Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne
usługi gastronomiczne 1434 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
2015.09.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/4512-547/15/LSz
∟Dotyczy opodatkowania podatkiem VAT wydania bonu na realizację określonego rodzaju usług gastronomicznych oraz dokumentowania tego wydania fakturą lub paragonem wydrukowanym z kasy fiskalnej.
2015.09.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/4512-1-470/15-2/MK
∟Podatek od towarów i usług w zakresie prawa do odliczenia podatku VAT z faktury dokumentującej wydanie posiłków obiadowych związanych z akcją promocyjną.
2015.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/4512-279/15-4/MW
∟zwolnienie z opodatkowania szkoleń finansowanych w 100% ze środków publicznych oraz usług ściśle związanych z tymi szkoleniami
2015.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-519/15/WN
∟stawka podatku VAT dla sprzedaży wymienionych we wniosku produktów
2015.09.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-594/15-2/AO
∟W zakresie stawki podatku VAT dla sprzedaży lodów, deserów lodowych i gofrów z dodatkami na miejscu w restauracji i na wynos w punktach sprzedaży.
2015.09.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-12/12/15-S/JG
∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie kosztów uzyskania przychodów.
2015.09.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-500/15/JJ
∟określenie stawki podatku dla sprzedaży lodów w punkcie z przeznaczeniem do spożycia na miejscu oraz dla sprzedaży lodów na wynos (zarówno we własnym punkcie gastronomicznym jak i oddzielnych punktach sprzedaży oraz sprzedaży hurtowej)
2015.09.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-796/15-2/MP
∟Usługi gastronomiczne – świadczenie usług, dostawa towarów, ustalenie podstawy opodatkowania;
2015.08.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/4512-1-129/15-2/KS
∟Możliwość odliczenia podatku od zakupów produktów spożywczych i usług cateringowych oraz opodatkowania czynności przekazania produktów spożywczych i usług cateringowych.
2015.08.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/4512-280/15-4/MW
∟zwolnienie z opodatkowania szkoleń finansowanych w 100% ze środków publicznych oraz usług ściśle związanych z tymi szkoleniami
2015.08.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-451/15/JJ
∟określenie prawidłowej stawki podatku VAT dla sprzedaży lodów w kubeczkach waflowych na wynos
2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-542/15-2/AK
∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych na organizację spotkań dla dystrybutorów produktów (spotkań szkoleniowych).
2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-668/15-3/DK
∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na usługi gastronomiczne.
2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-668/15-2/DK
∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na usługi gastronomiczne.
2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-375/15/BW
∟Stawka podatku VAT dla wymienionych we wniosku usług związanych z wyżywieniem
2015.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-492/15-3/AO
∟w zakresie prawa do odliczenia podatku VAT w związku z nabyciem usługi złożonej, opodatkowanej w całości jedną stawką podatku VAT, w skład której wejdą m.in. usługi noclegowe oraz usługi gastronomiczne
2015.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-492/15-2/AO
∟w zakresie prawa do odliczenia podatku VAT w związku z nabyciem usługi złożonej, opodatkowanej w całości jedną stawką podatku VAT, w skład której wejdą m.in. usługi noclegowe oraz usługi gastronomiczne
2015.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/4512-1-94/15-4/PG
∟Prawo do odliczenia podatku VAT z faktury otrzymanej z tytułu organizacji konferencji/szkolenia.
2015.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-3/4510-67/15/IZ
∟Czy wydatki związane z organizacją szkolenia: w tym posiłki w trakcie szkolenia oraz posiłek wieczorny w restauracji stanowią w całości koszt uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych?
2015.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-290/15-4/JS
∟Stanowisko Wnioskodawcy w zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy obejmującego dostawę produktu do spożycia w lokalu wraz z wykonywaniem Czynności dodatkowych wykonywanych w lokalu Zainteresowanego stanowi usługę złożoną i usługę restauracyjną (związaną z wyżywieniem) należało uznać za prawidłowe.
Stanowisko Wnioskodawcy dotyczące rozdzielenia świadczenia obejmującego sprzedaż produktu wymienionego w poz. 7 załącznika do ww. rozporządzenia na dostawę tego produktu i usługę restauracyjną i zastosowania dla tych czynności różnych stawek należało uznać za nieprawidłowe
2015.07.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-446/15/AP
∟Zastosowanie stawki podatku dla usług cateringowych wraz z usługami dowozu posiłku na miejsce wskazane przez zamawiającego.
2015.07.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-340/15-4/AD
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.
2015.07.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/4511-1-601/15-3/IM
∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych na usługi gastronomiczne, w tym koszty obiadów, kolacji oraz wydatków na zakup posiłków oraz napojów bezalkoholowych i wydatków ponoszonych na zakup napojów alkoholowych oraz w zakresie opodatkowania przychodów z tytułu sprzedaży samochodu osobowego wykorzystywanego w działalności gospodarczej.
2015.07.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/4511-1-601/15-2/IM
∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych na usługi gastronomiczne, w tym koszty obiadów, kolacji oraz wydatków na zakup posiłków oraz napojów bezalkoholowych i wydatków ponoszonych na zakup napojów alkoholowych oraz w zakresie opodatkowania przychodów z tytułu sprzedaży samochodu osobowego wykorzystywanego w działalności gospodarczej.
2015.07.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/4510-1-166/15-2/KS
∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wartości wydatków ponoszonych przez Spółkę w związku z zapewnieniem poczęstunku i posiłków w trakcie spotkań z kontrahentami oraz kwoty niepodlegającego odliczeniu podatku VAT naliczonego z tytułu zakupu usług gastronomicznych.
2015.07.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-505/15-2/AK
∟Klasyfikacja kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych na organizację spotkań biznesowych.
2015.07.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-3/4510-24/15/MO
∟Czy wydatki ponoszone w związku z zapraszaniem kontrahentów na spotkania (w restauracjach, biurze, na konferencjach), które odbywają się w celu załatwienia spraw służbowych i nie mają charakteru uroczystego, a jedynie służą zapewnieniu zwykłego poczęstunku, zwyczajowo przyjętego w takich okolicznościach/spotkaniach biznesowych stanowią koszty uzyskania przychodu Wnioskodawcy będącego wspólnikiem (komplementariuszem) spółki komandytowej?
(pytanie oznaczone we wniosku nr 1)
2015.07.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-288/15-2/ISZ
∟w zakresie ustalenia czy opisane we wniosku świadczenie stanowi usługę restauracyjną oraz w zakresie zastosowania stawki podatku VAT dla opisanych we wniosku czynności
2015.07.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-414/15-2/AS
∟Podstawa opodatkowania dla poszczególnych stawek podatku VAT w przypadku świadczenia usług związanych z wyżywieniem, dotyczącym towarów wymienionych w poz. 7 załącznika do rozporządzenia wykonawczego.
2015.07.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-416/15-2/JC
∟Czy słuszne jest zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów, o których mowa w art. 15 ust. 1 ustawy o podatku od osób prawnych:
1) wydatków poniesionych na catering (żywność, napoje, wodę) w związku z koniecznością organizacji planu zdjęciowego (najczęściej mających miejsce poza siedzibą Spółki) oraz wydatków związanych z zakupem lub budową dekoracji planu zdjęciowego?
2) wydatków poniesionych w związku z koniecznością zapraszania kontrahentów Spółki oraz kontrahentów klientów Spółki na spotkania biznesowe, kolacje, śniadania prasowe, które - w ocenie Spółki - nie stanowią kosztów reprezentacji, o których mowa w art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych, a mających miejsce:
a) w siedzibie/biurze Spółki,
b) poza siedzibą/w biurze Spółki (np. w restauracji, w siedzibie innej firmy, w wynajętym pomieszczeniu),
c) w innym mieście, niż mieści się siedziba Spółki?
3) wydatków związanych z zakupem ubrań, obuwia oraz zakupu dodatków do ubrań - dla modeli i aktorów (w przypadku sesji zdjęciowych, reklam, filmów) oraz prezenterów telewizyjnych (realizacja dla X. relacji na żywo oraz materiałów reporterskich), jeżeli w Spółce obowiązuje regulamin przydzielania strojów służbowych i ich ewidencji, który precyzyjnie określa warunki używania takich ubrań?
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.