Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne
usługi gastronomiczne 1434 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
2014.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1223/14/MS
∟Ustalenie że opisane we wniosku czynności stanowią świadczenie usług restauracyjnych, ustalenie podstawy opodatkowania oraz zastosowanie stawki podatku VAT.
2014.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1206/14/MS
∟Ustalenie stawki podatku oraz podstawy opodatkowania.
2014.12.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-760/14-5/PRP
∟uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych, zastosowanie stawki podatku VAT dla ww. świadczenia, określenie podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego.
2014.12.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-760/14-4/PRP
∟uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych, zastosowanie stawki podatku VAT dla ww. świadczenia, określenie podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego.
2014.12.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1016/14-2/ISZ
∟w zakresie stosowania stawki VAT 0% dla usług świadczonych na rzecz Klientów, będących przewoźnikami wykonującymi głównie przewozy w transporcie międzynarodowym
2014.12.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1041/14-4/EN
∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.
2014.12.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1040/14-4/MN
∟Podatek od towarów i usług w zakresie uznania sprzedaży produktów gastronomicznych w lokalu Wnioskodawcy za usługę restauracyjną, zastosowania właściwej stawki podatkowej oraz określenia właściwej podstawy opodatkowania.
2014.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1120/14/MS
∟Stawka podatku przy sprzedaży gotowych posiłków.
2014.12.19 - Minister Finansów - PT8/033/99/609/TKE/14/RD-118768
∟Minister Finansów stwierdza, że w analizowanych stanach faktycznych Wnioskodawca świadczy na rzecz swoich klientów kompleksową (złożoną) usługę związaną z wyżywieniem opodatkowaną jednolitą stawką podatku VAT (8% lub 23 % - jeżeli w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika nr 1 do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów) dla której podstawę opodatkowania ustala się w oparciu o cenę sprzedaży usługi pomniejszonej o wartość należnego podatku VAT (8% lub 23 % - gdy w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika nr 1 do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów).
2014.12.19 - Minister Finansów - PT8/033/96/606/PBD/14/RD-118709
∟Minister Finansów stwierdza, że w analizowanych stanach faktycznych Wnioskodawca świadczy na rzecz swoich klientów kompleksową (złożoną) usługę związaną z wyżywieniem opodatkowaną jednolitą stawką podatku VAT (8% lub 23 % - jeżeli w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika nr 1 do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów) dla której podstawę opodatkowania ustala się w oparciu o cenę sprzedaży usługi pomniejszonej o wartość należnego podatku VAT 8% albo 23 % - gdy w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika nr 1 do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów).
2014.12.19 - Minister Finansów - PT8/033/60/401/WCH/14/RD118732
∟uznanie sprzedaży produktu na miejscu jako świadczenie złożone, uznanie czynności za usługę restauracyjną, zastosowanie właściwej stawki podatkowej oraz określenie właściwej podstawy opodatkowania
2014.12.19 - Minister Finansów - PT8/033/59/400/WCH/14/RD118717
∟Minister Finansów stwierdza, że w analizowanych stanach faktycznych i zdarzeniach przyszłych Wnioskodawca świadczy na rzecz swoich klientów kompleksową (złożoną) usługę związaną z wyżywieniem opodatkowaną jednolitą stawką podatku VAT (8% lub 23 % - jeżeli w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika nr 1 do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów).
2014.12.19 - Minister Finansów - PT8/033/58/399/SBA/14/RD-118701
∟Minister Finansów stwierdza, że w analizowanych zdarzeniach przyszłych Wnioskodawca świadczy na rzecz swoich klientów kompleksową (złożoną) usługę związaną z wyżywieniem opodatkowaną jednolitą stawką podatku VAT (8% lub 23 % - jeżeli w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika nr 1 do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów) dla której podstawę opodatkowania ustala się w oparciu o cenę sprzedaży usługi pomniejszonej o wartość należnego podatku VAT (8% lub 23 % - gdy w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika nr 1 do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów).
2014.12.19 - Minister Finansów - PT8/033/57/391/SBA/14/RD-119005
∟Minister Finansów stwierdza, że w analizowanych zdarzeniach przyszłych Wnioskodawca świadczy na rzecz swoich klientów kompleksową (złożoną) usługę restauracyjną opodatkowaną jednolitą stawką podatku VAT (8% lub 23 % - jeżeli w wyniku realizacji świadczenia usługi restauracyjnej dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika nr 1 do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów) dla której podstawę opodatkowania ustala się w oparciu o cenę sprzedaży usługi pomniejszonej o wartość należnego podatku VAT (8% lub 23 % - gdy w wyniku realizacji świadczenia usługi restauracyjnej dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika nr 1 do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów).
2014.12.19 - Minister Finansów - PT8/033/100/610/TKE/14/RD-118750
∟Minister Finansów stwierdza, że w analizowanych stanach faktycznych i zdarzeniach przyszłych Wnioskodawca świadczy na rzecz swoich klientów kompleksową (złożoną) usługę związaną z wyżywieniem opodatkowaną jednolitą stawką podatku VAT (8% lub 23 % - jeżeli w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów) dla której podstawę opodatkowania ustala się w oparciu o cenę sprzedaży usługi pomniejszonej o wartość należnego podatku VAT (8% lub 23 % - gdy w wyniku realizacji świadczenia usługi dochodzi do wydania artykułu z poz. 7 załącznika do rozporządzenia wykonawczego Ministra Finansów).
2014.12.16 - Minister Finansów - DD9/033/37/BRT/2014/RWPD-3668
∟O ile poniesione koszty nie służą reprezentacji, to nie podlegają wyłączeniu z kosztów uzyskania przychodów na podstawie art. 23 ust. 1 pkt 23 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.
2014.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-1355/14/SD
∟Czy wydatki na usługi gastronomiczne i na artykuły spożywcze nabywane przez Spółkę podczas szkoleń organizowanych dla pracowników, mogą zostać zaliczone do kosztów uzyskania przychodu na podstawie przepisów ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2014.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-1354/14/SD
∟Czy wydatki na artykuły spożywcze i usługi gastronomiczne nabywane przez Spółkę dla zaproszonych osób tj. promotorów, przedstawicieli handlowych, odbiorców handlowych; podczas szkoleń produktowych mogą zostać zaliczone do kosztów uzyskania przychodu na podstawie przepisów ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2014.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-1353/14/SD
∟Czy wydatki na artykuły spożywcze i usługi gastronomiczne nabywane przez Spółkę dla zaproszonych osób podczas spotkań promocyjnych mogą zostać zaliczone do kosztów uzyskania przychodu na podstawie przepisów ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2014.12.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-897/14-2/ISZ
∟- uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych (wraz z wykonaniem szeregu czynności na rzecz klienta) za usługę restauracyjną / gastronomiczną (pytanie nr 1)
- określenia stawki podatku (pytanie nr 2)
- określenia podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego (pytanie nr 3).
2014.12.08 - Minister Finansów - DD10/033/374/MZB/14/PK-2032/12
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych podczas spotkań z klientami w siedzibie Spółki oraz poza jej siedzibą
2014.12.08 - Minister Finansów - DD10/033/373/MZB/14/PK-2031/12
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych podczas spotkań z klientami w siedzibie Spółki oraz poza jej siedzibą
2014.12.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1084/14/AP
∟Ustalenie czy opisane we wniosku świadczenie stanowi świadczenie usługi restauracyjnej, zastosowanie podatku VAT, oraz ustalenie podstawy opodatkowania do opisanych czynności.
2014.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-964/14-2/BH
∟Wnioskodawczyni nie przysługuje prawo do odliczenia podatku VAT wynikającego z faktur dokumentujących zakup usług hotelowych oraz gastronomicznych na potrzeby szkolenia.
2014.12.04 - Minister Finansów - DD10/033/107/MZB/14/RWPD-12175/14
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na poczęstunek podawany w trakcie spotkań z kontrahentami w siedzibie Spółki
2014.12.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-875/14/WN
∟- zastosowanie stawki podatku VAT dla dostawy produktu do spożycia na miejscu (w lokalu) wraz z wykonaniem usługi restauracyjnej z wyłączeniem tej części, która odpowiada wartości sprzedaży produktu opodatkowanego według podstawowej stawki VAT (w szczególności napojów) oraz
- ustalenia podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.
2014.12.02 - Minister Finansów - DD10/033/126/MZB/14/RWPD-12175/14
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na posiłki podawane w trakcie spotkań z kontrahentami poza siedzibą Spółki
2014.12.02 - Minister Finansów - DD10/033/103/MZB/14/RWPD-12175/14
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na poczęstunek podawany w trakcie spotkań z kontrahentami w siedzibie Spółki
2014.12.02 - Minister Finansów - DD10/033/101/MZB/14/RWPD-12175/14
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na poczęstunek podawany w trakcie spotkań z kontrahentami w siedzibie Spółki
2014.12.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-951/14-5/AM
∟Mając na uwadze brzmienie analizowanego przepisu art. 22 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz kierując się treścią wniosku Wnioskodawczyni ma możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na zakupu usług gastronomicznych oraz artykułów spożywczych w ramach świadczonych usług z zakresu gastronomii i żywienia.
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.