Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki

 

posiłki 1373 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

2012.07.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBII/1/415-412/12/BD
     ∟Czy z tytułu przekazania nieodpłatnych świadczeń (posiłków) dla uczestników posiedzeń u członków rady społecznej oraz rady budowy powstanie przychód opodatkowany podatkiem dochodowym od osób fizycznych?

2012.06.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-116/12-2/MS
     ∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na nabycie napojów oraz produktów spożywczych przekazanych do spożycia pracownikom oraz klientom.

2012.06.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-238/12-2/OS
     ∟Będące przedmiotem zapytania posiłki, sprzedawane przez Spółkę w Jej lokalach „na wynos”, jako towar w postaci gotowych posiłków i dań sklasyfikowanych w grupowaniu 10.85.1 PKWiU, podlegają opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 5 %, na mocy wyżej powołanego art. 41 ust. 2a ustawy, załącznika nr 10 poz. 28 do ustawy o podatku od towarów i usług.

2012.06.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB4/415-290/12-2/MP
     ∟Czy w świetle przedstawionego powyżej stanu faktycznego, cała wartość świadczeń przyznanych zgodnie z odrębnymi przepisami przez pracodawcę na podnoszenie kwalifikacji zawodowych pracownika korzystać będzie ze zwolnienia z opodatkowania podatkiem dochodowym od osób fizycznych, zgodnie z postanowieniami art. 21 ust. 1 pkt 90 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych?

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-7/AKr
     ∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-6/AKr
     ∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-5/AKr
     ∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-4/AKr
     ∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-3/AKr
     ∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-2/AKr
     ∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.

2012.05.29 - Minister Finansów - DD6-033-33/SOH/PK-1655/09/10
     ∟zaliczanie do kosztów uzyskania przychodów wydatków na poczęstunki podawane podczas spotkań z kontrahentami w jej siedzibie oraz wydatków na posiłki podczas spotkań z kontrahentami w restauracji

2012.05.28 - Minister Finansów - DD6-033/117/SOH/PK-1450/09
     ∟zaliczanie do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na organizację w siedzibie Spółki okazjonalnych spotkań z kontrahentami w celu omówienia różnego rodzaju spraw biznesowych oraz na posiłki podczas spotkań z kontrahentami w restauracjach

2012.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-483/12-2/RD
     ∟Czy, w świetle okoliczności przedstawionych w stanie faktycznym, począwszy od 1 stycznia 2011 r., sprzedaż Produktów w systemie „drive in” i „walk through” należy traktować jako świadczenie usług gastronomicznych, czy też jako dostawę gotowych posiłków i dań (poz. 28 załącznika nr 10 do ustawy o VAT) opodatkowanych stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy o VAT?

2012.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-237/12-3/SJ
     ∟1. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji oraz Klasyfikacji statystycznych, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego (tj. frytek i ziemniaczków), będzie opodatkowana stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a w związku z poz. 19 załącznika nr 10 ustawy o VAT?2. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów podobnych do tych wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, klasyfikowanych przez Spółkę do gru...

2012.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-237/12-2/SJ
     ∟1. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji oraz Klasyfikacji statystycznych, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego (tj. frytek i ziemniaczków), będzie opodatkowana stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a w związku z poz. 19 załącznika nr 10 ustawy o VAT?2. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów podobnych do tych wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, klasyfikowanych przez Spółkę do gru...

2012.05.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-153/12/WN
     ∟Uznanie czy sprzedaż hot dogów i produktów na ciepło na stacjach benzynowych należy traktować jako dostawę towarów opodatkowaną stawką 5% podatku VAT.

2012.05.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-174/12-4/KT
     ∟Opodatkowanie sprzedaży obiadów w stołówce szkolnej przez Spółkę – brak zwolnienia.

2012.05.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-195/12-3/EN
     ∟Jaką prawidłową stawkę podatku VAT powinna zastosować Spółka do sprzedaży HOT-DOGÓW?

2012.05.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-195/12-2/EN
     ∟Jaką prawidłową stawkę podatku VAT powinna zastosować Spółka do sprzedaży HOT-DOGÓW?

2012.05.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-141/12-2/JC
     ∟Czy wydatki spółek ponoszone na restauracje w okolicznościach opisanych w części G wniosku, podlegają u Wnioskodawcy wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy o CIT?

2012.05.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB3/423-137/12-2/GJ
     ∟Czy wydatki, jakie Spółka będzie ponosiła zapewniając posiłki w warunkach opisanych we wniosku będą stanowiły koszt uzyskania przychodu Spółki, który będzie uwzględniany w rachunku podatkowym nawet wówczas, gdy wartość posiłków przekroczy kwotę diety przysługującej pracownikowi na podstawie odrębnych przepisów?

2012.05.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-55/12-5/OS
     ∟Sprzedaż przez Wnioskodawcę posiłków w lokalu z przeznaczeniem do konsumpcji poza lokalem oraz spożytych na miejscu w lokalu należy traktować jako dostawę towarów w rozumieniu art. 7 ust. 1 ustawy o podatku od towarów i usług.

2012.05.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-55/12-4/OS
     ∟Sprzedaż przez Wnioskodawcę posiłków z dostawą do klienta należy traktować jako dostawę towarów w rozumieniu art. 7 ust. 1 ustawy o podatku od towarów i usług.

2012.04.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-198/12-3/RS
     ∟Czy w opisanej powyższej sytuacji specyficznej metody procesu produkcyjnego gier komputerowych, wiążącej się z licznymi spotkaniami programistów i grafików, będących podwykonawcami Spółki, wydatki poniesione przez Wnioskodawcę na catering stanowią dla Spółki koszt uzyskania przychodu w świetle art. 15 ust. 1 w związku z art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych (updop), jako ściśle związane z działalnością gospodarczą Spółki, oraz mające na celu osiągnięcie przychodu?

2012.03.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-54/12-3/MR
     ∟Czy hot dogi i „produkty z pieca” sporządzane według zasad opisanych powyżej i następnie wydawane klientom należy traktować, jako świadczenie usług restauracyjnych, czy też jako dostawę gotowych posiłków i dań (poz. 28 załącznika 10 do ustawy o VAT) opodatkowanych stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy o VAT?

2012.03.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1580/11-5/AI
     ∟Opodatkowanie nieodpłatnego przekazania towarów i czynności na rzecz pracowników, kontrahentów wynikających przepisów, regulaminów.

2012.03.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1580/11-4/AI
     ∟Opodatkowanie nieodpłatnego przekazania towarów i czynności na rzecz pracowników, kontrahentów wynikających przepisów, regulaminów.

2012.03.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1282/12/BW
     ∟Możliwość zastosowania zwolnienia z podatku VAT przy świadczeniu usług:- zakwaterowania i wyżywienia uczniów Wnioskodawcy,- wyżywienia pracowników pedagogicznych Wnioskodawcy oraz- wyżywienia uczniów innej szkoły.

2012.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1737/11/KM
     ∟Stawki podatku właściwej przy sprzedaży gotowych posiłków.

2012.03.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-1244/11-4/JC
     ∟Czy w oparciu o przedstawiony stan faktyczny, prawidłowe jest stanowisko Spółki, zgodnie z którym możliwe jest zaliczenie przez nią do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z prowadzonymi działaniami reklamowymi, tj. wydatków dotyczących spotkań przedstawicieli handlowych Spółki z Osobami upoważnionymi?

18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj