Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki
posiłki 1373 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
2013.11.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-847/09/13-7/S/JC
∟Czy w wyżej opisanym stanie faktycznym wydatki związane z organizacją spotkań (wydatki na zwyczajowy poczęstunek/obiad/napoje) mogą być zaliczane do kosztów uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych (t.j. Dz. U. z 2000 r. nr 54, poz. 654 z późn. zm.)?
2013.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-714/13-4/JN
∟Uznanie za dostawę towarów sprzedaży świeżych sałatek, kanapek, zup, tart i deserów oraz zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 5% przy ich sprzedaży.
2013.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-830/13-2/MN
∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania sprzedaży dań gotowych.
2013.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-397/13/PST
∟Czy wydatki ponoszone przez Spółkę w związku z organizacją spotkań z kontrahentamina usługi gastronomiczne, zakup żywności i napojów, noclegi, nie wychodzące poza ustalone normy i zwyczaje tj. nie posiadające cech wystawności czy wytworności stanowią koszty uzyskania przychodu, o których mowa w art. 15 ust. 1 pdop?
2013.11.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-775/13/KO
∟w zakresie zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 5% przy sprzedaży gotowych posiłków i dań
2013.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-925/13-3/MT
∟Wydatki ponoszone na jedzenie w związku z organizowaniem spotkań biznesowych będą kosztem reprezentacji, o której mowa w art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych i jako takie nie mogą stanowić kosztów uzyskania przychodów.
2013.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-925/13-2/MT
∟Wydatki ponoszone na jedzenie w związku z organizowaniem spotkań biznesowych będą kosztem reprezentacji, o której mowa w art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych i jako takie nie mogą stanowić kosztów uzyskania przychodów.
2013.11.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-932/13-4/MM
∟uznanie sprzedaży gotowych posiłków i dań za dostawę towarów oraz zastosowania właściwej stawki podatkowej
2013.10.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-863/13-2/MT
∟Czy koszty poniesione przez spółkę, w której Wnioskodawca jest wspólnikiem, związane z wyjazdem szkoleniowym, w którym będą uczestniczyć pracownicy spółki i jej kontrahenci - stanowią koszty uzyskania przychodu, na gruncie podatku dochodowego od osób fizycznych, płaconego przez wspólnika?
2013.10.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-666/13/AMP
∟stawka VAT dla sprzedaży dań i posiłków dokonywanej przez Wnioskodawcę w punktach gastronomicznych
2013.10.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-667/13-2/KS
∟Czy wydatki poniesione w związku z organizacją spotkań z kontrahentami w restauracji (w tym wydatki na nabycie niewystawnego obiadu, kolacji, innego drobnego poczęstunku, napojów, zapłata za posiłek), stanowią koszty uzyskania przychodów dla spółki, czy też należy je zaliczyć do kosztów reprezentacji o których mowa w art. 16 ust. 1 pkt 28 Ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2013.10.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-748/13/AP
∟Stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków.
2013.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-8/10/13-7/S/JC
∟1. Czy wydatki ponoszone w związku ze spotkaniami z kontrahentami w siedzibie Spółki (biurze oraz kantynie), na napoje, słodycze, drobny poczęstunek i posiłki, stanowią dla Spółki koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawych z dnia 15 lutego 1992 r. (dalej: ustawa o CIT)?2. Czy wydatki ponoszone przez Spółkę na zakup posiłków w restauracji, w związku ze spotkaniem biznesowym z kontrahentem, stanowią dla Spółki koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o CIT?
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-6/MR
∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania oraz określenia stawki podatku przy sprzedaży posiłków i napojów w punktach gastronomicznych „A”.
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-5/MR
∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania oraz określenia stawki podatku przy sprzedaży posiłków i napojów w punktach gastronomicznych typu „wózek z lodami”.
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-4/MR
∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania oraz określenia stawki podatku przy sprzedaży posiłków i napojów w punktach gastronomicznych znajdujących się w galeriach handlowych, dysponujących własną salą dla gości.
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-344/13-2/PR
∟Czy wydatki na zakup usług gastronomicznych (obiady, lunche, kolacje, napoje) ponoszone przez Wnioskodawcę na spotkaniach odbywanych z kontrahentami w restauracjach w celach biznesowych stanowią koszty uzyskania przychodu?
2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
∟Wnioskodawca prowadzi sieć punktów gastronomicznych na terenie Polski. W ofercie punktów gastronomicznych należących do Wnioskodawcy znajdują się posiłki i napoje. Uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków i napoi. Stawka podatku.
2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
∟Wnioskodawca prowadzi sieć punktów gastronomicznych na terenie Polski. W ofercie punktów gastronomicznych należących do Wnioskodawcy znajdują się posiłki i napoje. Uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków i napoi. Stawka podatku.
2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-687/13-2/EN
∟Stawka podatku.
2013.10.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-626/13-6/MR
∟Czy Spółka słusznie przyjmuje, w związku z obowiązującymi obecnie przepisami o podatku VAT w zakresie rodzaju usług i towarów opodatkowanych stawkami niższymi niż podstawowa, że ma prawo stosować stawkę:1) 8% – na sprzedaż gotowych posiłków w lokalu, jako świadczenie usługi gastronomicznej, na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 22 grudnia 2010 r. w sprawie wykonania niektórych przepisów ustawy o podatku od towarów i usług – jako opodatkowanie kompleksowej usługi restauracyjnej,2) 5% – na sprzedaż gotowych posiłków spożywanych poza lokalami spółki, na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy, jako stawkę przypisaną dla towarów wymienionych w zał...
2013.10.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-611/13/AMP
∟określenie właściwej stawki VAT dla sprzedaży zapiekanek, hot-dogów, hamburgerów, frytek i kebabów
2013.10.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-588/13/RSz
∟zastosowanie 5% stawki VAT dla sprzedaży hot-dogów
2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
∟Wnioskodawca prowadzi sieć punktów gastronomicznych na terenie Polski. W ofercie punktów gastronomicznych należących do Wnioskodawcy znajdują się posiłki i napoje. Uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków i napoi. Stawka podatku.
2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
∟Wnioskodawca prowadzi sieć punktów gastronomicznych na terenie Polski. W ofercie punktów gastronomicznych należących do Wnioskodawcy znajdują się posiłki i napoje. Uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków i napoi. Stawka podatku.
2013.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-547/13-4/AKr
∟Czy hot-dogi sporządzane według zasad opisanych wyżej i następnie wydawane klientom należy traktować, jako świadczenie usług restauracyjnych czy też, jako dostawę gotowych posiłków i dań (poz. 28 załącznika 10 do ustawy o VAT) opodatkowanych stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy o VAT?
2013.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-681/13-3/IM
∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie obowiązków płatnika dotyczących posiłku spożytego w czasie spotkania pracownika z klientem.
2013.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-681/13-2/IM
∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie obowiązków płatnika dotyczących wyżywienia i noclegów pracownika znajdującego się w kilkudniowej podróży.
2013.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-680/13-2/IM
∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie przychodów oraz diety z tytułu podróży służbowych.
2013.09.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-167a/13/MK
∟Czy wydatki na zakup drobnych artykułów spożywczych podawanych podczas spotkań (m.in. kawa, herbata, cukier, mleko, śmietanka, napoje bezalkoholowe, słodycze, ciastka) z kontrahentami dotychczasowymi i przyszłymi oraz w czasie wewnętrznych spotkań i narad pracowniczych można zaliczać do kosztów uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowych od osób prawnych?
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.