Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne
usługi gastronomiczne 1434 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
2013.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB3/423-799/13-2/PK1
∟CIT - w zakresie rozpoznania przychodu podatkowego z tytułu korekty VAT należnego, wynikającej ze stosowania nieprawidłowej stawki podatkowej
2013.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB3/423-798/13-2/PK1
∟CIT - w zakresie rozpoznania przychodu podatkowego z tytułu korekty VAT należnego, wynikającej ze stosowania nieprawidłowej stawki podatkowej
2013.12.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-936/13-2/JK
∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego.
2013.12.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-934/13-2/AKr
∟Stawka podatku dla sprzedawanych napoi.
2013.12.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-840/13/LSz
∟Prawo do odliczenia podatku VAT od nabywanych przez Spółkę usług cateringowych.
2013.12.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1034/13-4/MP
∟usługi polegające na obsłudze gastronomicznej imprez okolicznościowych będą korzystały z obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 8% VAT .
2013.12.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-852/13/MS
∟Zastosowanie prawidłowej stawki podatku VAT dotyczącej usług gastronomicznych i cateringowych.
2013.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-879/13-2/LK
∟opodatkowanie przekazania vouchera uprawniającego do skorzystania z usług gastronomicznych
2013.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-878/13-2/JK
∟Opodatkowania przekazania vouchera uprawniającego do skorzystania z usług gastronomicznych
2013.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-416/13-2/JG
∟Czy w powyżej opisanym stanie faktycznym, prawidłowa jest kwalifikacja wydatków Wnioskodawcy poniesionych na zakupione usługi cateringowe oraz usługi gastronomiczne, do kategorii kosztów uzyskania przychodów w rozumieniu art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych?
2013.12.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-822/13-2/JK
∟stawka dla usług noclegowych i gastronomicznych świadczonych na rzecz przewoźników lotniczych
2013.12.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-866/13-2/AKr
∟Czy Wnioskodawca rozliczając faktury dokumentujące zakupy usług noclegowych i gastronomicznych, stanowiących bezpośredni element składowy świadczonych usług związanych z zakwaterowaniem, ma prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego?
2013.11.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-847/09/13-7/S/JC
∟Czy w wyżej opisanym stanie faktycznym wydatki związane z organizacją spotkań (wydatki na zwyczajowy poczęstunek/obiad/napoje) mogą być zaliczane do kosztów uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych (t.j. Dz. U. z 2000 r. nr 54, poz. 654 z późn. zm.)?
2013.11.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/4240-86/13/AK
∟Czy słuszne jest zaliczenie do kosztów uzyskania przychodów, o których mowa w art. 15 ust. 1 ustawy o podatku od osób prawnych, wydatków poniesionych w związku z koniecznością zapraszania kontrahentów Spółki oraz kontrahentów klientów Spółki (w przypadku usług PR) na spotkania biznesowe, kolacje, śniadania prasowe, które - w ocenie Wnioskodawcy – nie stanowią kosztów reprezentacji, o których mowa w art. 16 ust. 1 pkt 28 updop, a mających miejsce:- w siedzibie/biurze Spółki,- poza siedzibą/w biurze Spółki (w mieście X, np. w restauracji),- w innym mieście, niż mieści się siedziba Spółki?(pytanie oznaczone we wniosku Nr 2)
2013.11.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB3/423-787/13-2/MC
∟Czy podatek VAT naliczony z tytułu nabycia przez Spółkę usług noclegowych i gastronomicznych stanowi koszt uzyskania przychodu Spółki, podczas gdy sam koszt nabycia usług noclegowych gastronomicznych (w wartości netto, bez podatku VAT) jako koszt reprezentacji nie stanowi kosztu uzyskania przychodu?
2013.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-974/13-2/MP
∟Świadczenie Wnioskodawcy obejmujące dostawę produktu do spożycia na miejscu (w lokalu) wraz z wykonaniem czynności dodatkowych stanowi świadczenie złożone podlegające opodatkowaniu VAT - usługę restauracyjną opodatkowaną obniżoną stawką VAT, z wyłączeniem określonym w rozporządzeniu.
2013.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-777/13/MS
∟prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego z faktur dokumentujących nabycie śniadań dla gości hotelowych
2013.11.25 - Minister Finansów - DD6/033/127/SOH/2013/RD-120521
∟Możliwość zaliczania do kosztów uzyskania przychodów ponoszonych przez podatników wydatków na usługi gastronomiczne, zakup żywności oraz napojów podawanych podczas spotkań z kontrahentami, inwestorami, wykonawcami, etc., w świetle brzmienia art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych oraz art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.
2013.11.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-696/13/DK
∟sprzedaż paluszków i innych przekąsek jest sprzedażą towarów w stanie przetworzonym, w ramach usługi gastronomicznej związanej z wyżywieniem.
2013.10.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-863/13-2/MT
∟Czy koszty poniesione przez spółkę, w której Wnioskodawca jest wspólnikiem, związane z wyjazdem szkoleniowym, w którym będą uczestniczyć pracownicy spółki i jej kontrahenci - stanowią koszty uzyskania przychodu, na gruncie podatku dochodowego od osób fizycznych, płaconego przez wspólnika?
2013.10.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-868/13-2/MM
∟brak potraktowania wykonywanych usług szkoleniowych i usług lokalowo-gastronomicznych jako kompleksowych z zastosowaniem jednolitej stawki podatkowej
2013.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-8/10/13-7/S/JC
∟1. Czy wydatki ponoszone w związku ze spotkaniami z kontrahentami w siedzibie Spółki (biurze oraz kantynie), na napoje, słodycze, drobny poczęstunek i posiłki, stanowią dla Spółki koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawych z dnia 15 lutego 1992 r. (dalej: ustawa o CIT)?2. Czy wydatki ponoszone przez Spółkę na zakup posiłków w restauracji, w związku ze spotkaniem biznesowym z kontrahentem, stanowią dla Spółki koszty uzyskania przychodów w rozumieniu ustawy o CIT?
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-6/MR
∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania oraz określenia stawki podatku przy sprzedaży posiłków i napojów w punktach gastronomicznych „A”.
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-5/MR
∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania oraz określenia stawki podatku przy sprzedaży posiłków i napojów w punktach gastronomicznych typu „wózek z lodami”.
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-4/MR
∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania oraz określenia stawki podatku przy sprzedaży posiłków i napojów w punktach gastronomicznych znajdujących się w galeriach handlowych, dysponujących własną salą dla gości.
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-344/13-2/PR
∟Czy wydatki na zakup usług gastronomicznych (obiady, lunche, kolacje, napoje) ponoszone przez Wnioskodawcę na spotkaniach odbywanych z kontrahentami w restauracjach w celach biznesowych stanowią koszty uzyskania przychodu?
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-977/13/EJ
∟pełne odliczenie podatku naliczonego oraz brak prawa do odliczenia podatku naliczonego przy zakupie usług gastronomicznych i noclegowych, braku obowiązku naliczania podatku należnego wynikającego z art. 8 ust. 2 ustawy o VAT.
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-951/13/MS
∟W związku z powyższym zadano pytanie czy wydatki ponoszone na obiad (kolację, lunch) z kontrahentami ponoszone na spotkaniu odbywanym w celach biznesowych, a nie w celu okazania przepychu (wytworności itp.) stanowią koszty uzyskania przychodu przy ustalaniu podstawy opodatkowania podatkiem dochodowym od osób prawnych?Czy wydatki na drobny poczęstunek oraz napoje (kawa, herbata) dla kontrahentów w siedzibie firmy są kosztami uzyskania przychodu przy ustalaniu podstawy opodatkowania podatkiem dochodowym od osób prawnych?
2013.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-695/13/BS
∟Czy Spółka postępuje prawidłowo opodatkowując sprzedaż „na miejscu” stawką VAT 8% - jako usługę gastronomiczną, a sprzedaż „na wynos” - stawką 5% VAT?
2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-687/13-2/EN
∟Stawka podatku.
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.