Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne
usługi gastronomiczne 1434 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
2014.03.10 - Minister Finansów - DD9/033/34/SEW/2014/RWPD-3668
∟O ile poniesione koszty nie służą reprezentacji, to nie podlegają wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.
2014.03.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1185/13-5/AD
∟Jak, i z jaką stawką należy fakturować wykonaną usługę, jeśli zamówienie dotyczy poszczególnej usługi lub poszczególnych usług, a nie dotyczy kompleksowej usługi?
2014.03.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1185/13-4/AD
∟Jak, i z jaką stawką należy fakturować wykonaną usługę kompleksową?
2014.03.06 - Minister Finansów - DD9/033/31/SEW/2014/RWPD-3668
∟O ile poniesione koszty nie służą reprezentacji, to nie podlegają wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.
2014.03.06 - Minister Finansów - DD9/033/30/SEW/2014/RWPD-3668
∟O ile poniesione koszty nie służą reprezentacji, to nie podlegają wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.
2014.03.06 - Minister Finansów - DD9/033/29/SEW/2014/RWPD-3668
∟O ile poniesione koszty nie służą reprezentacji, to nie podlegają wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.
2014.03.06 - Minister Finansów - DD9/033/28/SEW/2014/RWPD-3668
∟O ile poniesione koszty nie służą reprezentacji, to nie podlegają wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.
2014.03.06 - Minister Finansów - DD9/033/27/SEW/2014/RWPD-3668
∟Stwierdzić należy, że o ile poniesione koszty nie służą reprezentacji, to nie podlegają wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.
2014.03.06 - Minister Finansów - DD9/033/26/SEW/2014/RWPD-3668
∟O ile poniesione koszty nie służą reprezentacji, to nie podlegają wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.
2014.03.05 - Minister Finansów - DD9/033/212/SEW/2014/RD-14834
∟Czy wydatki ponoszone w związku z organizacją spotkań z kontrahentem, w tym wydatki na podjęcie kontrahenta w restauracji, są kosztem uzyskania przychodu?
2014.03.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1302/13-2/IGo
∟Konsekwencje podatkowe dostawy produktu do spożycia na miejscu (w lokalu) wraz z wykonaniem czynności dodatkowych.
2014.03.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1161-13-4/AKr
∟Czy usługa organizacji szkolenia/konferencji/spotkania stanowi dla Wnioskodawcy jedno świadczenia złożone i czy z tytułu nabycia tej usługi Wnioskodawcy przysługuje prawo do pełnego odliczenia lub zwrotu podatku naliczonego?
2014.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1291/13-3/DG
∟W zakresie uznania za dostawę towarów sprzedaży soków w systemie Wysp oraz opodatkowania podatkiem VAT sprzedaży tych produktów wg stawki VAT w wysokości 5 %.
2014.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1291/13-2/DG
∟W zakresie uznania za dostawę towarów sprzedaży lodów i deserów lodowych w systemie Wyspy oraz opodatkowania podatkiem VAT sprzedaży tych produktów wg stawki VAT w wysokości 5 %
2014.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-889/10/14-S/JG
∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z organizacją spotkań biznesowych z kontrahentami poza siedzibą Spółki.
2014.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-889/10/14-S-1/JG
∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z organizacją spotkań biznesowych z kontrahentami poza siedzibą Spółki.
2014.02.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1104/13-3/KT
∟świadcząc w ramach prowadzonej działalności usługi gastronomiczne, w ramach których dokonywana jest sprzedaż towarów, należy stosować dwie stawki podatku VAT: 8% i 23% - tj. preferencyjną stawkę 8% dla usług związanych z wyżywieniem oraz 23% dla sprzedaży usługi, w ramach której następuje dostawa towarów wymienionych w poz. 7 załącznika rozporządzenia
2014.02.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1104/13-2/KT
∟świadcząc w ramach prowadzonej działalności usługi gastronomiczne, w ramach których dokonywana jest sprzedaż towarów, należy stosować dwie stawki podatku VAT: 8% i 23% - tj. preferencyjną stawkę 8% dla usług związanych z wyżywieniem oraz 23% dla sprzedaży usługi, w ramach której następuje dostawa towarów wymienionych w poz. 7 załącznika nr 1 rozporządzenia
2014.02.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-574/13-4/JG
∟Czy wydatki poniesione na zakup usługi cateringowej (poczęstunek dla uczestników spotkania) stanowią koszt uzyskania przychodów dla podatnika?
2014.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-990/13-3/KS
∟Dotyczy możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych przez Spółkę w ramach usług marketingowych świadczonych na rzecz Zleceniodawcy
2014.02.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1078/13/WN
∟opodatkowanie dobrowolnych napiwków otrzymanych przez pracowników oraz ujmowania kwoty napiwków na paragonach fiskalnych i wystawianych do nich fakturach
2014.02.19 - Minister Finansów - DD9/033/157/SEW/2014/RWPD-17033
∟Czy wydatki ponoszone podczas spotkań biznesowych z kontrahentami w restauracji na gastronomię stanowią koszty uzyskania przychodów na podstawie ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych?
2014.02.19 - Minister Finansów - DD9/033/155/SEW/2014/RWPD-17033
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na zakup poczęstunku dla kontrahentów organizowanych w restauracji
2014.02.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB3/423-939/13-2/MC
∟Czy Spółka postępuje prawidłowo zaliczając do kosztów uzyskania przychodów wydatki związane z zakupem usług cateringowych i gastronomicznych dla ekipy na planie, opisane w punkcie A i B stanu faktycznego? Czy Spółka postępuje prawidłowo zaliczając do kosztów uzyskania przychodów wydatki na usługi gastronomiczne w trakcie spotkań z kontrahentem opisane w punkcie C stanu faktycznego? Czy Spółka ma prawo do odliczenia podatku naliczonego od zakupionych usług cateringowych i gotowych posiłków, opisanych w punkcie A stanu faktycznego, jeśli związane są one z czynnościami opodatkowanymi.
2014.02.17 - Minister Finansów - DD10/033/27/ZDA/14/RWPD-8081
∟z zakresu podatku dochodowego od osób prawnych dotyczące możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na usługi gastronomiczne ponoszonych w trakcie spotkań z kontrahentami
2014.02.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-626/09/14-7/S/JC
∟Czy stanowią koszty uzyskania przychodów wydatki ponoszone w związku z zapraszaniem kontrahentów na spotkania w restauracjach itp., o ile spotkania takie służą załatwianiu spraw służbowych i nie mają charakteru uroczystego, wytwornego czy okazałego, lecz polegają na zapewnieniu jedynie standardowego poczęstunku, zwyczajowo przyjętego w takich okolicznościach?
2014.02.13 - Minister Finansów - DD9/033/154/SEW/2014/RWPD-17033
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów prowadzonej działalności gospodarczej wydatków poniesionych na zakup usług gastronomicznych oraz artykułów spożywczych (napojów) podczas spotkań biznesowych odbywających się w lokalach gastronomicznych
2014.02.13 - Minister Finansów - DD9/033/153/SEW/2014/RWPD-17033
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na zakup poczęstunku dla kontrahentów organizowanych w restauracji
2014.02.13 - Minister Finansów - DD9/033/152/SEW/2014/RWPD-17033
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na zakup poczęstunku dla kontrahentów organizowanych w restauracji
2014.02.13 - Minister Finansów - DD9/033/151a/SEW/2014/RWPD-17033
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na zakup poczęstunku dla kontrahentów organizowanych w restauracji
9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.