Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne
usługi gastronomiczne 1434 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
2013.05.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-187/13-2/AS
∟opodatkowanie sprzedaży oferowanych posiłków
2013.05.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-149/13/RSz
∟uznanie za dostawę towarów sprzedaży gotowych do spożycia posiłków oraz zastosowania właściwej stawki podatku VAT przy ich sprzedaży
2013.05.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-183/13-2/KS
∟zakres możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych przez Spółkę na zakup: artykułów spożywczych, usług gastronomicznych oraz cateringowych, usług związanych z organizacją spotkań okolicznościowych, usług i towarów stanowiących koszty wyjazdów służbowych, szkoleń nabywanych dla pracowników Spółki.
2013.05.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-177/13-4/MR
∟Czy w świetle przedstawionego stanu faktycznego od dnia 1 stycznia 2011 r. sprzedaż posiłków w obu punktach wniosku stanowi dostawę towarów w rozumieniu art. 7 ust. 1 ustawy o podatku od towarów i usług, a nie świadczenie usług w rozumieniu art. 8 ust. l ustawy o podatku od towarów i usług, a tym samym właściwa jest 5% stawka podatku VAT?
2013.05.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-132/13/BW
∟Stawka podatku VAT dla dostawy pierników nadziewanych oblewanych, pierników nadziewanych w glazurze, ciastek kruchych
2013.05.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-431/13/JS
∟Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów, koszty zakwaterowania i wyżywienia serwowanego w czasie organizowanego szkolenia dla pracowników?
2013.05.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-176/13/JS
∟Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów, koszty zakwaterowania i wyżywienia serwowanego w czasie organizowanego szkolenia dla kontrahentów i potencjalnych kontrahentów?
2013.05.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-62/13-2/JG
∟Czy wydatki, jakie ponosi Spółka w związku z organizacją konferencji, szkoleń i warsztatów tematycznych oraz spotkaniami biznesowymi stanowią dla Spółki koszty uzyskania przychodów w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2013.04.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-89/13-3/KB
∟Czy Wnioskodawca jest uprawniony do odliczenia podatku VAT naliczonego od faktur otrzymanych od firm zewnętrznych zajmujących się profesjonalną organizacją imprez?
2013.04.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-307/13-2/MKw
∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego od nabywanych usług cateringowych.
2013.04.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-144/13-3/JB
∟określenie stawki ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych właściwej do opodatkowania przychodów uzyskanych ze świadczenia usług cateringowych
2013.04.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-157/13-2/ISZ
∟W zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego od nabywanych usług cateringowych
2013.04.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-234/13-5/AW
∟sprzedaż soków owocowych– dostawa towarów czy świadczenie usług – stawka VAT
2013.04.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-234/13-4/AW
∟sprzedaż soków owocowych– dostawa towarów czy świadczenie usług – stawka VAT
2013.04.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-234/13-3/AW
∟sprzedaż lodów i deserów lodowych – dostawa towarów czy świadczenie usług – stawka VAT
2013.04.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-234/13-2/AW
∟sprzedaż lodów i deserów lodowych – dostawa towarów czy świadczenie usług – stawka VAT
2013.03.27 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie
- IPPP1/443-139/13-2/IGo
∟Wnioskodawca może dokonywać sprzedaży usługi kompleksowej pokój ze śniadaniem wliczonym w cenę pokoju i opodatkować całą usługę stawką podatku VAT w wysokości 8%.
2013.03.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-141/13-7/AW
∟sprzedaż soków owocowych– dostawa towarów czy świadczenie usług – stawka VAT
2013.03.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-141/13-6/AW
∟sprzedaż soków owocowych– dostawa towarów czy świadczenie usług – stawka VAT
2013.03.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-141/13-5/AW
∟sprzedaż lodów i deserów lodowych – dostawa towarów czy świadczenie usług – stawka VAT
2013.03.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-141/13-4/AW
∟sprzedaż lodów i deserów lodowych – dostawa towarów czy świadczenie usług – stawka VAT
2013.03.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-140/13-7/AW
∟sprzedaż soków owocowych – dostawa towarów czy świadczenie usług – stawka VAT
2013.03.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-140/13-6/AW
∟sprzedaż soków owocowych – dostawa towarów czy świadczenie usług – stawka VAT
2013.03.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-140/13-5/AW
∟sprzedaż lodów i deserów lodowych – dostawa towarów czy świadczenie usług – stawka VAT
2013.03.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-140/13-4/AW
∟sprzedaż lodów i deserów lodowych – dostawa towarów czy świadczenie usług – stawka VAT
2013.03.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-13/13-4/KS
∟1.Czy w stanie faktycznym nr 1 Spółka może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatki na zakup kompleksowej usługi organizacji szkolenia w pełnej wysokości?2.Czy w stanie faktycznym nr 2 Spółka może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów zarówno wydatki na zakup usługi organizacji szkolenia jak i wydatki związane z nabyciem usług gastronomicznych i przygotowaniem uroczystej kolacji dla uczestników?
2013.03.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1153/12-2/HW
∟Czy w przedstawionym wyżej stanie faktycznym Spółce przysługuje i będzie przysługiwać prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego z tytułu nabycia kompleksowej usługi, niezależnie od tego, jakie elementy i usługi składają się na przedmiotową usługę kompleksową?
2013.03.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1356/12/EJ
∟pełne odliczenie podatku naliczonego oraz korekta deklaracji za lata, w których nie dokonywano pełnego odliczenia
2013.03.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie
- IPPB1/415-1541/12-2/JB
∟Zakres możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na usługi gastronomiczne oraz wydatków poniesionych na zakup stroju służbowego.
2013.03.01 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach
- IBPP1/443-1195/12/MS
∟prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego z tytułu zakupu na potrzeby uczestników organizowanych przez Wnioskodawcę imprez usług gastronomicznych i noclegowych oraz artykułów spożywczych.
13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.