Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.10.11.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.10.11.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


84/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.10.11.0 -

1 2 3

2019.11.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-2.4012.377.2019.2.AZ
     ∟(...) i inne obiekty hotelowe, 55.10.10.0 – Usługi w zakresie noclegów i usługi towarzyszące świadczone przez hotele, motele, pensjonaty i inne obiekty hotelowe, 56.10.11.0 - Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.10.19 - Pozostałe usługi podawania posiłków, 56.10.19 - Usługi przygotowywania i (...)

2019.11.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.612.2019.2.EA
     ∟(...) przygotowywania i podawania napojów. Przy czym, w klasyfikacji tej ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 (...)

2019.09.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT3.4011.309.2019.1.DR
     ∟(...) potraw. Wnioskodawca wystawia fakturę za usługi gotowania posiłków/potraw raz w miesiącu dla restauracji. Swoją działalność Wnioskodawca zaklasyfikował pod symbolem 56.10.11.0 - usługi przygotowania i podawania posiłków w restauracji. Wnioskodawca zaznacza, że nie podaje tych potraw klientom restauracji (tym zajmują się kelnerzy (...)

2019.08.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.318.2019.2.KO
     ∟(...) o symbolu PKWiU 55.90.19.0 i nie będzie w jej ramach wyodrębnionej usługi gastronomicznej (która gdyby była świadczona odrębnie oznaczona byłaby symbolem PKWiU 56.10.11.0). W żadnym przypadku świadczenia usług kompleksowych nie będą świadczone w ich ramach usługi gastronomiczne czy też towary o wyższej, czyli podstawowej (...)

2019.04.01 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.900.2018.2.SM
     ∟(...) – PKWiU – Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach. 4) usługi gastronomiczne (możliwość skorzystania z baru/restauracji, dodatkowe lunche) 56.10.11.0 – PKWiU – Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach (w przeważającym stopniu). 5) usługi dodatkowe (w szczególności sprzątanie, (...)

2019.02.27 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IBPP1/4512-52/15-2/MN
     ∟(...) usług gastronomicznych – jak wynika z opisu stanu faktycznego – występują 3 rodzaje świadczonych usług: usługi sklasyfikowane przez Wnioskodawcę pod symbolem PKWiU 56.10.11.0 jako „usługi przygotowania i podawania posiłków w restauracjach”;usługi sklasyfikowane przez Wnioskodawcę pod symbolem PKWiU 56.10.13.0 jako „usługi (...)

2018.08.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.500.2018.1.KT
     ∟(...) przez Wnioskodawcę kompleksowa usługa gastronomiczna sklasyfikowana jest w dziale 56 jako „usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach” (PKWiU 56.10.11.0). Wnioskodawca – jako organizator przyjęć – podpisuje ze Zleceniodawcą umowę, która reguluje warunki wykonania usługi, tj. jednostkową cenę pakietu (...)

2018.05.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.205.2018.1.EA
     ∟(...) przygotowywania i podawania napojów. Przy czym, w klasyfikacji tej ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 (...)

2018.04.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.164.2018.1.KOM
     ∟(...) o której mowa w art. 41 ust. 1 ustawy. W klasyfikacji PKWiU ex 56 ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, m.in. w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 (...)

2018.04.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT3.4011.108.2018.1.PSZ
     ∟(...) sprawie usługę zasadniczą w świadczeniu kompleksowej usługi organizacji imprezy okolicznościowej stanowi usługa gastronomiczna, mieszcząca się w grupowaniu PKWiU 56.10.11.0 - Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach. Aktualnie opodatkowuje Pan sprzedaż usługi gastronomicznej mającej na celu organizację (...)

2018.04.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.85.2018.2.EA
     ∟(...) przez Wnioskodawcę kompleksowa usługa gastronomiczna sklasyfikowana jest w dziale 56 jako „usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach” (PKWiU 56.10.11.0). W świadczonej przez Wnioskodawcę usłudze kompleksowej zasadniczą i najważniejszą jest usługa gastronomiczno-konsumpcyjna, tj. przygotowywanie i (...)

2018.01.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.797.2017.1.BW
     ∟(...) imprez okolicznościowych takich jak: wesela, komunie, studniówki, imprezy integracyjne, których zasadniczą jest usługa gastronomiczna mieszcząca się w grupowaniu PKWiU 56.10.11.0 „Usługi przygotowania i podawania posiłków w restauracjach”, natomiast czynności jako usługi pomocnicze (np.: wynajem sali, obsługa kelnerska, oprawa (...)

2017.09.26 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3-1.4011.226.2017.1.AA
     ∟(...) za usługi gotowania potraw raz w miesiącu dla restauracji. Urząd Statystyczny sklasyfikował usługi, które będzie świadczył dla innych restauracji pod nr PKWiU 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach. Wnioskodawca zaznacza, iż nie będzie podawać tych potraw klientom restauracji, tym zajmą (...)

2017.07.26 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.222.2017.1.IK
     ∟(...) (dom weselny). Świadczy usługi w ramach których udostępniany jest m.in. lokal, wyżywienie oraz obsługa kelnerska i należy ją sklasyfikować według PKWiU w grupowaniu 56.10.11.0 „Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach”. Usługę zasadniczą w świadczeniu kompleksowej usługi organizacji imprezy (...)

2017.07.25 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.216.2017.1.KO
     ∟(...) (dom weselny). Świadczy usługi w ramach których udostępniany jest m.in. lokal, wyżywienie oraz obsługa kelnerska i należy ją sklasyfikować według PKWiU w grupowaniu 56.10.11.0 „Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach”. Usługę zasadniczą w świadczeniu kompleksowej usługi organizacji imprezy (...)

2017.07.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.161.2017.2.BW
     ∟(...) przygotowywania i podawania napojów. Przy czym, w klasyfikacji tej ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach,56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych,56.21.19.0 (...)

2017.05.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.5.2017.2.KOM
     ∟(...) imprez okolicznościowych, w ramach których udostępniany jest m.in. lokal, wyżywienie oraz obsługa kelnerska należy sklasyfikować według PKWiU w grupowaniu 56.10.11.0 „Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach", które co do zasady podlegają opodatkowaniu 8% stawką VAT. Przy czym stawką tą nie będą (...)

2017.02.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP2.4512.898.2016.1.ICz
     ∟(...) gdy w świadczonej złożonej usłudze organizacji oprawy gastronomicznej, dominującą jest usługa gastronomiczna, zaklasyfikowana przez Wnioskodawcę do grupowania PKWiU 56.10.11.0 „Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach", to w odniesieniu do ww. złożonej usługi oprawy gastronomicznej zastosowanie znajdzie 8% (...)

2017.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.967.2016.1.EA
     ∟(...) przygotowywania i podawania napojów. Przy czym, w klasyfikacji tej ustawodawca w Dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 (...)

2017.02.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP1.4512.1083.2016.2.MP
     ∟(...) usługi przygotowywania i podawania napojów. Przy czym, w klasyfikacji tej ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował - Usługi związane z wyżywieniem, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach,56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych,56.21.19.0 (...)

2017.01.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/4512-574/15-7/17/MW
     ∟(...) wesel, komunii i innych imprez okolicznościowych przeważa element gastronomiczny, w związku z tym Wnioskodawca kwalifikuje organizowanie takich wydarzeń do PKWiU 56.10.11.0 (Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach). Klasyfikacja PKWiU ma charakter wyłącznie pomocniczy w stosunku do ustalenia właściwych (...)

2017.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.600.2016.1.JM
     ∟(...) przyszłe. Przedsiębiorca jest czynnym podatnikiem VAT. Zamierza prowadzić lokal gastronomiczny w …, gdzie będzie dokonywał sprzedaży usług gastronomicznych (PKWIU 56.10.11.0). Usługi będą polegały na przygotowaniu jedzenia na miejscu i jego serwowaniu klientom w lokalu wraz z obsługą kelnerską albo sprzedaży na wynos lub z (...)

2016.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.720.2016.1.IK
     ∟(...) przygotowywania i podawania napojów. Przy czym, w klasyfikacji tej ustawodawca w Dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 (...)

2016.11.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-605/16-4/JŻ
     ∟(...) ciasta, owoce z płynami zimnymi i gorącymi - 1,5 litra na osobę ). Zatem przedmiotem sprzedaży będzie usługa gastronomiczna, mieszcząca się w grupowaniu PKWiU 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, natomiast czynności wymienione jako przykładowe usługi pomocnicze wykonywane będą w (...)

2016.10.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.386.2016.3.JM
     ∟(...) się dla celów opodatkowania podatkiem od towarów i usług?”, Wnioskodawca wskazał: 10.71.12.0 Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże; 10.85 Gotowe posiłki i dania; 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach; 10.52.10.0 Lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne. Wnioskodawca co do zasady nie świadczy (...)

2016.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-500/16-2/BW
     ∟(...) przygotowywania i podawania napojów. Przy czym, w klasyfikacji tej ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach,56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych,56.21.19.0 (...)

2016.09.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-498/16-4/DG
     ∟(...) do których uprawniają sprzedawane przez wnioskodawcę bony restauracyjne, mieszczą się zdaniem Wnioskodawcy w grupowaniu PKWiU (według klasyfikacji z 2008 r.) 56.10.11.0 „Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach”. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Jaką stawką podatku od (...)

2016.09.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-451/16-1/MS
     ∟(...) „Usługi związane z wyżywieniem”; w grupowaniu 56.10 – „Usługi restauracji i pozostałych placówek gastronomicznych”, w ramach którego mieści się symbol 56.10.11.0 – „Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach”, natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności (...)

2016.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-371/16-4/AO
     ∟(...) złożony wniosek Wnioskodawca wskazał, że klasyfikacja PKWiU dotycząca świadczonych przez Wnioskodawcę usług przygotowywania i sprzedaży posiłków to: PKWiU 56.10.11.0 - Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach,PKWiU 56.21.11.0 - Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych. W (...)

2016.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-172/16-4/MR
     ∟(...) 8% VAT, natomiast do sprzedawanych napojów stosuje stawkę podstawową 23% VAT. Z kolei czynności będące przedmiotem wniosku Wnioskodawca zaklasyfikował następująco: 56.10.11.0 usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach,56.30.10.0 usługi przygotowywania i podawania napojów. Zainteresowany ma wątpliwości czy ww. (...)

1 2 3

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj