Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne

 

usługi gastronomiczne 1434 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

2015.09.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/4512-547/15/LSz
     ∟Dotyczy opodatkowania podatkiem VAT wydania bonu na realizację określonego rodzaju usług gastronomicznych oraz dokumentowania tego wydania fakturą lub paragonem wydrukowanym z kasy fiskalnej.

2015.09.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/4512-1-470/15-2/MK
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie prawa do odliczenia podatku VAT z faktury dokumentującej wydanie posiłków obiadowych związanych z akcją promocyjną.

2015.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/4512-279/15-4/MW
     ∟zwolnienie z opodatkowania szkoleń finansowanych w 100% ze środków publicznych oraz usług ściśle związanych z tymi szkoleniami

2015.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-519/15/WN
     ∟stawka podatku VAT dla sprzedaży wymienionych we wniosku produktów

2015.09.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-594/15-2/AO
     ∟W zakresie stawki podatku VAT dla sprzedaży lodów, deserów lodowych i gofrów z dodatkami na miejscu w restauracji i na wynos w punktach sprzedaży.

2015.09.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-12/12/15-S/JG
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie kosztów uzyskania przychodów.

2015.09.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-500/15/JJ
     ∟określenie stawki podatku dla sprzedaży lodów w punkcie z przeznaczeniem do spożycia na miejscu oraz dla sprzedaży lodów na wynos (zarówno we własnym punkcie gastronomicznym jak i oddzielnych punktach sprzedaży oraz sprzedaży hurtowej)

2015.09.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-796/15-2/MP
     ∟Usługi gastronomiczne – świadczenie usług, dostawa towarów, ustalenie podstawy opodatkowania;

2015.08.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/4512-1-129/15-2/KS
     ∟Możliwość odliczenia podatku od zakupów produktów spożywczych i usług cateringowych oraz opodatkowania czynności przekazania produktów spożywczych i usług cateringowych.

2015.08.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/4512-280/15-4/MW
     ∟zwolnienie z opodatkowania szkoleń finansowanych w 100% ze środków publicznych oraz usług ściśle związanych z tymi szkoleniami

2015.08.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-451/15/JJ
     ∟określenie prawidłowej stawki podatku VAT dla sprzedaży lodów w kubeczkach waflowych na wynos

2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-542/15-2/AK
     ∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych na organizację spotkań dla dystrybutorów produktów (spotkań szkoleniowych).

2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-668/15-3/DK
     ∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na usługi gastronomiczne.

2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-668/15-2/DK
     ∟Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na usługi gastronomiczne.

2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-375/15/BW
     ∟Stawka podatku VAT dla wymienionych we wniosku usług związanych z wyżywieniem

2015.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-492/15-3/AO
     ∟w zakresie prawa do odliczenia podatku VAT w związku z nabyciem usługi złożonej, opodatkowanej w całości jedną stawką podatku VAT, w skład której wejdą m.in. usługi noclegowe oraz usługi gastronomiczne

2015.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-492/15-2/AO
     ∟w zakresie prawa do odliczenia podatku VAT w związku z nabyciem usługi złożonej, opodatkowanej w całości jedną stawką podatku VAT, w skład której wejdą m.in. usługi noclegowe oraz usługi gastronomiczne

2015.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/4512-1-94/15-4/PG
     ∟Prawo do odliczenia podatku VAT z faktury otrzymanej z tytułu organizacji konferencji/szkolenia.

2015.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-3/4510-67/15/IZ
     ∟Czy wydatki związane z organizacją szkolenia: w tym posiłki w trakcie szkolenia oraz posiłek wieczorny w restauracji stanowią w całości koszt uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych?

2015.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-290/15-4/JS
     ∟Stanowisko Wnioskodawcy w zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy obejmującego dostawę produktu do spożycia w lokalu wraz z wykonywaniem Czynności dodatkowych wykonywanych w lokalu Zainteresowanego stanowi usługę złożoną i usługę restauracyjną (związaną z wyżywieniem) należało uznać za prawidłowe. Stanowisko Wnioskodawcy dotyczące rozdzielenia świadczenia obejmującego sprzedaż produktu wymienionego w poz. 7 załącznika do ww. rozporządzenia na dostawę tego produktu i usługę restauracyjną i zastosowania dla tych czynności różnych stawek należało uznać za nieprawidłowe

2015.07.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-446/15/AP
     ∟Zastosowanie stawki podatku dla usług cateringowych wraz z usługami dowozu posiłku na miejsce wskazane przez zamawiającego.

2015.07.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-340/15-4/AD
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.

2015.07.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/4511-1-601/15-3/IM
     ∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych na usługi gastronomiczne, w tym koszty obiadów, kolacji oraz wydatków na zakup posiłków oraz napojów bezalkoholowych i wydatków ponoszonych na zakup napojów alkoholowych oraz w zakresie opodatkowania przychodów z tytułu sprzedaży samochodu osobowego wykorzystywanego w działalności gospodarczej.

2015.07.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/4511-1-601/15-2/IM
     ∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych na usługi gastronomiczne, w tym koszty obiadów, kolacji oraz wydatków na zakup posiłków oraz napojów bezalkoholowych i wydatków ponoszonych na zakup napojów alkoholowych oraz w zakresie opodatkowania przychodów z tytułu sprzedaży samochodu osobowego wykorzystywanego w działalności gospodarczej.

2015.07.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/4510-1-166/15-2/KS
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wartości wydatków ponoszonych przez Spółkę w związku z zapewnieniem poczęstunku i posiłków w trakcie spotkań z kontrahentami oraz kwoty niepodlegającego odliczeniu podatku VAT naliczonego z tytułu zakupu usług gastronomicznych.

2015.07.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-505/15-2/AK
     ∟Klasyfikacja kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych na organizację spotkań biznesowych.

2015.07.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-3/4510-24/15/MO
     ∟Czy wydatki ponoszone w związku z zapraszaniem kontrahentów na spotkania (w restauracjach, biurze, na konferencjach), które odbywają się w celu załatwienia spraw służbowych i nie mają charakteru uroczystego, a jedynie służą zapewnieniu zwykłego poczęstunku, zwyczajowo przyjętego w takich okolicznościach/spotkaniach biznesowych stanowią koszty uzyskania przychodu Wnioskodawcy będącego wspólnikiem (komplementariuszem) spółki komandytowej? (pytanie oznaczone we wniosku nr 1)

2015.07.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-288/15-2/ISZ
     ∟w zakresie ustalenia czy opisane we wniosku świadczenie stanowi usługę restauracyjną oraz w zakresie zastosowania stawki podatku VAT dla opisanych we wniosku czynności

2015.07.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-414/15-2/AS
     ∟Podstawa opodatkowania dla poszczególnych stawek podatku VAT w przypadku świadczenia usług związanych z wyżywieniem, dotyczącym towarów wymienionych w poz. 7 załącznika do rozporządzenia wykonawczego.

2015.07.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/4510-416/15-2/JC
     ∟Czy słuszne jest zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów, o których mowa w art. 15 ust. 1 ustawy o podatku od osób prawnych: 1) wydatków poniesionych na catering (żywność, napoje, wodę) w związku z koniecznością organizacji planu zdjęciowego (najczęściej mających miejsce poza siedzibą Spółki) oraz wydatków związanych z zakupem lub budową dekoracji planu zdjęciowego? 2) wydatków poniesionych w związku z koniecznością zapraszania kontrahentów Spółki oraz kontrahentów klientów Spółki na spotkania biznesowe, kolacje, śniadania prasowe, które - w ocenie Spółki - nie stanowią kosztów reprezentacji, o których mowa w art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych, a mających miejsce: a) w siedzibie/biurze Spółki, b) poza siedzibą/w biurze Spółki (np. w restauracji, w siedzibie innej firmy, w wynajętym pomieszczeniu), c) w innym mieście, niż mieści się siedziba Spółki? 3) wydatków związanych z zakupem ubrań, obuwia oraz zakupu dodatków do ubrań - dla modeli i aktorów (w przypadku sesji zdjęciowych, reklam, filmów) oraz prezenterów telewizyjnych (realizacja dla X. relacji na żywo oraz materiałów reporterskich), jeżeli w Spółce obowiązuje regulamin przydzielania strojów służbowych i ich ewidencji, który precyzyjnie określa warunki używania takich ubrań?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj