Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.21.19.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.21.19.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


64/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.21.19.0 -

1 2 3

2019.11.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-2.4012.377.2019.2.AZ
     ∟(...) niemniej jednak jeśli wystąpi zapotrzebowanie na tego typu usługi to Szkoła będzie je świadczyć w przyszłości, usługa taka będzie miała symbol PKWiU: 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering). Zespół Szkół Ogólnokształcących i Technicznych: (...)

2019.11.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.612.2019.2.EA
     ∟(...) Ośrodek Pomocy Społecznej w X.. GOPS X. otrzymuje faktury i je opłaca. Sprzedawca w wystawionych fakturach stosuje 8% stawkę podatku VAT, symbol PKWiU na fakturze to 56.21.19.0 oraz nazwa towaru lub usługi - gorący posiłek. Do faktur załącza specyfikacje dostaw posiłków w danym miesiącu dla danej szkoły. Dożywianie (...)

2019.09.27 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.393.2019.2.KO
     ∟(...) omawianej sprawie warunek, o którym mowa w art. 86 ust. 1 ustawy, zostanie spełniony, gdy nabywane przez Wnioskodawcę usługi cateringowe sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 56.21.19.0, będą miały związek z działalnością opodatkowaną Wnioskodawcy, co skutkuje wystąpieniem prawa do odliczenia podatku naliczonego przy ich nabyciu. Prawo (...)

2019.07.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-1.4011.227.2019.2.MM
     ∟(...) hummusów, wędlin, warzyw i owoców) oraz niezbędnych przyborów (opakowań, naczyń, itp.) wraz z obsługą serwisową - które zostało sklasyfikowane do symbolu PKWiU 56.21.19.0 - usługi przygotowania i doręczenia żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering);dostarczeniu wód mineralnych dla grup turystów do (...)

2019.02.27 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IBPP1/4512-52/15-2/MN
     ∟(...) symbolem PKWiU 56.10.13.0 jako „usługi przygotowania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych”;usługi sklasyfikowane przez Wnioskodawcę pod symbolem PKWiU 56.21.19.0 jako „usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)”. Zatem, w odniesieniu do wydatków związanych z (...)

2018.08.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.500.2018.1.KT
     ∟(...) grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w (...)

2018.05.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.205.2018.1.EA
     ∟(...) 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w (...)

2018.05.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.65.2018.2.WN
     ∟(...) 2015 poz. 1676 z późn. zm.) pod symbolem 56.29.19.0 klasyfikuje pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę. Natomiast pod symbolem 56.21.19.0 są sklasyfikowane usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering). Wnioskodawca zauważa, że również w (...)

2018.04.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.164.2018.1.KOM
     ∟(...) grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w (...)

2018.04.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.85.2018.2.KM
     ∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych 56.21.19 – Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering) 56.21.19.0 – Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering). Ponadto Wnioskodawca wskazał, że zawierając (...)

2018.04.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.85.2018.2.EA
     ∟(...) 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w (...)

2017.07.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.161.2017.2.BW
     ∟(...) że skoro wykonywane świadczenie polegające na przygotowaniu i dowiezieniu posiłku dietetycznego do klienta jest sklasyfikowane wg PKWiU 56.21.11.0, 56.21.19.0 oraz dostarczany posiłek nie obejmuje napoju bądź produktu wymienionego w pozycji 7 załącznika do rozporządzenia Ministra Finansów z dnia (...)

2017.06.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3-1.4011.36.2017.2.AA
     ∟(...) działalności nie wchodzi sprzedaż napojów alkoholowych. W uzupełnieniu do wniosku wskazano, symbole czynności świadczonych przez Wnioskodawcę zgodnie z PKWiU, tj. 56.21.19.0 oraz 56.29.19.0. Usługi świadczone przez Wnioskodawcę nie obejmują przygotowania i sprzedaży żadnych alkoholi. W związku z powyższym opisem zadano (...)

2017.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.967.2016.1.EA
     ∟(...) stawki 5%? Zdaniem Wnioskodawcy prawidłowa stawka na świadczone usługi (czy też dostawę towarów) we wskazanym zakresie wynosi 8% VAT. W grupowaniu PKWiU o symbolu 56.21.19.0 ustawodawca zawarł „usługi przygotowania i dostarczania żywności (catering)”. Zgodnie z objaśnieniami do przedmiotowego grupowania PKWiU obejmuje ono (...)

2017.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.600.2016.1.JM
     ∟(...) jedzenia na miejscu i jego serwowaniu klientom w lokalu wraz z obsługą kelnerską albo sprzedaży na wynos lub z dowozem (usługa cateringowa PKWIU 56.21.11.0 lub PKWIU 56.21.19.0). Produkty żywnościowe znajdujące się w ofercie restauracji będą przygotowywane samodzielnie, z reguły z półproduktów lub produktów nabytych przez (...)

2016.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP3.4512.660.2016.2.BJ
     ∟(...) sprzedaży usług wyżywienia dla dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach, którym rodzice sami wykupili posiłki oraz osobom indywidualnym GJUK stosuje PKWiU nr 56.21.19.0 – Usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering). Dokonując sprzedaży usług wyżywienia dla dzieci w (...)

2016.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.720.2016.1.IK
     ∟(...) 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w (...)

2016.11.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-605/16-4/JŻ
     ∟(...) 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone (...)

2016.09.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-451/16-1/MS
     ∟(...) natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”, w ramach którego mieści się symbol 56.21.19.0 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”. W świetle powyższego uznać należy, że usługi (...)

2016.05.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-195/16/EK
     ∟(...) brak jest wskazania symbolu PKWiU (ponieważ brak jest obowiązku jego umieszczania). Jednakże zdaniem Wnioskodawcy nabywana usługa jest zaklasyfikowana pod symbolem PKWiU 56.21.19.0 - Usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering). W związku z powyższym opisem zadano następujące (...)

2016.04.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/4512-243/16/AW
     ∟(...) natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”, w ramach którego mieści się symbol 56.21.19.0 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”. W świetle powyższego uznać należy, że usługi (...)

2015.12.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1018/15-2/MMa
     ∟(...) 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone (...)

2015.10.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-741/15-2/MT
     ∟(...) U. nr 207, poz. 1293 ze zm.) pod symbolem 56.29.19.0 klasyfikuje pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę. Natomiast pod symbolem 56.21.19.0 są sklasyfikowane usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznym (katering).Wnioskodawca zauważa, że również w (...)

2015.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-96/15/JJ
     ∟(...) stosuje stawkę 8%.Ponadto Wnioskodawca uzupełnił wniosek o poniższe informacje:Symbol PKWiU dla wykonywanych czynności opisanych we wniosku to: 56.10.11.0, 56.21.11.0, 56.21.19.0, 56.30.10.0.Koszt dojazdu do klienta stanowić będzie jeden z elementów kalkulacyjnych wynagrodzenia za oferowaną usługę cateringową.Dowóz posiłków (...)

2015.03.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-881/14-4/MK
     ∟(...) podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKWiU 56.21.19.0). a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)

2014.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1155/14/ASz
     ∟(...) usługi towarzyszące świadczone przez hotele, motele, pensjonaty i inne obiekty hotelowe,PKWiU 56.10.11.0 usługi przygotowania i podawania posiłków w restauracjach,PKWiU 56.21.19.0 usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering). Usługi będące przedmiotem wniosku wykonywane są przez (...)

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-911/14/DM
     ∟(...) 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne (...)

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-915/14/BS
     ∟(...) 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne (...)

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-912/14/KM
     ∟(...) 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne (...)

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-914/14/AJ
     ∟(...) 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne (...)

1 2 3

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj