Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi gastronomiczne

 

usługi gastronomiczne 1434 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-911/14/DM
     ∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-914/14/AJ
     ∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-913/14/MN
     ∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-816/14/MS
     ∟Sposób opodatkowania usług gastronomicznych.

2014.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-796/14-2/JK
     ∟Zastosowanie stawki podatku dla świadczonych usług zakwaterowania

2014.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-356/14-2/JG
     ∟Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie kosztów uzyskania przychodów.

2014.10.21 - Minister Finansów - DD10/033/294/MZO/13/PK-1557/12
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z organizacją spotkań biznesowych z kontrahentami

2014.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-839/14/MS
     ∟1. Czy w świetle art. 6 ust. 1 unijnego rozporządzenia wykonawczego, świadczenie Wnioskodawcy obejmujące wydanie produktu żywnościowego wraz z wykonaniem czynności dodatkowych na rzecz klienta stanowi świadczenie usług restauracyjnych? 2. Czy w świetle art. 3 ust. 1 pkt 1 w związku z poz. 7 załącznika do rozporządzenia w sprawie obniżonych stawek, świadczenie Wnioskodawcy obejmujące wydanie produktu żywnościowego wymienionego w poz. 7 załącznika do rozporządzenia w sprawie obniżonych stawek wraz z wykonaniem czynności dodatkowych (a więc świadczenie usługi związanej z wyżywieniem) podlega opodatkowaniu według obniżonej (8%) stawki VAT z wyłączeniem tej części podstawy opodatkowania, która odpowiada wartości produktu żywnościowego wymienionego w poz. 7 załącznika do rozporządzenia w sprawie obniżonych stawek wydawanego w ramach świadczenia Wnioskodawcy? 3. Czy w świetle art. 29a ustawy o VAT, podstawą opodatkowania VAT świadczenia realizowanego przez Wnioskodawcę, obejmującego wydanie produktu żywnościowego wymienionego w poz. 7 załącznika do rozporządzenia w sprawie obniżonych stawek wraz z wykonaniem czynności dodatkowych (a więc świadczenie usługi związanej z wyżywieniem) jest cena (netto) płacona przez klienta za całość świadczenia, alokowana z uwzględnieniem racjonalnych kryteriów biznesowych do komponentu produktowego (tj. wartości sprzedawanego produktu żywnościowego) oraz komponentu usługowego (wartości wykonywanych czynności dodatkowych) świadczenia?

2014.10.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-849/14/AJ
     ∟Określenie właściwej podstawy opodatkowania.

2014.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB1/415-825/14/AK
     ∟Czy wydatki ponoszone na usługi gastronomiczne, ponoszone podczas spotkań, na których omawiane są ważne sprawy, związane z monitorowaniem badań klinicznych, będą stanowiły koszty uzyskania przychodów?

2014.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-911/14-2/EK
     ∟Ustalenia czy opisane we wniosku świadczenie stanowi świadczenie usług restauracyjnych, - Stawka podatku VAT do opisanych czynności oraz - Ustalenia podstawy opodatkowania dla przedmiotowych czynności.

2014.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1097/14-2/IGo
     ∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych wraz z wykonaniem szeregu czynności na rzecz klienta, za usługę restauracyjną/gastronomiczną, określenie prawidłowej stawki podatku VAT, określenie podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego.

2014.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1092/14-2/IGo
     ∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych wraz z wykonaniem szeregu czynności na rzecz klienta, za usługę restauracyjną/gastronomiczną, określenie prawidłowej stawki podatku VAT, określenie podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego.

2014.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-811/14/MS
     ∟Ustalenie podstawy opodatkowania dla poszczególnych stawek podatku VAT w przypadku świadczenia usług związanych z wyżywieniem oraz warunki stosowanie stawek obniżonych.

2014.10.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/415-381/14-2/AG
     ∟1.Czy przychody ze świadczonych przez Wnioskodawcę usług mogą być opodatkowane na zasadach określonych w ustawie z dnia 20 listopada 1998 r. o zryczałtowanym podatku dochodowym od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne (Dz. U. Nr 144, poz. 930, z późn. zm.)? 2.Czy prawidłowe będzie zastosowanie do świadczonych usług 3,0% stawki ryczałtu?

2014.10.10 - Minister Finansów - DD10/033/327/MZO/13/RWPD-139891
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów i posiłków spożywanych podczas spotkań z kontrahentami poza siedzibą firmy; możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów alkoholowych spożywanych podczas spotkań z kontrahentami poza siedzibą firmy

2014.10.10 - Minister Finansów - DD10/033/288/MZO/14/RD-26730
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup posiłków i napojów bezalkoholowych spożywanych podczas spotkań z przedstawicielami kontrahentów w lokalu gastronomicznym; możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów alkoholowych spożywanych podczas spotkań z przedstawicielami kontrahentów w lokalu gastronomicznym

2014.10.10 - Minister Finansów - DD10/033/287/MZO/14/RD-26730
     ∟możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup posiłków i napojów bezalkoholowych spożywanych podczas spotkań z przedstawicielami kontrahentów w lokalu gastronomicznym; możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zakup napojów alkoholowych spożywanych podczas spotkań z przedstawicielami kontrahentów w lokalu gastronomicznym

2014.10.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-636/14-2/KT
     ∟Świadczenie złożone Spółki obejmujące dostawę produktu do spożycia na miejscu (w lokalu) wraz z wykonaniem czynności dodatkowych, stanowiące usługę restauracyjną (związaną z wyżywieniem), może być opodatkowane 8% stawką VAT, ale tylko w tej części, która nie koresponduje ze sprzedażą towarów wymienionych w poz. 7 załącznika do ww. rozporządzenia (np. kawa, herbata, napoje gazowane, woda mineralna, alkohole, piwo, cydr, drinki i koktajle alkoholowe).

2014.10.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-962/14/EJ
     ∟brak prawa do odliczenia podatku naliczonego przy realizacji przez Wnioskodawcę projektu, ze względu na brak związku poniesionych wydatków ze sprzedażą opodatkowaną

2014.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-912/14-4/IGo
     ∟Uznanie sprzedaży produktów za dostawę towarów oraz stawki podatku VAT.

2014.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/415-701/14-2/AA
     ∟Koszty uzyskania przychodów.

2014.09.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-829/14-2/AW
     ∟Sprzedaż gotowych produktów gastronomicznych – usługi restauracyjne

2014.09.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-657/14-4/EN
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie opodatkowania zabiegów masażu klasycznego i leczniczego.

2014.09.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-708/14/MS
     ∟Czy działalność gastronomiczną i sprzedaż posiłków na wynos wraz z dodatkowymi usługami, które są oznaczone przez jako „usługi cateringowe” lub też są ewidencjonowane za pośrednictwem kasy fiskalnej są opodatkowane stawką podatku od towarów i usług w wysokości 8%?

2014.09.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP4/443-261/14/LG
     ∟Opodatkowanie stawką 0% usług hotelowych i gastronomicznych świadczonych na rzecz załóg lotniczych i pasażerów X” w zakresie prawa do zastosowania stawki 0% w przypadku tzw. „rejsów zakłóconych”

2014.09.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-578/14/RSz
     ∟zastosowanie stawki podatku VAT oraz ustalenia podstawy opodatkowania do opisanych we wniosku czynności

2014.09.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-577/14/BW
     ∟- Ustalenia czy opisane we wniosku świadczenie stanowi świadczenie usług restauracyjnych, - Stawka podatku VAT do opisanych czynności oraz - Ustalenia podstawy opodatkowania dla przedmiotowych czynności.

2014.09.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-675/14/MS
     ∟Stawka opodatkowania działalności gastronomicznej określonej przez Wnioskodawcę jako „usługi cateringowe”

2014.09.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-565/14-3/KBr
     ∟uznanie świadczenia Wnioskodawcy obejmującego wydanie produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za świadczenie usług restauracyjnych, zastosowanie właściwej stawki podatkowej oraz określenie właściwej podstawy opodatkowania.

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj