Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne
usługi gastronomiczne 1434 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
2019.04.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.144.2019.1.KOM
∟prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego wynikającego z faktury dokumentującej wydatki poniesione na organizację konferencji w 2018 r. i w latach następnych, z wyłączeniem wydatków poniesionych na zakup alkoholu i usług rozrywkowych (SPA, występy artystyczne, baseny przyhotelowe)
2019.04.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-3.4012.75.2019.1.WB
∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego z faktur dokumentujących zakup usług hotelarskich i gastronomicznych.
2019.04.03 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.28.2019.2.HW
∟Podatek od towarów i usług w zakresie ustalenia, czy dofinasowanie do projektu i wpłaty dokonywane przez uczestników na pokrycie kosztów organizacji konferencji należy uwzględnić w podstawie opodatkowania; w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego od nabytych towarów i usług w związku z realizacją projektu oraz w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego od nabycia towarów i usług związanych z organizacją uroczystej kolacji.
2019.03.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.957.2018.2.WN
∟prawo do obniżenia podatku należnego o kwotę podatku naliczonego zgodnie z art. 86 ust. 1 ustawy o podatku od towarów i usług wynikającego z tytułu nabycia usług w zakresie żywienia (organizacja cateringu, dostawa posiłków)
2019.03.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB2-3.4010.46.2019.1.AD
∟Ustalenie czy wydatki ponoszone przez Wnioskodawcę na zakup usług gastronomicznych w związku ze spotkaniami z klientami stanowią koszt uzyskania przychodu
2019.02.28 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4012.727.2018.2.MC
∟Miejsce opodatkowania usług organizacji konferencji, posiadanie stałego miejsca prowadzenia działalności gospodarczej w Polsce, zastosowanie art. 17 ust. 1 pkt 4 ustawy, prawo do odliczenia podatku naliczonego z tytułu nabycia usług, do których stosuje się art. 28b ustawy oraz prawo do odliczenia podatku naliczonego z tytułu nabycia usług gastronomicznych oraz usług hotelowych.
2019.02.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-2.4012.825.2018.1.MGO
∟Brak prawa do odliczenia podatku VAT od usług hotelowych i gastronomicznych.
2019.02.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.946.2018.1.ICz
∟Prawa do odliczenia podatku naliczonego w związku z zakupem produktów spożywczych lub gotowych posiłków w postaci obiadu.
2019.02.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-2.4012.722.2018.2.MR
∟1. Prawo do odliczenia od zakupionych usług hotelarskich i gastronomicznych.2. Stawka podatku dla odsprzedaży usług hotelarskich i gastronomicznych.
2019.01.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-1.4012.565.2018.2.AS
∟Podatek od towarów i usług w zakresie ustalenia, czy Wnioskodawca świadczy usługę kompleksową polegającą na organizacji imprezy okolicznościowej (typu przyjęcia weselne, imprezy plenerowe), w której tzw. świadczeniem głównym jest usługa gastronomiczna oraz ustalenia, czy świadczone przez Wnioskodawcę usługi kompleksowe, polegające na organizacji imprez okolicznościowych (typu przyjęcia weselne, imprezy plenerowe), mogą korzystać w całości z obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 8%.
2019.01.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB1-2.4010.511.2018.1.MS
∟Czy wydatki poniesione przez Spółkę na produkty z Grupy od 1 do 5 mogą być zaliczone przez Spółkę do kosztów uzyskania przychodów?
2019.01.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.829.2018.1.BS
∟Zastosowanie stawki podatku przy świadczeniu usługi gastronomicznej (kompleksowej) oraz sposób ewidencjonowania na paragonie fiskalnym.
2018.11.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3-3.4011.390.2018.1.AA
∟Określenie stawki ryczałtu.
2018.09.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.577.2018.1.AP
∟Prawo do odliczenia podatku VAT zawartego w zakupionych usługach hotelarskich i gastronomicznych.
2018.09.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - S-ILPP1/4512-1-470/15/18-S/MK
∟Podatek od towarów i usług w zakresie prawa do odliczenia podatku VAT z faktury dokumentującej wydanie posiłków obiadowych związanych z akcją promocyjną.
2018.09.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-3.4012.373.2018.1.EZ
∟Brak prawa do odliczenia podatku VAT w związku z realizacją projektu.
2018.08.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.500.2018.1.KT
∟w zakresie zastosowania 8% stawki podatku VAT dla świadczonej usługi polegającej na kompleksowej organizacji przyjęcia
2018.08.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.306.2018.1.MT
∟Prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego w odniesieniu do nabywanych przez Wnioskodawcę usług noclegowych oraz usług gastronomicznych na potrzeby ich późniejszej odsprzedaży.
2018.07.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-2.4012.369.2018.1.AZ
∟Brak prawa do odliczenia podatku VAT zawartego w cenie usług gastronomicznych oraz hotelowych będących składową kompleksowej usługi organizacji kursu letniego
2018.06.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.242.2018.1.DM
∟Brak prawa do odliczenia podatku naliczonego z tytułu nabycia usług noclegowych i gastronomicznych.
2018.06.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB1-2.4010.175.2017.1.DP
∟Czy koszty ponoszone przez Pracodawcę na obiady w restauracjach w czasie biznesowych spotkań pracowników z kontrahentami oraz wydatki poniesione na zapewnienie Pracownikom noclegu są kosztem uzyskania przychodów w ustawie CIT?
2018.04.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.124.2018.1.AM
∟w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego od nabywanych usług gastronomicznych
2018.04.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT3.4011.108.2018.1.PSZ
∟Jaką stawkę ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych należy zastosować do przychodów z kompleksowej usługi organizacji imprezy okolicznościowej w stosunku do pakietu gastronomicznego wraz z elementami pobocznymi (wynajem sali, obsługa kelnerska, dekoracja sali) gdzie zasadniczym elementem usługi jest usługa gastronomiczna - konsumpcja?
2018.04.06 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP2-1.4010.107.2018.1.JS
∟Możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na organizację wewnętrznych spotkań biznesowych pracowników w siedzibie Spółki, jak również w restauracji, kawiarni, czy też innym lokalu o podobnym charakterze.
2018.03.16 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT3.4011.30.2018.1.JŁ
∟Czy ponoszone przez Wnioskodawcę koszty podróży grupy architektów, projektantów wnętrz, wykonawców współpracujących z Wnioskodawcą (lub z którymi Wnioskodawca nawiąże współpracę), związane z uczestnictwem w prezentacjach/szkoleniach organizowanych przez producentów płytek będą stanowiły dla Wnioskodawcy podatkowe koszty uzyskania przychodu, zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych?
2018.03.01 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP3-3.4011.521.2017.2.JM
∟Nie można się zgodzić ze stanowiskiem Wnioskodawcy, że „delegowanie pracownika na teren budowy znajdującej się poza (…) stanowi podróż służbową w rozumieniu przepisów Kodeksu pracy”. Tym samym, zwolnienie wynikające z art. 21 ust. 1 pkt 16 lit. a) ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych nie ma zastosowania do świadczeń otrzymanych przez pracowników.
2018.02.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-3.4012.880.2017.2.JSO
∟Prawo do zastosowania stawki podatku od towarów i usług 5% do sprzedaży na wynos lodów i deserów lodowych.
2018.02.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3-3.4011.23.2018.1.MM
∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie kosztów uzyskania przychodów
w części dotyczącej pracowników wraz z osobami towarzyszącymi (w tym członkami ich rodzin) oraz w części dotyczącej klientów/kontrahentów.
2018.02.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.662.2017.1.KM
∟Podatek od towarów i usług w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego wynikającego z faktur dokumentujących zakup usług hotelowych i gastronomicznych.
2018.01.30 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB2-1.4010.359.2017.1.AP
∟Dotyczy podatku dochodowego od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków poniesionych na organizację imprezy integracyjnej.
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.