Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki
posiłki 1373 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
2012.07.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBII/1/415-412/12/BD
∟Czy z tytułu przekazania nieodpłatnych świadczeń (posiłków) dla uczestników posiedzeń u członków rady społecznej oraz rady budowy powstanie przychód opodatkowany podatkiem dochodowym od osób fizycznych?
2012.06.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-116/12-2/MS
∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na nabycie napojów oraz produktów spożywczych przekazanych do spożycia pracownikom oraz klientom.
2012.06.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-238/12-2/OS
∟Będące przedmiotem zapytania posiłki, sprzedawane przez Spółkę w Jej lokalach „na wynos”, jako towar w postaci gotowych posiłków i dań sklasyfikowanych w grupowaniu 10.85.1 PKWiU, podlegają opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 5 %, na mocy wyżej powołanego art. 41 ust. 2a ustawy, załącznika nr 10 poz. 28 do ustawy o podatku od towarów i usług.
2012.06.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB4/415-290/12-2/MP
∟Czy w świetle przedstawionego powyżej stanu faktycznego, cała wartość świadczeń przyznanych zgodnie z odrębnymi przepisami przez pracodawcę na podnoszenie kwalifikacji zawodowych pracownika korzystać będzie ze zwolnienia z opodatkowania podatkiem dochodowym od osób fizycznych, zgodnie z postanowieniami art. 21 ust. 1 pkt 90 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych?
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-7/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-6/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-5/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-4/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-3/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-2/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.05.29 - Minister Finansów - DD6-033-33/SOH/PK-1655/09/10
∟zaliczanie do kosztów uzyskania przychodów wydatków na poczęstunki podawane podczas spotkań z kontrahentami w jej siedzibie oraz wydatków na posiłki podczas spotkań z kontrahentami w restauracji
2012.05.28 - Minister Finansów - DD6-033/117/SOH/PK-1450/09
∟zaliczanie do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na organizację w siedzibie Spółki okazjonalnych spotkań z kontrahentami w celu omówienia różnego rodzaju spraw biznesowych oraz na posiłki podczas spotkań z kontrahentami w restauracjach
2012.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-483/12-2/RD
∟Czy, w świetle okoliczności przedstawionych w stanie faktycznym, począwszy od 1 stycznia 2011 r., sprzedaż Produktów w systemie „drive in” i „walk through” należy traktować jako świadczenie usług gastronomicznych, czy też jako dostawę gotowych posiłków i dań (poz. 28 załącznika nr 10 do ustawy o VAT) opodatkowanych stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy o VAT?
2012.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-237/12-3/SJ
∟1. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji oraz Klasyfikacji statystycznych, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego (tj. frytek i ziemniaczków), będzie opodatkowana stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a w związku z poz. 19 załącznika nr 10 ustawy o VAT?2. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów podobnych do tych wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, klasyfikowanych przez Spółkę do gru...
2012.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-237/12-2/SJ
∟1. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji oraz Klasyfikacji statystycznych, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego (tj. frytek i ziemniaczków), będzie opodatkowana stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a w związku z poz. 19 załącznika nr 10 ustawy o VAT?2. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów podobnych do tych wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, klasyfikowanych przez Spółkę do gru...
2012.05.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-153/12/WN
∟Uznanie czy sprzedaż hot dogów i produktów na ciepło na stacjach benzynowych należy traktować jako dostawę towarów opodatkowaną stawką 5% podatku VAT.
2012.05.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-174/12-4/KT
∟Opodatkowanie sprzedaży obiadów w stołówce szkolnej przez Spółkę – brak zwolnienia.
2012.05.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-195/12-3/EN
∟Jaką prawidłową stawkę podatku VAT powinna zastosować Spółka do sprzedaży HOT-DOGÓW?
2012.05.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-195/12-2/EN
∟Jaką prawidłową stawkę podatku VAT powinna zastosować Spółka do sprzedaży HOT-DOGÓW?
2012.05.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-141/12-2/JC
∟Czy wydatki spółek ponoszone na restauracje w okolicznościach opisanych w części G wniosku, podlegają u Wnioskodawcy wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy o CIT?
2012.05.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB3/423-137/12-2/GJ
∟Czy wydatki, jakie Spółka będzie ponosiła zapewniając posiłki w warunkach opisanych we wniosku będą stanowiły koszt uzyskania przychodu Spółki, który będzie uwzględniany w rachunku podatkowym nawet wówczas, gdy wartość posiłków przekroczy kwotę diety przysługującej pracownikowi na podstawie odrębnych przepisów?
2012.05.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-55/12-5/OS
∟Sprzedaż przez Wnioskodawcę posiłków w lokalu z przeznaczeniem do konsumpcji poza lokalem oraz spożytych na miejscu w lokalu należy traktować jako dostawę towarów w rozumieniu art. 7 ust. 1 ustawy o podatku od towarów i usług.
2012.05.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-55/12-4/OS
∟Sprzedaż przez Wnioskodawcę posiłków z dostawą do klienta należy traktować jako dostawę towarów w rozumieniu art. 7 ust. 1 ustawy o podatku od towarów i usług.
2012.04.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-198/12-3/RS
∟Czy w opisanej powyższej sytuacji specyficznej metody procesu produkcyjnego gier komputerowych, wiążącej się z licznymi spotkaniami programistów i grafików, będących podwykonawcami Spółki, wydatki poniesione przez Wnioskodawcę na catering stanowią dla Spółki koszt uzyskania przychodu w świetle art. 15 ust. 1 w związku z art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych (updop), jako ściśle związane z działalnością gospodarczą Spółki, oraz mające na celu osiągnięcie przychodu?
2012.03.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-54/12-3/MR
∟Czy hot dogi i „produkty z pieca” sporządzane według zasad opisanych powyżej i następnie wydawane klientom należy traktować, jako świadczenie usług restauracyjnych, czy też jako dostawę gotowych posiłków i dań (poz. 28 załącznika 10 do ustawy o VAT) opodatkowanych stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy o VAT?
2012.03.30 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP1/443-1580/11-5/AI
∟Opodatkowanie nieodpłatnego przekazania towarów i czynności na rzecz pracowników, kontrahentów wynikających przepisów, regulaminów.
2012.03.30 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP1/443-1580/11-4/AI
∟Opodatkowanie nieodpłatnego przekazania towarów i czynności na rzecz pracowników, kontrahentów wynikających przepisów, regulaminów.
2012.03.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1282/12/BW
∟Możliwość zastosowania zwolnienia z podatku VAT przy świadczeniu usług:- zakwaterowania i wyżywienia uczniów Wnioskodawcy,- wyżywienia pracowników pedagogicznych Wnioskodawcy oraz- wyżywienia uczniów innej szkoły.
2012.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1737/11/KM
∟Stawki podatku właściwej przy sprzedaży gotowych posiłków.
2012.03.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-1244/11-4/JC
∟Czy w oparciu o przedstawiony stan faktyczny, prawidłowe jest stanowisko Spółki, zgodnie z którym możliwe jest zaliczenie przez nią do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z prowadzonymi działaniami reklamowymi, tj. wydatków dotyczących spotkań przedstawicieli handlowych Spółki z Osobami upoważnionymi?
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.