Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.21.19.0
-
64/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.21.19.0 -
2019.11.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-2.4012.377.2019.2.AZ
∟(...) niemniej jednak jeśli wystąpi zapotrzebowanie na tego typu usługi to Szkoła będzie je świadczyć w przyszłości, usługa taka będzie miała symbol PKWiU: 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering). Zespół Szkół Ogólnokształcących i Technicznych: (...)
2019.11.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.612.2019.2.EA
∟(...) Ośrodek Pomocy Społecznej w X.. GOPS X. otrzymuje faktury i je opłaca. Sprzedawca w wystawionych fakturach stosuje 8% stawkę podatku VAT, symbol PKWiU na fakturze to 56.21.19.0 oraz nazwa towaru lub usługi - gorący posiłek. Do faktur załącza specyfikacje dostaw posiłków w danym miesiącu dla danej szkoły. Dożywianie (...)
2019.09.27 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.393.2019.2.KO
∟(...) omawianej sprawie warunek, o którym mowa w art. 86 ust. 1 ustawy, zostanie spełniony, gdy nabywane przez Wnioskodawcę usługi cateringowe sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 56.21.19.0, będą miały związek z działalnością opodatkowaną Wnioskodawcy, co skutkuje wystąpieniem prawa do odliczenia podatku naliczonego przy ich nabyciu. Prawo (...)
2019.07.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-1.4011.227.2019.2.MM
∟(...) hummusów, wędlin, warzyw i owoców) oraz niezbędnych przyborów (opakowań, naczyń, itp.) wraz z obsługą serwisową - które zostało sklasyfikowane do symbolu PKWiU 56.21.19.0 - usługi przygotowania i doręczenia żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering);dostarczeniu wód mineralnych dla grup turystów do (...)
2019.02.27 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IBPP1/4512-52/15-2/MN
∟(...) symbolem PKWiU 56.10.13.0 jako „usługi przygotowania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych”;usługi sklasyfikowane przez Wnioskodawcę pod symbolem PKWiU 56.21.19.0 jako „usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)”. Zatem, w odniesieniu do wydatków związanych z (...)
2018.08.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.500.2018.1.KT
∟(...) grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w (...)
2018.05.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.205.2018.1.EA
∟(...) 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w (...)
2018.05.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.65.2018.2.WN
∟(...) 2015 poz. 1676 z późn. zm.) pod symbolem 56.29.19.0 klasyfikuje pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę. Natomiast pod symbolem 56.21.19.0 są sklasyfikowane usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering). Wnioskodawca zauważa, że również w (...)
2018.04.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.164.2018.1.KOM
∟(...) grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w (...)
2018.04.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.85.2018.2.KM
∟(...) i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych 56.21.19 – Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering) 56.21.19.0 – Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering). Ponadto Wnioskodawca wskazał, że zawierając (...)
2018.04.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.85.2018.2.EA
∟(...) 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w (...)
2017.07.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.161.2017.2.BW
∟(...) że skoro wykonywane świadczenie polegające na przygotowaniu i dowiezieniu posiłku dietetycznego do klienta jest sklasyfikowane wg PKWiU 56.21.11.0, 56.21.19.0 oraz dostarczany posiłek nie obejmuje napoju bądź produktu wymienionego w pozycji 7 załącznika do rozporządzenia Ministra Finansów z dnia (...)
2017.06.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3-1.4011.36.2017.2.AA
∟(...) działalności nie wchodzi sprzedaż napojów alkoholowych. W uzupełnieniu do wniosku wskazano, symbole czynności świadczonych przez Wnioskodawcę zgodnie z PKWiU, tj. 56.21.19.0 oraz 56.29.19.0. Usługi świadczone przez Wnioskodawcę nie obejmują przygotowania i sprzedaży żadnych alkoholi. W związku z powyższym opisem zadano (...)
2017.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.967.2016.1.EA
∟(...) stawki 5%? Zdaniem Wnioskodawcy prawidłowa stawka na świadczone usługi (czy też dostawę towarów) we wskazanym zakresie wynosi 8% VAT. W grupowaniu PKWiU o symbolu 56.21.19.0 ustawodawca zawarł „usługi przygotowania i dostarczania żywności (catering)”. Zgodnie z objaśnieniami do przedmiotowego grupowania PKWiU obejmuje ono (...)
2017.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.600.2016.1.JM
∟(...) jedzenia na miejscu i jego serwowaniu klientom w lokalu wraz z obsługą kelnerską albo sprzedaży na wynos lub z dowozem (usługa cateringowa PKWIU 56.21.11.0 lub PKWIU 56.21.19.0). Produkty żywnościowe znajdujące się w ofercie restauracji będą przygotowywane samodzielnie, z reguły z półproduktów lub produktów nabytych przez (...)
2016.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP3.4512.660.2016.2.BJ
∟(...) sprzedaży usług wyżywienia dla dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach, którym rodzice sami wykupili posiłki oraz osobom indywidualnym GJUK stosuje PKWiU nr 56.21.19.0 – Usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering). Dokonując sprzedaży usług wyżywienia dla dzieci w (...)
2016.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.720.2016.1.IK
∟(...) 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w (...)
2016.11.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-605/16-4/JŻ
∟(...) 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone (...)
2016.09.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-451/16-1/MS
∟(...) natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”, w ramach którego mieści się symbol 56.21.19.0 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”. W świetle powyższego uznać należy, że usługi (...)
2016.05.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-195/16/EK
∟(...) brak jest wskazania symbolu PKWiU (ponieważ brak jest obowiązku jego umieszczania). Jednakże zdaniem Wnioskodawcy nabywana usługa jest zaklasyfikowana pod symbolem PKWiU 56.21.19.0 - Usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering). W związku z powyższym opisem zadano następujące (...)
2016.04.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/4512-243/16/AW
∟(...) natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”, w ramach którego mieści się symbol 56.21.19.0 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”. W świetle powyższego uznać należy, że usługi (...)
2015.12.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1018/15-2/MMa
∟(...) 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone (...)
2015.10.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-741/15-2/MT
∟(...) U. nr 207, poz. 1293 ze zm.) pod symbolem 56.29.19.0 klasyfikuje pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę. Natomiast pod symbolem 56.21.19.0 są sklasyfikowane usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznym (katering).Wnioskodawca zauważa, że również w (...)
2015.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-96/15/JJ
∟(...) stosuje stawkę 8%.Ponadto Wnioskodawca uzupełnił wniosek o poniższe informacje:Symbol PKWiU dla wykonywanych czynności opisanych we wniosku to: 56.10.11.0, 56.21.11.0, 56.21.19.0, 56.30.10.0.Koszt dojazdu do klienta stanowić będzie jeden z elementów kalkulacyjnych wynagrodzenia za oferowaną usługę cateringową.Dowóz posiłków (...)
2015.03.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-881/14-4/MK
∟(...) podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKWiU 56.21.19.0). a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)
2014.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1155/14/ASz
∟(...) usługi towarzyszące świadczone przez hotele, motele, pensjonaty i inne obiekty hotelowe,PKWiU 56.10.11.0 usługi przygotowania i podawania posiłków w restauracjach,PKWiU 56.21.19.0 usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering). Usługi będące przedmiotem wniosku wykonywane są przez (...)
2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-911/14/DM
∟(...) 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne (...)
2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-915/14/BS
∟(...) 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne (...)
2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-912/14/KM
∟(...) 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne (...)
2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-914/14/AJ
∟(...) 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne (...)
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.