Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne

 

usługi gastronomiczne 1434 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

2012.08.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-501/12/AK
     ∟Czy wydatki związane z zakupem art. spożywczych przekazane na poczęstunek dla kontrahentów Spółki oraz uczestników szkoleń będą stanowiły koszt uzyskania przychodów?

2012.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-430/12-4/MR
     ∟Czy Spółka ma prawo do odliczenia podatku VAT z tytułu otrzymanych od punktu gastronomicznego faktur?

2012.08.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-547/12-3/AKr
     ∟Czy Wnioskodawca ma prawo odliczyć cały podatek VAT z faktury dokumentującej nabycie opisanej w stanie faktycznym usługi organizacji konferencji?

2012.08.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-566/12-2/JK
     ∟Czy spółka ma prawo do odliczenia podatku naliczonego z tytułu zakupów spożywczych, cateringu, kolacji z noclegiem i poczęstunku w restauracji?

2012.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-142/12-4/IR
     ∟Czy wydatki związane z organizacją Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy (WZA) są kosztami uzyskania przychodów w rozumieniu art. 15 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych (t. j. Dz. U. z 2011 r. Nr 74, poz. 397 ze zm.)?

2012.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-619/12/DM
     ∟usługa w zakresie organizacji imprezy okolicznościowej - wesela podlega opodatkowaniu 8% stawką podatku z wyłączeniem sprzedaży napojów i alkoholu, która podlega stawce 22%

2012.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-139/12-4/GG
     ∟Czy wydatki związane z dowozem towarów, wynajęciem sali ekspozycyjnej, usługami noclegowymi i usługami gastronomicznymi na spotkaniu z klientami stanowią koszt uzyskania przychodu dla Spółki ?

2012.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP2/443-453/12/RS
     ∟Stawka podatku obowiązująca dla czynności obciążania członków konsorcjum kosztami ubezpieczeń, gwarancji bankowych, opłat administracyjnych, usług prawnych, noclegowych i gastronomicznych.

2012.07.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-389/12/AP
     ∟Czy wydatek poniesiony na zakup napojów alkoholowych podawanych przez organizatora w czasie kolacji będącej elementem programowym konferencji branżowej może stanowić u wspólnika spółki (Wnioskodawcy) koszt uzyskania przychodu w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych?

2012.07.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-307/12-4/JC
     ∟Czy wydatki ponoszone przez Spółkę należy zakwalifikować jako koszt podatkowy w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych:(i) w przypadku poczęstunku kontrahentów w siedzibie (innym miejscu prowadzenia działalności);(ii) w przypadku poczęstunku kontrahentów w restauracjach (nabycia usług gastronomicznych);(iii) w przypadku poczęstunku pracowników w miejscu pracy;(iv) w przypadku poczęstunku pracowników w restauracjach (zakup usług gastronomicznych).

2012.07.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-468/12-3/AW
     ∟odliczenie podatku VAT od nabywanych usług cateringowych oraz usług gastronomicznych

2012.06.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-398/12/TS
     ∟Opodatkowania wykonywanych czynności.

2012.06.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-375/12-2/MP
     ∟Spółka jako nabywca usługi, może zakwalifikować nabywaną usługę jako usługę kompleksową organizacji spotkania integracyjnego, związaną z prowadzoną działalnością opodatkowaną - a w konsekwencji — przysługuje jej prawo do odliczenia całości podatku VAT wskazanego na fakturze otrzymanej od organizatora spotkania.

2012.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-557/12-2/AK
     ∟Pytanie dotyczy prawidłowości stosowania obniżonej preferencyjnej stawki VAT na usługi polegające na przygotowaniu i podaniu klientom do konsumpcji w lokalu gastronomicznym lub na wynos pitnej gorącej czekolady lub innych napojów czekoladowych z dodatkami. Wymienione usługi wykazane w grupie PKWiU ex 56, korzystają z obniżonej preferencyjnej stawki VAT i od l stycznia 2010 r. w stosunku do nich wynosi 8%?

2012.06.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-340a/12/TS
     ∟Stawka podatku przy sprzedaży "na wynos" produktów oferowanych w lodziarni

2012.06.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITTP1/443-348/12/TS
     ∟Stawka podatku obowiązująca przy sprzedaży lodów i deserów lodowych

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-224/12-3/MS
     ∟Wnioskodawca będzie miał prawo do odliczenia podatku VAT zawartego w fakturze dokumentującej nabycie usługi organizacji konferencji, w sytuacji, gdy w fakturze nie są wyodrębnione poszczególne elementy składające się na usługę w zakresie, w jakim nabywane usługi są wykorzystywane do wykonywania czynności opodatkowanych.

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-224/12-2/MS
     ∟Wnioskodawca ma prawo do odliczenia podatku VAT zawartego w fakturze dokumentującej nabycie usługi organizacji konferencji, w sytuacji, gdy w fakturze nie są wyodrębnione poszczególne elementy składające się na usługę w zakresie, w jakim nabywane usługi są wykorzystywane do wykonywania czynności opodatkowanych.

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-7/AKr
     ∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-6/AKr
     ∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-5/AKr
     ∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-4/AKr
     ∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-3/AKr
     ∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.

2012.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-253/12-2/AKr
     ∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.

2012.05.28 - Minister Finansów - DD6-033/117/SOH/PK-1450/09
     ∟zaliczanie do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na organizację w siedzibie Spółki okazjonalnych spotkań z kontrahentami w celu omówienia różnego rodzaju spraw biznesowych oraz na posiłki podczas spotkań z kontrahentami w restauracjach

2012.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-237/12-3/SJ
     ∟1. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji oraz Klasyfikacji statystycznych, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego (tj. frytek i ziemniaczków), będzie opodatkowana stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a w związku z poz. 19 załącznika nr 10 ustawy o VAT?2. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów podobnych do tych wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, klasyfikowanych przez Spółkę do gru...

2012.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-237/12-2/SJ
     ∟1. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji oraz Klasyfikacji statystycznych, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego (tj. frytek i ziemniaczków), będzie opodatkowana stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a w związku z poz. 19 załącznika nr 10 ustawy o VAT?2. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów podobnych do tych wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, klasyfikowanych przez Spółkę do gru...

2012.05.22 - Minister Finansów - DD6-033-152/SOH/09/PK-1684/09
     ∟zaliczanie do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na zakup ciastek, czekoladek i innych słodyczy, kanapek, kawy, herbaty, cukru, śmietanki, soków i wody mineralnej na potrzeby spotkań z klientami, oraz na posiłki dla kontrahentów w lokalach gastronomicznych lub catering w miejscu spotkania podczas rozmów z kontrahentami

2012.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-488/12/AL
     ∟Prawo do odliczenia podatku VAT:- w związku z zakupem artykułów spożywczych oraz usług cateringowych nabytych w celu realizacji szkoleń na zlecenie podmiotów i w formie szkoleń - w sytuacji nazwania na fakturze VAT usługi cateringowej usługą gastronomiczną, - od zakupionych artykułów spożywczych oraz usług cateringowych przeznaczonych do zużycia podczas szkoleń wewnętrznych w stosunku do pracowników świadczących usługi opodatkowane w całości, natomiast w proporcji w stosunku do pracowników świadczących usługi zarówno opodatkowane jak i zwolnione.

2012.05.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-236/12-2/RS
     ∟1. Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wskazane powyżej wydatki m. in. na usługi gastronomiczne, cateringowe oraz zakup produktów spożywczych i gadżetów reklamowych, poniesione w celu świadczenia usług marketingowych i badań klinicznych na rzecz Zleceniodawcy? 2. Czy Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wskazane powyżej wydatki m.in. na usługi gastronomiczne, cateringowe oraz zakup produktów spożywczych i gadżetów reklamowych, które zostaną przez Spółkę poniesione w przyszłości w celu świadczenia usług marketingowych i badań klinicznych na rzecz Zleceniodawcy?

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj