Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: posiłki

 

posiłki 1373 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

2015.12.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/4510-1-426/15-5/JG
     ∟Podatek dochodowy od  osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na usługi gastronomiczne.

2015.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-922/15-3/AO
     ∟w zakresie stawki podatku od towarów i usług dla sprzedaży posiłków z dostawą pod wskazany adres

2015.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-898/15-3/AO
     ∟Dla będącej przedmiotem zapytania dostawy towarów (posiłków) dostarczanych przez Wnioskodawcę do klientów lub przez nich odbieranych, zakwalifikowanych według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług do grupowania PKWiU 10.85.1 i nie zawierających żadnych produktów z zawartością alkoholu powyżej 1,2% zastosowanie znajdzie stawka podatku VAT w wysokości 5%, na mocy art. 41 ust. 2a ustawy o podatku od towarów i usług w związku z poz. 28 załącznika nr 10 do tej ustawy.

2015.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-898/15-2/AO
     ∟Dla będącej przedmiotem zapytania dostawy towarów (posiłków) dostarczanych przez Wnioskodawcę do klientów lub przez nich odbieranych, zakwalifikowanych według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług do grupowania PKWiU 10.85.1 i nie zawierających żadnych produktów z zawartością alkoholu powyżej 1,2% zastosowanie znajdzie stawka podatku VAT w wysokości 5%, na mocy art. 41 ust. 2a ustawy o podatku od towarów i usług w związku z poz. 28 załącznika nr 10 do tej ustawy

2015.11.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-654/15-2/AKr
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.

2015.11.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-883/15/RH
     ∟Stawki podatku dla sprzedaży gotowych posiłków (przygotowanych kanapek).

2015.11.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-653/15-2/AD
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.

2015.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-996/15-2/BC
     ∟Czy wydatki na artykuły spożywcze i usługi gastronomiczne oraz cateringowe nabywane przez Spółkę dla uczestników spotkań promocyjnych mogą zostać zaliczone do kosztów uzyskania przychodu na podstawie art. 15 ust. 1 u.p.d.o.p.?

2015.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/4510-1-380/15-3/JG
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie kosztów uzyskania przychodów.

2015.11.09 - Minister Finansów - DD3.8222.2.425.2015.KDJ
     ∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie obowiązków płatnika dotyczących wyżywienia i noclegów pracownika znajdującego się w kilkudniowej podróży.

2015.11.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/4512-1-610/15-2/TK
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie prawa do zastosowania 5% stawki podatku dla sprzedaży posiłków w systemie „na wagę”

2015.11.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-620/15-2/JK
     ∟Opodatkowanie sprzedaży gotowych posiłków i dań, w systemie bezobsługowym (PKWiU 10.65.1).

2015.11.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-619/15-2/MN
     ∟Opodatkowanie sprzedaży gotowych posiłków i dań, w systemie bezobsługowym (PKWiU 10.65.1).

2015.10.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/4512-597/15/MS
     ∟prawo do odliczenia podatku naliczonego wynikającego z faktur VAT dokumentujących nabycie przez Wnioskodawcę na potrzeby pracowników: usług stołówkowych, posiłków profilaktycznych, regeneracyjnych, posiłków gotowych oraz potraw i napojów

2015.10.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-780/15-2/MJ
     ∟dostawa gotowych posiłków i dań; stawka podatku; dostawa wraz z usługa dowozu

2015.10.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-2-2/4511-506/15/MMa
     ∟Czy koszt finansowanych przez Wnioskodawcę posiłków nie związanych ze spotkaniami biznesowymi stanowi przychód pracownika w rozumieniu art. 12 ust. 1 ustawy, opodatkowany podatkiem dochodowym od osób fizycznych? (pytanie oznaczone we wniosku nr 29)

2015.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-612/15/RSz
     ∟czy sprzedaż Produktów w Punktach sprzedaży zlokalizowanych w centrach handlowych, mieszczących się w ramach food courtów oraz w samodzielnych lokalach, stanowi dostawę towarów w rozumienia art. 7 ust. 1 Ustawy o VAT oraz zastosowanie właściwej stawki podatku VAT przy ich sprzedaży

2015.10.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-506/15-4/JK
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie uznania sprzedaży posiłków za dostawę towarów oraz stawki podatku dla tych czynności

2015.10.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-738/15/JP
     ∟Czy sprzedaż obiadów w stołówce dla pracowników (nauczycieli i pracowników administracji i obsługi) opodatkowana jest podatkiem od towarów i usług (jeśli tak to w jakiej wysokości), czy jest zwolniona od tego podatku w związku z nie przekroczeniem kwoty sprzedaży 150.000 zł rocznie?

2015.09.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-94/15-2/JO
     ∟Jaka stawka podatku VAT jest właściwa do produkowanych i sprzedawanych na wynos i z dowozem posiłków?

2015.09.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-490/15-4/MN
     ∟Uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków i napoi. Stawka podatku.

2015.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-656/15-4/AO
     ∟Dla będącej przedmiotem zapytania dostawy gotowych posiłków, dostarczanych przez Wnioskodawcę do klientów lub przez nich odbieranych, zakwalifikowanych według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług z 2008 r. do grupowań PKWiU 10.85.11.0, PKWiU 10.85.12.0, PKWiU 10.85.13.0, PKWiU 10.85.14.0 oraz PKWiU 10.85.19.0 i nie zawierających żadnych produktów z zawartością alkoholu powyżej 1,2% zastosowanie znajdzie stawka podatku VAT w wysokości 5%, na mocy art. 41 ust. 2a ustawy o podatku od towarów i usług w związku z poz. 28 załącznika nr 10 do tej ustawy.

2015.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/4512-259/15-4/BM
     ∟Uznanie sprzedaży posiłków za dostawę towarów w rozumieniu art. 7 ust. 1 ustawy o VAT podlegającą opodatkowaniu 5% stawką podatku.

2015.09.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-756/15/BS
     ∟Stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków oferowanych „na wynos”.

2015.09.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/4512-1-229/15-2/BA
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku przy sprzedaży gotowych wyrobów gastronomicznych

2015.09.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-791/15-2/AS
     ∟Sprzedaż towarów z przeznaczeniem do konsumpcji w Lokalu Wnioskodawcy lub na wynos lub z dowozem do klienta - dostawa towarów, stawka podatku VAT.

2015.09.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-666/15-2/JC
     ∟Jeśli celem działań jest poprawa wizerunku Wnioskodawcy, to w powyższym zakresie zastosowanie znajdzie norma z art. 16 ust. 1 pkt 28 updop i tym samym wydatki te nie mogą zostać uznane za podatkowe koszty uzyskania przychodów. Przedmiotowe wydatki spełniają przesłankę kosztów reprezentacji, bowiem służą budowaniu relacji Wnioskodawcy z wybranymi klientami, czy wywołaniu jak najlepszego wrażenia.

2015.09.07 - Minister Finansów - DD3.8222.2.351.2015.KDJ
     ∟Czy wartość posiłków spożywanych przez pracowników Spółki podczas opisanych we wniosku spotkań stanowić będzie dla nich dodatkowy przychód ze stosunku pracy?

2015.09.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-682/15/EA
     ∟Czy sprzedaż gotowych dań na wynos stanowi dostawę towarów i opodatkowana jest stawką 5%?

2015.09.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-669/15-2/JC
     ∟Czy wydatki związane z organizacją przez Spółkę szkoleń i konferencji przedstawionych w opisie stanu faktycznego, tj.: 1. szkoleń i konferencji produktowych organizowanych w hotelach, 2. szkoleń i konferencji produktowych organizowanych w miejscach innych niż hotele (restauracje, galerie, studia fotograficzne etc.), 3. szkoleń produktowych w Turcji, 4. szkoleń produktowych dla pracowników kluczowych klientów, stanowią w całości, koszty uzyskania przychodów w świetle art. 15 ust. 1 ustawy o CIT?

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj