Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne
usługi gastronomiczne 1434 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-911/14/DM
∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.
2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-914/14/AJ
∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.
2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-913/14/MN
∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.
2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-816/14/MS
∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.
2014.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-796/14-2/JK
∟Zastosowanie stawki podatku dla świadczonych usług zakwaterowania
2014.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-356/14-2/JG
∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie kosztów uzyskania przychodów.
2014.10.21 - Minister Finansów - DD10/033/294/MZO/13/PK-1557/12
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z organizacją spotkań biznesowych z kontrahentami
2014.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-839/14/MS
∟1. Czy w świetle art. 6 ust. 1 unijnego rozporządzenia wykonawczego, świadczenie Wnioskodawcy obejmujące wydanie produktu żywnościowego wraz z wykonaniem czynności dodatkowych na rzecz klienta stanowi świadczenie usług restauracyjnych?
2. Czy w świetle art. 3 ust. 1 pkt 1 w związku z poz. 7 załącznika do rozporządzenia w sprawie obniżonych stawek, świadczenie Wnioskodawcy obejmujące wydanie produktu żywnościowego wymienionego w poz. 7 załącznika do rozporządzenia w sprawie obniżonych stawek wraz z wykonaniem czynności dodatkowych (a więc świadczenie usługi związanej z wyżywieniem) podlega opodatkowaniu według obniżonej (8%) stawki VAT z wyłączeniem tej części podstawy opodatkowania, która odpowiada wartości produktu żywnościowego wymienionego w poz. 7 załącznika do rozporządzenia w sprawie obniżonych stawek wydawanego w ramach świadczenia Wnioskodawcy?
3. Czy w świetle art. 29a ustawy o VAT, podstawą opodatkowania VAT świadczenia realizowanego przez Wnioskodawcę, obejmującego wydanie produktu żywnościowego wymienionego w poz. 7 załącznika do rozporządzenia w sprawie obniżonych stawek wraz z wykonaniem czynności dodatkowych (a więc świadczenie usługi związanej z wyżywieniem) jest cena (netto) płacona przez klienta za całość świadczenia, alokowana z uwzględnieniem racjonalnych kryteriów biznesowych do komponentu produktowego (tj. wartości sprzedawanego produktu żywnościowego) oraz komponentu usługowego (wartości wykonywanych czynności dodatkowych) świadczenia?
2014.10.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-849/14/AJ
∟Określenie właściwej podstawy opodatkowania.
2014.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB1/415-825/14/AK
∟Czy wydatki ponoszone na usługi gastronomiczne, ponoszone podczas spotkań, na których omawiane są ważne sprawy, związane z monitorowaniem badań klinicznych, będą stanowiły koszty uzyskania przychodów?
2014.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-911/14-2/EK
∟Ustalenia czy opisane we wniosku świadczenie stanowi świadczenie usług restauracyjnych, - Stawka podatku VAT do opisanych czynności oraz - Ustalenia podstawy opodatkowania dla przedmiotowych czynności.
2014.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1097/14-2/IGo
∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych wraz z wykonaniem szeregu czynności na rzecz klienta, za usługę restauracyjną/gastronomiczną, określenie prawidłowej stawki podatku VAT, określenie podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego.
2014.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1092/14-2/IGo
∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych wraz z wykonaniem szeregu czynności na rzecz klienta, za usługę restauracyjną/gastronomiczną, określenie prawidłowej stawki podatku VAT, określenie podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego.
2014.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-811/14/MS
∟Ustalenie podstawy opodatkowania dla poszczególnych stawek podatku VAT w przypadku świadczenia usług związanych z wyżywieniem oraz warunki stosowanie stawek obniżonych.
2014.10.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/415-381/14-2/AG
∟1.Czy przychody ze świadczonych przez Wnioskodawcę usług mogą być opodatkowane na zasadach określonych w ustawie z dnia 20 listopada 1998 r. o zryczałtowanym podatku dochodowym od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne (Dz. U. Nr 144, poz. 930, z późn. zm.)?
2.Czy prawidłowe będzie zastosowanie do świadczonych usług 3,0% stawki ryczałtu?
2014.10.10 - Minister Finansów - DD10/033/327/MZO/13/RWPD-139891
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów i posiłków spożywanych podczas spotkań z kontrahentami poza siedzibą firmy; możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów alkoholowych spożywanych podczas spotkań z kontrahentami poza siedzibą firmy
2014.10.10 - Minister Finansów - DD10/033/288/MZO/14/RD-26730
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup posiłków i napojów bezalkoholowych spożywanych podczas spotkań z przedstawicielami kontrahentów w lokalu gastronomicznym; możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów alkoholowych spożywanych podczas spotkań z przedstawicielami kontrahentów w lokalu gastronomicznym
2014.10.10 - Minister Finansów - DD10/033/287/MZO/14/RD-26730
∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup posiłków i napojów bezalkoholowych spożywanych podczas spotkań z przedstawicielami kontrahentów w lokalu gastronomicznym; możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów alkoholowych spożywanych podczas spotkań z przedstawicielami kontrahentów w lokalu gastronomicznym
2014.10.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-636/14-2/KT
∟Świadczenie złożone Spółki obejmujące dostawę produktu do spożycia na miejscu (w lokalu) wraz z wykonaniem czynności dodatkowych, stanowiące usługę restauracyjną (związaną z wyżywieniem), może być opodatkowane 8% stawką VAT, ale tylko w tej części, która nie koresponduje ze sprzedażą towarów wymienionych w poz. 7 załącznika do ww. rozporządzenia (np. kawa, herbata, napoje gazowane, woda mineralna, alkohole, piwo, cydr, drinki i koktajle alkoholowe).
2014.10.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-962/14/EJ
∟brak prawa do odliczenia podatku naliczonego przy realizacji przez Wnioskodawcę projektu, ze względu na brak związku poniesionych wydatków ze sprzedażą opodatkowaną
2014.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-912/14-4/IGo
∟Uznanie sprzedaży produktów za dostawę towarów oraz stawki podatku VAT.
2014.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-701/14-2/AA
∟Koszty uzyskania przychodów.
2014.09.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-829/14-2/AW
∟Sprzedaż gotowych produktów gastronomicznych – usługi restauracyjne
2014.09.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-657/14-4/EN
∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania zabiegów masażu klasycznego i leczniczego.
2014.09.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-708/14/MS
∟Czy działalność gastronomiczną i sprzedaż posiłków na wynos wraz z dodatkowymi usługami, które są oznaczone przez jako „usługi cateringowe” lub też są ewidencjonowane za pośrednictwem kasy fiskalnej są opodatkowane stawką podatku od towarów i usług w wysokości 8%?
2014.09.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP4/443-261/14/LG
∟Opodatkowanie stawką 0% usług hotelowych i gastronomicznych świadczonych na rzecz załóg lotniczych i pasażerów X” w zakresie prawa do zastosowania stawki 0% w przypadku tzw. „rejsów zakłóconych”
2014.09.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-578/14/RSz
∟zastosowanie stawki podatku VAT oraz ustalenia podstawy opodatkowania do opisanych we wniosku czynności
2014.09.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-577/14/BW
∟- Ustalenia czy opisane we wniosku świadczenie stanowi świadczenie usług restauracyjnych,
- Stawka podatku VAT do opisanych czynności oraz
- Ustalenia podstawy opodatkowania dla przedmiotowych czynności.
2014.09.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-675/14/MS
∟Stawka opodatkowania działalności gastronomicznej określonej przez Wnioskodawcę jako „usługi cateringowe”
2014.09.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-565/14-3/KBr
∟uznanie świadczenia Wnioskodawcy obejmującego wydanie produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za świadczenie usług restauracyjnych, zastosowanie właściwej stawki podatkowej oraz określenie właściwej podstawy opodatkowania.
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.