Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne
usługi gastronomiczne 1434 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
2017.03.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 1462-IPPP3.4512.117.2017.1.ISZ
∟w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego w związku z nabyciem usług gastronomicznych
2017.03.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 1061-IPTPP3.4512.701.2016.2.OS
∟Usługi kompleksowe.
2017.02.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP2.4512.898.2016.1.ICz
∟Czy świadczona usługa oprawy gastronomicznej może korzystać z obniżonej stawki 8% VAT jako kompleksowa usługa związana z wyżywieniem, której elementem są również przedstawione do dyspozycji klienta napoje wymienione w poz. 7 załącznika do rozporządzenia z dnia 23.12.2013 r.?
2017.02.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPB5.4510.1053.2016.3.BC
∟w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania wydatków na usługi gastronomiczne, zakup żywnośći i napoje alkoholowe ponoszone podczas spotkań z przedstawicielami niemieckiej centrali Wnioskodawcy
2017.01.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP3.4512.801.2016.2.IG
∟w zakresie braku prawa do odliczenia podatku VAT z tytułu nabycia usług gastronomicznych i noclegowych
2017.01.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP1.4512.847.2016.3.LSz
∟Brak prawa do odliczenia podatku VAT z faktur dokumentujących nabyte usługi gastronomiczne i noclegowe od podmiotów zewnętrznych – dotyczy stosowania art. 1 pkt 43 lit. a tiret drugie ustawy z dnia 7 listopada 2008 r. o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. Nr 209, poz. 1320) w związku z art. 88 ust. 1 pkt 4 lit. a ustawy o VAT dotyczącego możliwości odliczania podatku VAT z nabywanych usług gastronomicznych i hotelowych pomimo uchylenia przepisu.
2017.01.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP1.4512.756.2016.2.BM
∟w zakresie prawa do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego z tytułu zakupu usług gastronomicznych i hotelowych
2017.01.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/4512-574/15-7/17/MW
∟stawki podatku VAT dla sprzedaży w lokalu posiłków i napojów z przeznaczeniem do spożycia na miejscu
odrębne opodatkowania stawkami 8% i 23% świadczonych przez Wnioskodawcę usług
stawki podatku VAT dla świadczonych usług kompleksowych
2017.01.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP3.4512.748.2016.2.JF
∟w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego
2017.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.600.2016.1.JM
∟Stawki podatku dla usługi związanej z wyżywieniem.
2017.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPB1.4511.949.2016.1.DJD
∟Obowiązki płatnika związane z pokryciem kosztów wyżywienia pracowników podczas szkolenia ponad limit diety.
2017.01.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP2.4512.741.2016.1.RS
∟Interpretacja indywidualna dotycząca podatku od towarów i usług w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego z tytułu nabycia usług gastronomicznych.
2016.12.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP1.4512.740.2016.2.AZb
∟opodatkowanie właściwą stawką podatku sprzedaży Zestawu (piwo i popcorn) oraz ustalenie podstawy opodatkowania dla sprzedaży produktów w zestawie promocyjnym
2016.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - 3063-ILPP1-2.4512.170.2016.2.DC
∟Opodatkowania usług świadczonych przez stołówkę na rzecz personelu oraz osób trzecich.
2016.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - 3063-ILPP1-2.4512.154.2016.2.DC
∟Opodatkowania usług świadczonych przez stołówkę na rzecz uczniów oraz nauczycieli.
2016.12.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPB1.4511.944.2016.1.DJD
∟Obowiązki płatnika związane z pokryciem kosztów wyżywienia pracownika podczas szkolenia przekraczające kwotę diety.
2016.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPP1.4512.679.2016.2.AZb
∟opodatkowanie właściwą stawką podatku sprzedaży Zestawu nr 1 (kanapka i napój bezalkoholowy gazowany) oraz Zestawu nr 2 (kanapka i napój alkoholowy)
2016.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2-2/4512-1-48/16-2/AKr
∟Podatek od towarów i usług w zakresie zwolnienia od podatku usług dotyczących wyżywienia świadczonych dla Fundacji oraz Ośrodków Pomocy Społecznej, zwolnienia od podatku usług zakwaterowania świadczonych dla Fundacji, stawki podatku dla sprzedaży noclegów i wyżywienia dla gości Schroniska.
2016.11.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-605/16-4/JŻ
∟Wnioskodawczyni świadcząc usługę opodatkowaną różnymi stawkami VAT, winna wystawić paragon fiskalny z wykazanymi na nim odrębnie usługami opodatkowanymi stawką 8%, tj. przygotowanie i podanie posiłków zimnych i gorących, owoców, słodyczy, ciast oraz odrębnie stawką 23%, tj. przygotowanie i podanie wody, soków oraz innych różnorakich płynów zimnych i gorących.
2016.10.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP2.4512.649.2016.1.JO
∟w zakresie prawa do odliczenie podatku naliczonego z faktur otrzymanych od Usługodawców za usługę organizacji konferencji i szkoleń
2016.10.20 - Minister Finansów - DD6.8221.31.2016.MNX
∟Za prawidłowe należy uznać stanowisko Spółki, zgodnie z którym wydatki poniesione na zakup artykułów spożywczych i usług cateringowych związanych ze spotkaniami z kontrahentami itp. w siedzibie Spółki czy też w restauracji mogą zostać zaliczone do kosztów uzyskania przychodów i nie stanowią wydatków na reprezentację.
2016.10.20 - Minister Finansów - DD6.8221.29.2016.MNX
∟Czy wydatki poniesione przez Spółkę na drobne poczęstunki, napoje bezalkoholowe, obiad w restauracji podczas spotkań biznesowych, nocleg w hotelu w związku z prowadzeniem rozmów biznesowych z kontrahentem, stanowią podatkowy koszt uzyskania przychodu?
2016.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-500/16-2/BW
∟- Czy Wnioskodawca ma możliwość zastosowania obniżonej stawki podatku VAT 8% dla dostawy przygotowanych we własnym zakresie produktów (ciastek, popcornu, porcji oliwek)?
- Opodatkowanie podatkiem VAT gratisów wydawanych do ww. produktów.
2016.09.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-498/16-4/DG
∟zakresie opodatkowania sprzedawanych bonów hotelowych i restauracyjnych;
2016.09.12 - Minister Finansów - DD6.8221.30.2016.MNX
∟Za prawidłowe należy uznać stanowisko Spółki, zgodnie z którym poniesione wydatki na spotkania biznesowe z kontrahentami w wynajętych salach konferencyjnych czy też w restauracji mogą zostać zaliczone do kosztów uzyskania przychodów i nie stanowią wydatków na reprezentację.
2016.09.09 - Minister Finansów - DD6.8221.100.2016.MNX
∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na drobny poczęstunek podawany podczas spotkań z kontrahentami w biurze Spółki oraz wydatków na posiłki w trakcie spotkań z kontrahentami w restauracji.
2016.09.07 - Minister Finansów - DD6.8221.99.2016.MNX
∟Czy rzeczywiście wydatki poniesione w związku z organizacją spotkań z kontrahentami (w tym wydatki na nabycie drobnego poczęstunku, napojów, zapłata za posiłek w restauracji), nie stanowią kosztów uzyskania przychodów dla Spółki?
2016.09.02 - Minister Finansów - DD6.8221.96.2016.MNX
∟Czy wydatki poniesione przez Spółkę na zakup artykułów spożywczych przeznaczonych na drobny poczęstunek (kanapki, wyroby cukiernicze, słodycze, napoje bezalkoholowe) oraz wydatki na zakup posiłków w restauracji w związku ze spotkaniem zorganizowanym przez Spółkę z kontrahentem stanowią koszty uzyskania przychodów?
2016.09.02 - Minister Finansów - DD6.8221.89.2016.MNX
∟1. Czy wymienione w opisie stanu faktycznego wydatki na posiłki, usługi gastronomiczne, cateringowe itp. na spotkaniach z kontrahentami oraz innymi interesariuszami Spółki w siedzibie Spółki będą stanowić koszty uzyskania przychodu?2. Czy wymienione w opisie stanu faktycznego wydatki na posiłki, usługi gastronomiczne, cateringowe itp. na spotkaniach z kontrahentami oraz innymi interesariuszami Spółki zorganizowane poza siedzibą Spółki z uwagi na brak możliwości zorganizowania spotkania w siedzibie, przez wzgląd (w szczególności) na ww. przyczyny, będą stanowić koszty uzyskania przychodu?
2016.08.31 - Minister Finansów - DD6.8221.88.2016.MNX
∟Czy wydatki na poczęstunek klientów w firmie, lunch lub kolację w restauracji, jeżeli mieszczą się w zwykłych ramach gościnności, tzn. nie są okazałe i wystawne, można zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów?
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.