Interpretacje podatkowe do PKD 56.21.Z
-

 

Interpretacje podatkowe do PKD 56.21.Z

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


90/481753 - interpretacji podatkowych
do PKD 56.21.Z -

1 2 3

2013.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/415-503/13-2/MD
     ∟(...) działalność gospodarczą. Nabywca w ramach zarejestrowanej działalności będzie mógł również wykonywać działalność w zakresie PKD 55.10.Z, 56.10.A, 56.21.Z, 56.30.Z, 68.10.Z. Nabywca jest czynnym podatnikiem podatku od towarów i usług oraz prowadzi podatkową księgę przychodów i rozchodów.Na zorganizowaną (...)

2013.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/415-503/13-3/MD
     ∟(...) działalność gospodarczą. Nabywca w ramach zarejestrowanej działalności będzie mógł również wykonywać działalność w zakresie PKD 55.10.Z, 56.10.A, 56.21.Z, 56.30.Z, 68.10.Z. Nabywca jest czynnym podatnikiem podatku od towarów i usług oraz prowadzi podatkową księgę przychodów i rozchodów.Na zorganizowaną (...)

2013.08.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-625/13-2/KW
     ∟(...) działalność gospodarczą. Nabywca w ramach zarejestrowanej działalności będzie mógł również wykonywać działalność w zakresie PKD 55.10.Z, 56.10.A, 56.21.Z, 56.30.Z, 68.10.Z. Nabywca jest czynnym podatnikiem podatku od towarów i usług oraz prowadzi podatkową księgę przychodów i rozchodów.Na zorganizowaną (...)

2013.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-349/13-4/KW
     ∟(...) działalność gospodarczą. Nabywca w ramach zarejestrowanej działalności będzie mógł również wykonywać działalność w zakresie PKD 55.10.Z, 56.10.A, 56.21.Z, 56.30.Z, 68.10.Z. Nabywca jest czynnym podatnikiem podatku od towarów i usług oraz prowadzi podatkową księgę przychodów i rozchodów.Na zorganizowaną (...)

2013.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/415-138/13-4/MAP
     ∟(...) 29.10.E, 45.11.Z, 45.19.Z, 45.20.Z, 45.32.Z, 46.22.Z, 46.31.Z, 46.32.Z, 46.33.Z, 46.34.A, 46.34.B, 46.36.Z, 46.37.Z, 46.38.Z, 46.75.Z, 55.10.Z, 55.20.Z, 55.30.Z, 56.10A, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 68.20.Z, 77.11.Z, 77.31.Z, 77.32.Z, 85.59.B, 86.90.A, 93.13.Z, 93.29.Z. Wnioskodawca posiada akcje Istniejącej SKA oraz będzie posiadał akcje (...)

2013.04.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-144/13-3/JB
     ∟(...) odbierają sami klienci lub Wnioskodawca dostarcza je osobiście do okolicznych punktów. Prowadzona ww. zakresie działalność sklasyfikowana jest wg PKD pod symbolem PKD 56.21.Z (przygotowanie i dostarczanie żywności). Biuro Rachunkowe prowadzące i rozliczające dochody Wnioskodawcy stosuje stawkę 8,5 % zryczałtowanego podatku (...)

2013.03.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/443-19/13-2/KG
     ∟(...) Jako data rozpoczęcia działalności (wykonywana działalność gospodarcza: 96.09.Z – pozostała działalność usługowa, gdzie indziej niesklasyfikowana oraz 56.21.Z – przygotowanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katernig)) został określony dzień 12 grudnia 2012 r. Dnia 12 grudnia 2012 r . (...)

2013.03.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-1121/12-4/TW
     ∟(...) zakwaterowania, restauracji i innych placówek gastronomicznych, przygotowanie napojów, przygotowanie i dostarczanie żywności (PKD 71.11.Z, 71.12.Z, 55.10.Z, 56.10.A, 56.21.Z, 56.30.Z). Wnioskodawczyni w dniu 16 września 2008 r. wraz z mężem nabyła nieruchomość objętą księgą wieczystą, prowadzoną przez Sąd Rejonowy, na (...)

2013.02.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1173/12/WN
     ∟(...) komunikacja, 74.90.Z - Pozostała działalność profesjonalna, naukowa i techniczna, gdzie indziej niesklasyfikowana, 56.10.A - Restauracje i inne placówki gastronomiczne, 56.21.Z - Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering), 56.30.Z - Przygotowywanie i podawanie napojów, 56.29.Z Pozostała usługowa (...)

2013.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBII/1/415-976/12/ASz
     ∟(...) komunikacja, 74.90.Z - Pozostała działalność profesjonalna, naukowa i techniczna, gdzie indziej nieskwalifikowana, 56.10.A - Restauracje i inne placówki gastronomiczne, 56.21.Z - Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering), 56.30.Z - Przygotowywanie i podawanie napojów, 56.29.Z - Pozostała usługowa (...)

2012.11.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1001/12/TS
     ∟(...) polegającą m.in. na świadczeniu usług restauracyjnych (sprzedaż w lokalu – PKD 56.10.A) oraz cateringowych (dostawa na telefon dla firm i osób fizycznych – PKD 56.21.Z). W ramach tej działalności sprzedaje Pan soki owocowe (PKWiU 11.07.19.0). Sok jest przelewany do szklanki z butelki (kartonu) i podawany klientowi lub na wyraźne (...)

2012.08.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-419/12-2/AM
     ∟(...) także pozostałymi wyrobami alkoholowymi o zawartości alkoholu powyżej 1,5%, sprzedając je w ramach własnej gastronomicznej działalności usługowej (sklasyfikowanej w 56.21.Z lub 56.29.Z PKD), np. w kawiarni Wnioskodawcy lub podając je gościom w trakcie uroczystości (imprez) organizowanych i realizowanych dla klientów Wnioskodawcy. (...)

2012.07.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/415-253/12-2/MD
     ∟(...) stan faktyczny: Wnioskodawczyni prowadzi działalność gospodarczą w zakresie przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) PKD 56.21.Z. Jest czynnym podatnikiem podatku VAT. Wnioskodawczyni otrzymała dotację w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007 - 2013, działanie 6.2 - Wsparcie oraz (...)

2012.04.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/1/415-112/12/WRz
     ∟(...) Wnioskodawca dostarcza je osobiście na terenie uczelni. Prowadzona ww. zakresie działalność sklasyfikowana jest wg Polskiej Klasyfikacji Działalności pod symbolem PKD 56.21.Z. W związku z powyższym zadano następujące pytanie: Jaką stawkę ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych należy zastosować do przychodów z działalności w (...)

2012.04.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/1/415-93/12/ZK
     ∟(...) przyszłe: Wnioskodawczyni na podstawie Wpisu do ewidencji działalności gospodarczej zamierza prowadzić działalność usługową, sklasyfikowana wg PKD pod symbolami 56.21.Z Przygotowanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) oraz 88.10.Z Pomoc społeczna bez zakwaterowania dla osób w podeszłym wieku i osób (...)

2012.02.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-1392/11/PS
     ∟(...) z zapisami określającymi przedmiot działalności, tj. PKD 46.16.2, 63.99.Z, 70.22.Z, 74.10.Z, 96.09.Z, 71.20.B, 73.20.Z, 74.90.Z. 46.18.Z, 55.20.Z, 55.90.Z, 56.10.A, 56.21.Z, 56.30.Z, 56.29.Z, 77.11.Z, 77.12.Z. Nie przewiduje Pani sprzedaży samochodu przed zakończeniem okresu leasingowania. Jeśli klient wyrazi wolę „podnajęcia” (...)

2012.02.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1219/11/IK
     ∟(...) w R. oraz grupę trzech placówek gastronomicznych: bar w S., bar w T., bar w M.) określoną zgodnie z Polską Klasyfikacją Działalności następująco: 56.10.A 56.10.B, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 10.11.Z, 10.12.Z, 10.13.Z, 10.31.Z, 10.32.Z, 10.39.Z, 10.51.Z, 10.71.Z, 10.85.Z 10.89.Z oraz działalność agentów i pozostałą sprzedaż (...)

2011.10.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-324/11-4/AW
     ∟(...) następujący stan faktyczny.Wnioskodawca prowadzi działalność gospodarczą sklasyfikowaną wg. PKD 56.29.Z – pozostała usługowa działalność gastronomiczna i PKD 56.21.Z – przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering). Działalność Wnioskodawcy polega na przygotowywaniu obiadów szkolnych w (...)

2011.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/1/415-597/11/ZK
     ∟(...) hurtowa niewyspecjalizowana, 47.19.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach oraz wg wpisu EDG wg PKD 2007: 77.39.Z, 56.10.Z, 47.25.Z, 56.21.Z, 47.24.Z, 64.19.Z, 73.12.A, 73.12.B, 73.12.C, 73.12.D, 82.91.Z, 82.99.Z.Przedmiotem umowy użyczenia będzie udział ułamkowy w nieruchomości, w postaci budynku (...)

2011.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/1/415-596/11/ZK
     ∟(...) hurtowa niewyspecjalizowana, 47.19.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach oraz wg wpisu EDG wg PKD 2007: 77.39.Z, 56.10.Z, 47.25.Z, 56.21.Z, 47.24.Z, 64.19.Z, 73.12.A, 73.12.B, 73.12.C, 73.12.D, 82.91.Z, 82.99.Z.Przedmiotem umowy użyczenia będzie udział ułamkowy w nieruchomości, w postaci budynku (...)

2011.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/1/415-598/11/ZK
     ∟(...) hurtowa niewyspecjalizowana, 47.19.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach oraz wg wpisu EDG wg PKD 2007: 77.39.Z, 56.10.Z, 47.25.Z, 56.21.Z, 47.24.Z, 64.19.Z, 73.12.A, 73.12.B, 73.12.C, 73.12.D, 82.91.Z, 82.99.Z.Przedmiotem umowy użyczenia będzie udział ułamkowy w nieruchomości, w postaci budynku (...)

2011.09.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/1/415-607/11/RM
     ∟(...) przyznawania bezrobotnemu środków na podjęcie działalności gospodarczej. Z dniem 09 grudnia 2010 r. Wnioskodawca rozpoczął działalność gospodarczą w zakresie (PKD 56.21.Z) przygotowania i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering). Korzysta ze zwolnienia VAT, nie jestem podatnikiem VAT czynnym. Rozlicza się z (...)

2011.06.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-395/11/ICz
     ∟(...) według Pkd 55.10.Zprowadzenie restauracji i innych placówek gastronomicznych Pkd 56.10.A,przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla odbiorców zewnętrznych Pkd 56.21.Z,wytwarzanie gotowych posiłków i dań z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu pow. 1,2% Pkd 10.85.1. Wnioskodawca stosuje stawkę 8% podatku VAT na (...)

2011.04.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/1/415-123/11/SK
     ∟(...) pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowane, PKD 70.22.Z – pozostałe doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i zarządzania, PKD 56.21.Z – przygotowanie i dostarczenie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering). W związku z powyższym zadano następujące pytanie: Czy środki otrzymane z (...)

2011.02.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB1/415-1027/10/TK
     ∟(...) we wniosku, jak i działalność handlowa z dodaniem w ramach PKD w sekcji I – działalność związana z zakwaterowaniem i usługami gastronomicznymi, dodatkowego PKWiU 56.21.Z. – przygotowanie i dostarczenie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering). Pod pojęciem realizowania indywidualnych zamówień osób fizycznych usługi (...)

2010.01.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-1161/09-4/AA
     ∟(...) 2009 r. - usługi gastronomiczne, catering, z wpisami do ewidencji działalności gospodarczej według PKD 56.29. Z-pozostała usługowa działalność gastronomiczna, 56.21.Z - przygotowanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering), 56.10.A - restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne, 10.85.Z - (...)

2009.10.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-708/09/IK
     ∟(...) fakturze usługę oznaczono symbolem PKD 56.21 Z. W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy w związku z zakupem usług cateringowych oznaczonych symbolem PKD 56.21.Z, zaliczają się one do usług gastronomicznych wymienionych w art. 88 ust. 1 pkt 4 ustawy o podatku od towarów i usługZdaniem Spółki, usługi cateringu (...)

2009.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-786/09/ICz
     ∟(...) ze środków zakładowego funduszu świadczeń socjalnych oraz zakładowego funduszu osób niepełnosprawnych. Nabywane usługi cateringowe zostały sklasyfikowane w symbolu 56.21.Z przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) zgodnie z rozporządzeniem ministra finansów z dnia 18 marca 1997r. w sprawie (...)

2009.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-785/09/ICz
     ∟(...) ze środków zakładowego funduszu świadczeń socjalnych oraz zakładowego funduszu osób niepełnosprawnych. Nabywane usługi cateringowe zostały sklasyfikowane w symbolu 56.21.Z przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) zgodnie z rozporządzeniem ministra finansów z dnia 18 marca 1997r. w sprawie (...)

2009.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-513/09/ICz
     ∟(...) ze środków zakładowego funduszu świadczeń socjalnych oraz zakładowego funduszu osób niepełnosprawnych.Nabywane usługi cateringowe zostały sklasyfikowane w symbolu 56.21.Z przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) zgodnie z rozporządzeniem ministra finansów z dnia 18 marca 1997r. w sprawie (...)

1 2 3

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj