Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.21.19.0
-
64/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.21.19.0 -
2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-816/14/MS
∟(...) 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne (...)
2014.09.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-680/14-2/RD
∟(...) potraw jak również podania napojów gorących takich jak herbata, kawa oraz napojów zimnych (woda mineralna gazowana i niegazowana) sklasyfikowanych pod PKWiU 56.21.19.0 - usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering).W związku z powyższym opisem zadano następujące (...)
2014.08.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-554/14/ASz
∟(...) świadczone przez hotele, motele, pensjonaty i inne obiekty hotelowe-wyżywieniaPKWiU 56.10.11.0 usługi przygotowania i podawania posiłków w restauracjachPKWiU 56.21.19.0 usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering).-udostępniania sprzętu rehabilitacyjnegoPKWiU – (...)
2014.07.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-426/14/MS
∟(...) posiłków na zamówienie do sal restauracyjnych oraz konferencyjnych, będących własnością Wnioskodawcy, a nie dzierżawcy - są usługami cateringowymi (PKWiU 56.21.19.0 - „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych”). Zgodnie z art. 86 ust. 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o (...)
2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-361/14-2/ISZ
∟(...) zaś podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)" (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11,0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)
2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-361/14-3/ISZ
∟(...) zaś podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)" (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11,0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)
2014.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1139/13/AZb
∟(...) frytki, kasza, ryż lub makaron, surówki, sałatki lub gotowanych warzyw. 23. Dla świadczonych przez Wnioskodawcę usług cateringu Wnioskodawca przyjął symbol PKWiU 56.21.19.0 - Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering). W związku z powyższym zadano następujące (...)
2014.02.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-822/13-4/UNR
∟(...) do sal (restauracyjnych oraz konferencyjnych) będących własnością Spółki, a zatem nie będących własnością dzierżawców, są usługami cateringowymi (symbol PKWiU 56.21.19.0 sklasyfikowane jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych”). Zgodnie z art. 86 ust. 1 ustawy z dnia 11 (...)
2013.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1211/13-2/AW
∟(...) podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje.” W świetle obowiązującego stanu prawnego stanowisko Wnioskodawcy w (...)
2013.07.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-347/13/RSz
∟(...) będzie świadczyć następujące rodzaje usług:zakwaterowanie uczestników i trenerów (PKWiU 55.10.10.0 lub 55.20.19.0),wyżywienie uczestników i trenerów (PKWiU 56.21.19.0 lub 56.10.11.0 lub 56.29.19.0),wynajem sali przystosowanej do prowadzenia szkoleń (PKWiU 68.20.12.0). W celu realizacji umowy Spółka zawiera umowy z innymi (...)
2013.07.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-363/13/KJ
∟(...) należy, że jeżeli nabywane przez Wnioskodawcę usługi nie stanowią usług gastronomicznych lecz wyłącznie usługi cateringowe sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 56.21.19.0 jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych”, oraz zakup tych posiłków będzie służył Wnioskodawcy (...)
2013.04.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-307/13-2/MKw
∟(...) Jeżeli zaś podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył również, że ustawa nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)
2013.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1110/12-2/EK
∟(...) podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKW1U 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)
2012.11.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-833/12/KO
∟(...) natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”, w ramach którego mieści się symbol 56.21.19.0 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”. Zgodnie z art. 41 ust. 1 ustawy o VAT, stawka podatku wynosi (...)
2012.10.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-757/12-4/KOM
∟(...) sklasyfikowana w grupowaniu PKWiU 56.21.19.0.W tym miejscu wskazać należy, iż z wyjaśnień Głównego Urzędu Statystycznego do PKWiU 2008 wynika, że grupowanie PKWiU 56.21.19.0 „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)” obejmuje: usługi przygotowywania i dostarczania (...)
2012.09.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-682/12/AW
∟(...) natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”, w ramach którego mieści się symbol 56.21.19.0 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”. Zgodnie z art. 41 ust. 1 ustawy o VAT, stawka podatku wynosi (...)
2012.05.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-357/12-2/MK
∟(...) podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering)” (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)
2012.05.08 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-142/12-5/AKR
∟(...) usługami turystyki. Wnioskodawca wynajmuje również swoje pokoje dla gości. Poza usługą krótkotrwałego zakwaterowania świadczy usługi takie jak: wyżywienie - 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), opieka nad klientem przed oraz podczas targów - (...)
2012.03.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-238/12-2/IGo
∟(...) podczas trwających wydarzeń sportowych (łącznie z zapewnieniem obsługi oraz infrastruktury, niezbędnej do świadczenia usługi) mieszczą się w grupowaniu: PKWiU 56.21.19.0 „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)””.Powyższe w sposób jednoznaczny dowodzi, iż (...)
2012.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-697/11-3/BA
∟(...) Statystycznym. Spółka otrzymała pismo Urzędu Statystycznego z dnia 18 sierpnia 2011 r., w którym dokonano klasyfikacji wyżej opisanych usług do grupowania PKWiU 56.21.19.0 „Usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)”.Spółka otrzymuje od firmy cateringowej faktury (...)
2012.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-697/11-2/BA
∟(...) Statystycznym. Spółka otrzymała pismo Urzędu Statystycznego z dnia 18 sierpnia 2011 r., w którym dokonano klasyfikacji wyżej opisanych usług do grupowania PKWiU 56.21.19.0 „Usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)”.Spółka otrzymuje od firmy cateringowej faktury (...)
2012.01.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1493/11/AW
∟(...) natomiast w grupowaniu 56.21 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”, w ramach którego mieści się symbol 56.21.19.0 – „Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering)”.Z powyższego wynika, że usługi gastronomiczne zostały (...)
2011.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1288/11/KO
∟(...) niektórych przepisów ustawy o podatku od towarów i usług. Szkoła świadcząca usługi cateringowe dla odbiorców zewnętrznych stosuje symbol wg klasyfikacji PKWiU 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering) z wykorzystaniem obniżonej stawki podatkowej w wysokości (...)
2011.10.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-1067/11/BJ
∟(...) organizuje imprezy integracyjne z udziałem pracowników. Całe spotkanie będzie obsługiwane przez firmę zewnętrzną. Nabywane będą usługi cateringu (PKWiU 56.21.19.0), polegające na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do wyznaczonego miejsca, w którym odbędzie się impreza integracyjna oraz obsłudze gości.W związku z (...)
2011.10.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1073/11/IK
∟(...) wzmocni więzi handlowe, co przełoży się na przyszłe przychody. W ramach organizacji imprez Spółka skorzysta z zewnętrznej usługi, tj. usługi cateringu (PKWiU 56.21.19.0). Usługa ta będzie polegać nie tylko na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do miejsca, w którym będzie odbywać się impreza, ale także na obsłudze i (...)
2011.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-1082/11/AF
∟(...) imprezy integracyjne z udziałem pracowników i kontrahentów. Całe spotkanie będzie obsługiwane przez firmę zewnętrzną. Nabywane będą usługi cateringu (PKWiU 56.21.19.0), polegające na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do wyznaczonego miejsca, w którym odbędzie się impreza integracyjna oraz obsłudze gości. W (...)
2011.10.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-963/11-5/BD
∟(...) zewnętrznej, gotowe posiłki dowożone są na teren zakładu, gdzie są wydywane przez pracownika firmy. Firma, która dostarcza posiłki na fakturach używa symboli PKWiU 56.21.19.0 - usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering).( ) Ustawa o VAT nie definiuje ani usług (...)
2011.10.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-972/11-2/MK
∟(...) organów podatnik mógł natomiast odliczyć VAT naliczony przy nabyciu usług cateringowych, zaklasyfikowanych do PKWiU 55.52.13 (od 2011 r. temu grupowaniu odpowiada symbol 56.21.19.0).Takie stanowisko prezentowane było też w literaturze przedmiotu (por. J. Zubrzycki, Leksykon VAT 2010, wyd. Unimex, s. 1083), jak również potwierdzały je (...)
2011.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1009/11/AL
∟(...) iż będzie nabywać usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering): - PKWiU 56.21.19.0 zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 października 2008r. w sprawie PKWiU a nie usługi gastronomiczne – PKWiU 56.10.11.0. ww. rozporządzenia w (...)
2011.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-830/11/BJ
∟(...) minione 20 lat prowadzenia działalności i rzetelnej pracy pracowników. W ramach organizacji imprezy Spółka skorzysta z zewnętrznej usługi, tj. usługi cateringu (PKWiU 56.21.19.0). Usługa ta będzie polegać nie tylko na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do miejsca, w którym będzie odbywać się impreza, ale także na obsłudze i (...)
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.