszty uzyskania przychodu?

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
     ∟Wnioskodawca prowadzi sieć punktów gastronomicznych na terenie Polski. W ofercie punktów gastronomicznych należących do Wnioskodawcy znajdują się posiłki i napoje. Uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków i napoi. Stawka podatku.

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
     ∟Wnioskodawca prowadzi sieć punktów gastronomicznych na terenie Polski. W ofercie punktów gastronomicznych należących do Wnioskodawcy znajdują się posiłki i napoje. Uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków i napoi. Stawka podatku.

2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-687/13-2/EN
     ∟Stawka podatku.

2013.10.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-626/13-6/MR
     ∟Czy Spółka słusznie przyjmuje, w związku z obowiązującymi obecnie przepisami o podatku VAT w zakresie rodzaju usług i towarów opodatkowanych stawkami niższymi niż podstawowa, że ma prawo stosować stawkę:1) 8% – na sprzedaż gotowych posiłków w lokalu, jako świadczenie usługi gastronomicznej, na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 22 grudnia 2010 r. w sprawie wykonania niektórych przepisów ustawy o podatku od towarów i usług – jako opodatkowanie kompleksowej usługi restauracyjnej,2) 5% – na sprzedaż gotowych posiłków spożywanych poza lokalami spółki, na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy, jako stawkę przypisaną dla towarów wymienionych w zał...

2013.10.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-611/13/AMP
     ∟określenie właściwej stawki VAT dla sprzedaży zapiekanek, hot-dogów, hamburgerów, frytek i kebabów

2013.10.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-588/13/RSz
     ∟zastosowanie 5% stawki VAT dla sprzedaży hot-dogów

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
     ∟Wnioskodawca prowadzi sieć punktów gastronomicznych na terenie Polski. W ofercie punktów gastronomicznych należących do Wnioskodawcy znajdują się posiłki i napoje. Uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków i napoi. Stawka podatku.

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
     ∟Wnioskodawca prowadzi sieć punktów gastronomicznych na terenie Polski. W ofercie punktów gastronomicznych należących do Wnioskodawcy znajdują się posiłki i napoje. Uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków i napoi. Stawka podatku.

2013.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-547/13-4/AKr
     ∟Czy hot-dogi sporządzane według zasad opisanych wyżej i następnie wydawane klientom należy traktować, jako świadczenie usług restauracyjnych czy też, jako dostawę gotowych posiłków i dań (poz. 28 załącznika 10 do ustawy o VAT) opodatkowanych stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy o VAT?

2013.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-681/13-3/IM
     ∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie obowiązków płatnika dotyczących posiłku spożytego w czasie spotkania pracownika z klientem.

2013.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-681/13-2/IM
     ∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie obowiązków płatnika dotyczących wyżywienia i noclegów pracownika znajdującego się w kilkudniowej podróży.

2013.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-680/13-2/IM
     ∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie przychodów oraz diety z tytułu podróży służbowych.

2013.09.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-167a/13/MK
     ∟Czy wydatki na zakup drobnych artykułów spożywczych podawanych podczas spotkań (m.in. kawa, herbata, cukier, mleko, śmietanka, napoje bezalkoholowe, słodycze, ciastka) z kontrahentami dotychczasowymi i przyszłymi oraz w czasie wewnętrznych spotkań i narad pracowniczych można zaliczać do kosztów uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowych od osób prawnych?

14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj