Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne
usługi gastronomiczne 1434 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
2012.08.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-501/12/AK
∟Czy wydatki związane z zakupem art. spożywczych przekazane na poczęstunek dla kontrahentów Spółki oraz uczestników szkoleń będą stanowiły koszt uzyskania przychodów?
2012.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-430/12-4/MR
∟Czy Spółka ma prawo do odliczenia podatku VAT z tytułu otrzymanych od punktu gastronomicznego faktur?
2012.08.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-547/12-3/AKr
∟Czy Wnioskodawca ma prawo odliczyć cały podatek VAT z faktury dokumentującej nabycie opisanej w stanie faktycznym usługi organizacji konferencji?
2012.08.01 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-566/12-2/JK
∟Czy spółka ma prawo do odliczenia podatku naliczonego z tytułu zakupów spożywczych, cateringu, kolacji z noclegiem i poczęstunku w restauracji?
2012.07.30 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi
- IPTPB3/423-142/12-4/IR
∟Czy wydatki związane z organizacją Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy (WZA) są kosztami uzyskania przychodów w rozumieniu art. 15 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych (t. j. Dz. U. z 2011 r. Nr 74, poz. 397 ze zm.)?
2012.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-619/12/DM
∟usługa w zakresie organizacji imprezy okolicznościowej - wesela podlega opodatkowaniu 8% stawką podatku z wyłączeniem sprzedaży napojów i alkoholu, która podlega stawce 22%
2012.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-139/12-4/GG
∟Czy wydatki związane z dowozem towarów, wynajęciem sali ekspozycyjnej, usługami noclegowymi i usługami gastronomicznymi na spotkaniu z klientami stanowią koszt uzyskania przychodu dla Spółki ?
2012.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-453/12/RS
∟Stawka podatku obowiązująca dla czynności obciążania członków konsorcjum kosztami ubezpieczeń, gwarancji bankowych, opłat administracyjnych, usług prawnych, noclegowych i gastronomicznych.
2012.07.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-389/12/AP
∟Czy wydatek poniesiony na zakup napojów alkoholowych podawanych przez organizatora w czasie kolacji będącej elementem programowym konferencji branżowej może stanowić u wspólnika spółki (Wnioskodawcy) koszt uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych?
2012.07.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-307/12-4/JC
∟Czy wydatki ponoszone przez Spółkę należy zakwalifikować jako koszt podatkowy w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych:(i) w przypadku poczęstunku kontrahentów w siedzibie (innym miejscu prowadzenia działalności);(ii) w przypadku poczęstunku kontrahentów w restauracjach (nabycia usług gastronomicznych);(iii) w przypadku poczęstunku pracowników w miejscu pracy;(iv) w przypadku poczęstunku pracowników w restauracjach (zakup usług gastronomicznych).
2012.07.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-468/12-3/AW
∟odliczenie podatku VAT od nabywanych usług cateringowych oraz usług gastronomicznych
2012.06.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-398/12/TS
∟Opodatkowania wykonywanych czynności.
2012.06.26 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie
- IPPP1/443-375/12-2/MP
∟Spółka jako nabywca usługi, może zakwalifikować nabywaną usługę jako usługę kompleksową organizacji spotkania integracyjnego, związaną z prowadzoną działalnością opodatkowaną - a w konsekwencji — przysługuje jej prawo do odliczenia całości podatku VAT wskazanego na fakturze otrzymanej od organizatora spotkania.
2012.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-557/12-2/AK
∟Pytanie dotyczy prawidłowości stosowania obniżonej preferencyjnej stawki VAT na usługi polegające na przygotowaniu i podaniu klientom do konsumpcji w lokalu gastronomicznym lub na wynos pitnej gorącej czekolady lub innych napojów czekoladowych z dodatkami. Wymienione usługi wykazane w grupie PKWiU ex 56, korzystają z obniżonej preferencyjnej stawki VAT i od l stycznia 2010 r. w stosunku do nich wynosi 8%?
2012.06.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-340a/12/TS
∟Stawka podatku przy sprzedaży "na wynos" produktów oferowanych w lodziarni
2012.06.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITTP1/443-348/12/TS
∟Stawka podatku obowiązująca przy sprzedaży lodów i deserów lodowych
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi
- IPTPP1/443-224/12-3/MS
∟Wnioskodawca będzie miał prawo do odliczenia podatku VAT zawartego w fakturze dokumentującej nabycie usługi organizacji konferencji, w sytuacji, gdy w fakturze nie są wyodrębnione poszczególne elementy składające się na usługę w zakresie, w jakim nabywane usługi są wykorzystywane do wykonywania czynności opodatkowanych.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi
- IPTPP1/443-224/12-2/MS
∟Wnioskodawca ma prawo do odliczenia podatku VAT zawartego w fakturze dokumentującej nabycie usługi organizacji konferencji, w sytuacji, gdy w fakturze nie są wyodrębnione poszczególne elementy składające się na usługę w zakresie, w jakim nabywane usługi są wykorzystywane do wykonywania czynności opodatkowanych.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-7/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-6/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-5/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-4/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-3/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-2/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.05.28 - Minister Finansów - DD6-033/117/SOH/PK-1450/09
∟zaliczanie do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na organizację w siedzibie Spółki okazjonalnych spotkań z kontrahentami w celu omówienia różnego rodzaju spraw biznesowych oraz na posiłki podczas spotkań z kontrahentami w restauracjach
2012.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-237/12-3/SJ
∟1. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji oraz Klasyfikacji statystycznych, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego (tj. frytek i ziemniaczków), będzie opodatkowana stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a w związku z poz. 19 załącznika nr 10 ustawy o VAT?2. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów podobnych do tych wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, klasyfikowanych przez Spółkę do gru...
2012.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-237/12-2/SJ
∟1. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji oraz Klasyfikacji statystycznych, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego (tj. frytek i ziemniaczków), będzie opodatkowana stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a w związku z poz. 19 załącznika nr 10 ustawy o VAT?2. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów podobnych do tych wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, klasyfikowanych przez Spółkę do gru...
2012.05.22 - Minister Finansów - DD6-033-152/SOH/09/PK-1684/09
∟zaliczanie do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na zakup ciastek, czekoladek i innych słodyczy, kanapek, kawy, herbaty, cukru, śmietanki, soków i wody mineralnej na potrzeby spotkań z klientami, oraz na posiłki dla kontrahentów w lokalach gastronomicznych lub catering w miejscu spotkania podczas rozmów z kontrahentami
2012.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-488/12/AL
∟Prawo do odliczenia podatku VAT:- w związku z zakupem artykułów spożywczych oraz usług cateringowych nabytych w celu realizacji szkoleń na zlecenie podmiotów i w formie szkoleń - w sytuacji nazwania na fakturze VAT usługi cateringowej usługą gastronomiczną, - od zakupionych artykułów spożywczych oraz usług cateringowych przeznaczonych do zużycia podczas szkoleń wewnętrznych w stosunku do pracowników świadczących usługi opodatkowane w całości, natomiast w proporcji w stosunku do pracowników świadczących usługi zarówno opodatkowane jak i zwolnione.
2012.05.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-236/12-2/RS
∟1. Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wskazane powyżej wydatki m. in. na usługi gastronomiczne, cateringowe oraz zakup produktów spożywczych i gadżetów reklamowych, poniesione w celu świadczenia usług marketingowych i badań klinicznych na rzecz Zleceniodawcy? 2. Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wskazane powyżej wydatki m.in. na usługi gastronomiczne, cateringowe oraz zakup produktów spożywczych i gadżetów reklamowych, które zostaną przez Spółkę poniesione w przyszłości w celu świadczenia usług marketingowych i badań klinicznych na rzecz Zleceniodawcy?
16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.